Söndagslördag.

Idag började dagen klockan 6.00, då tyckte Thea att vi sovit färdigt. Lite man önskade att man hade tändstickor då!! Låg och kikade på tv i soffan och Kim (världens bästa sambo!) gjorde frukost :) Sen vid mitt på dan for vi upp till solbacken och handlade magdroppar till gummelumman. Inte billigt, 175 kr! Men det kan det ju vara värt. Hon har inte kräkts på hela dagen, bajsat 2 gånger och ätit rätt så bra. Hon skulle gärna få äta lite mer... men lillmagen är väl fortfarande i lite obalans. :/ Efter apoteket for vi till momme, Kim for och såg hockey hos E & T. Blev bjuden på middag och såg körslaget, jag tror att jag tycker att Hanna vart rätt vinnare... av dom 2.

Nu ska vi se Miss Secret Agent 2, har sett den förut och tycker att dom filmerna är bra! Första filmen med förvandlingen från skogstroll till blomstrande är ju så king!

Så vi har som haft en degarlördag, Kim sa att det kändes som att det var söndag och jag håller med! Imorgon tror jag att vi ska röja lite här hemma så vi kan visa upp vårat hem till veckan! Shit, det känns som om det är hur mycket som helst att göra... har gjort en lista och då har man ju kommit en bit på vägen ;) Kom på nu att jag skulle ha tagit en tripp på stan och skaffat lite grejer som vi behöver... men det får jag väl göra en annan dag då :P Minnet är bra men kort! Har ganska stora förhoppningar om ett hus i Ursviken..visningen skulle helst ha skett igår om jag fick bestämma :) Men den som väntar på något gott...! Känns bra att vi har lite kosing att spela med om det skulle bli budgivning! Nice. Nu kom jag just på att det finns kladdkaka i köket som jag bakade igår! Bye!

Inte tanden?

Kim har just pratat med Sjukvårdsrådgivningen och jag kan ju upplysa alla föräldrar om en sak. Kim frågade om "sjukan" kunde bero på att Thea håller på att få en tand. Sköterskan (som var manlig!) svarade att om du frågar en förälder så är det det. Men om du frågar en doktor så beror det inte på tanden utan någonting annat. Att det inte finns "bevisat" att bebisarna blir sjuka för att dom håller på att få en tand. Så då fick man lära sig någonting nytt ;)

Thea har haft 2 kräkattacker ikväll.. + diarré på det. Många pyamasar har det gått åt idag och tvättmaskinen har gått varm i 3 dagar. Tack för att vi har en egen tvättmaskin!!! Vi fick rådet att fortsätta med mat och vätskeersättning och att vi skulle fara och köpa Sempers magdroppar. Dom ska tydligen vara bra för bakteriefloran i magen.. så det ska inhandlas imorgon. Nääämen livet kan ju inte alltid vara en dans på rosor vet ni ;) Det är veeerkligen otroooligt roligt att ha en 5,5 månaders med magsjuka! :P Kan inte någon bara knäppa med fingrarna och sen är allt som vanligt igen. Ja just det ja, kanske ska nämna att hon ska ha 5 ml vätskeersättning var 5:e minut!

Två saker är iaf positivt med den här dagen, 1 Kim har helg och 2 Thea är mycket piggare, hoppar och pratar. Vilket hon ör just nu! Glädjetjutaren <3

Lådomslagning.

Nu håller jag på att klä in en vanlig kartong i lite fint papper som jag tänkte att Thea ska få ha sina leksaker i! Hon har ju inte så mycket leksaker än, så då duger en liten låda ;) Annars har hon ätit rätt så bra idag, myyycket bättre än om man ska jämföra med dom senaste dagarna. Hon är  verkligen på bättringsvägen, skönt :D
Har sett filmen "Jumper" i afton, klassas som action... men det vet jag inte om jag tycker. Den var bra iaf! En film som bara har stått i DVD-stället och glömts bort!

      
Bara börjat, men det blir nog bra!


Nu fortsätta med min låda och sen plocka bort lite, så vi kan mysa ikväll.


En bild på Thea, hos momme förra helgen ;)


16.15

Såg en kommentar i min älskade systers blogg som var så himla sann och vis! "Livet kan vara krokigt, men aldrig utan mening" Det ska bli mitt nya motto! Lådan blev fin btw... nu kommer Kim snart hem. Kanske ska sätta igång med potatisskalandet som jag lovade att kankse göra!

Lyxmiddag.

Vi vaknade vid klockan 9.00, gick och la oss vid 22 igår så det blev rejält med sömn. Thea har sovit hela natten och idag är hon nog feberfri. Hon har ätit lite och ligger nu på soffan och småpratar! Så idag är det mycket bättre med våran prinsessa!

Ikväll ska Kim göra en 3 rätters middag :D Till förrätt blir det en västerbottensoströra i tunnbrödsskålar, varmrätt oxfilé och jag vet inte riktigt vad han skulle göra för efterrätt.... det får vi väl se. Jag är då peppad! Sen så är det ju Let´s dance ikväll! Dom har tydligen vänt och vridit lite på sanningen om Laila Bagge i expressen. Det stog typ att hon var rädd att hon skulle få en ny kollaps... tydligen hade journalisten frågat om det var något dramatiskt som hade hänt i hennes liv. Laila hade funderat en stund och kom bara på en gång när hon kollapsat, svimmat, för 5 år sen i USA pga för lite vatten i värmen och mycket jobb. Så där ser man, journalisten ville väl förmodligen ha nåt som lockade läsare.


Vi ska förresten ha visning på våran lägenhet, det är ett par som var lite nyfikna! Dom skulle höra av sig till veckan, spännande :D


Spöktanden!

Inget kräk än, "bara" i blöjan. Hon är mycket piggare idag, orkar t om gnälla lite ;) Är mer vaken också och har ätit ganska bra... fick ett tips från en anonym att blanda i lite saft i vätskeersättningen. Nog för att det kankse inte är så bra, socker och allt.. men Thea tyckte att det var godare iaf ;) Jag har slängt igång lite mer tvätt, bytt sängkläder och tänkte kanske hinna med att städa lite innan Kimpan kommer hem. Vi får se vad Thea säger om det, just nu håller hon på att knoppa in på soffan.. jag ska se film-Casanova med Heath Ledger. Om det nu är så att inte jag och Kim blir sjuka, undrar jag om det är så att hon är dålig för att det håller på att komma en tand. Har dock inte hört om någon unge som har kräkts av det! Men alla är vi olika, om jag skulle vara smittad tycker man ju att jag redan skulle vara sjuk. SÅ det kanske är tanden som spökar, hoppas inte att alla andra tänder kommer att ge samma symptom isf!

Det blir nog en lugn hemmakväll ikväll också!

Sjukdag 2.

Godmorgon allihopa! Det verkar som att Thea är lite piggare idag :D Vi steg upp vid 6.30 när K for till jobbet. Hon har ätit lite inatt och nu på morgon har hon ätit som vanligt. Hon har inte kräkts sen igår kväll... men då har diarrén kommit istället. Det känns liiite konstigt eftersom vi i vanliga fall får ge henne lite hjälp på vägen, katrinplommonpuré! Hon hade lite feber när hon vaknade 37,7 grader, hoppas att hon är på bättringsvägen nu! Det blir att kurera idag. Varken jag eller Kim har några symptom än.. man kan ju hoppas att man klarar sig!!! Skulle vara skönt om vi är friska och krya till helgen ;) Nu ska jag gå och käka lite frukost.

Mumma!

Ååå vilket sug jag just fick efter grillade hamburgare. Alltså sitta ute och få grilla sin egen hamburgare en solig vinterdag! Så mysigt :D Det måste vi göra nån dag när Thea är frisk och Kim är ledig!

Thea har iaf ätit som vanligt klockan 15.. får se om hon kommer att vara hungrig vid 18 igen.. eller? Är lite piggare också, orkar iaf hålla i nån grej och småtjollra med den en stund. Snart kommer K hem och jag undrar vad vi ska äta till middag.. jag hade som förlag att äta plättar, men jag vet inte om jag var så sugen på det. Jag vill ha kött! Kim har varit duktig och handlat på IcaMaxi, nice då slapp jag ;) So long!

Inte lätt att vara liten.

Nu har nästan hela förmiddagen gått. Thea är trött, sover mest. Det är inte lätt att försöka få i henne något överhuvudtaget! Resorben verkade inte vara en hit.. men ett måste! Hon ratar flaskan helt, så det blir till att skeda. Man känner sig så hjälplös, hon är ju så liten! Sjukvårdsrådgivningen kommer nog att ringa snart och höra hur det går. Kim ska förresten fara förbi på mammas jobb och hämta några sprutor (utan nål!) så det kanske blir lite lättare att mata henne. Hoppas det har blivit bättre i eftermiddag!



Lilla sjuklingen! (På bilden ser hon ju rätt pigg ut!)

14.02
Nu har hon fått i sig rätt så mycket vätskeersättning med hjälp av sprutan! Den var toppen, lockade henne till att äta lite modersmjölksersättning också! Heela 60 ml! ;) I vanliga fall äter hon ett mål på 180 ml.. så det är ju lite skillnad. Har fått en alvedolsup också, hade 38,9 grader vid 12.00. Hon är lite mer vaken och med  nu, så vi får hoppas att det bara bli bättre! Inga kräkningar sen klockan 10, peppar peppar! Ska bli väldigt intressant att se hur det kommer att gå inatt.. hoppas att hon får i sig tillräckligt för att kunna sova. Fast å andra sidan kanske det inte är så tokigt om hon äter under natten också, då bli ju inte magen tom! Vi får se.

Jaha!

Vi började dagen med ett mindre trevligt konstaterande.. Thea har nog magsjuka. Lillstackarn kräktes det första hon gjorde när hon slagit upp sina blå och då var magen tom! Nu har hon ätit och kräkts typ 5 gånger på en timme och det är inte som vanliga kräkningar hon brukar ha. Hon får kvälvningar och så kommer det... huvva! Det var dehär vi inte ville att hon skulle få! Man kan ju alltid hoppas att det inte är så... vi får väl se hur dagen kommer att se ut. Om det bli feber och räser i brallan också..?! Kim skulle iaf fara och handla vätskeersättning när apoteket öppnade, det var ett av sjukvårdsrådgivninges råd. Det är ju lätt att dom små blir uttorkade. SÅ kom inte hit om ni inte vill ha magsjuka :P Det är nästan så att man börjar må illa själv!

Nyss hemkommen.

Nu har jag just kommit hem från Carina där sminkpartyt ägde rum. Det var väldigt trevligt, mysigt. Jag handlande ingenting... kände inte att jag behövde nåt + att min sambo sa att jag inte skulle handla någonting onödigt ;) Nu var jag allt lydig, han kommer bergis inte att tro mig när jag säger att jag kommit hem tomhänt!!

Det kändes lite konstigt att gå upp för trapporna utan en unge under armen! Thea och Kim kommer nog hem snart, hoppas jag. :) Tror att Thea håller på att få sitt första lilla risgryn! När hon biter på ens finger så känns det som någonting vasst! Kanske är därför hon har varit lite kinkig... det återstår att se!

Imorgon vet jag inte vad vi ska göra, har inget planerat... har som inga ärenden jag ska göra heller.. Hitt på nå! Jag skulle ju kunna göra bort städningen för den här veckan, storstäda inne på toan... ta golvsyfonen, huvva! Ja just det, vi måste handla! Jag och Thea skulle kunna fara iväg själva, hon som är så snäll jämt! Men då blir det väl förstås avstämning och en skrikandes unge, lite stressfaktor! Man kanske inte ska föreställa sig det värsta ;)

Nu ska jag slå igång tv:n och se om det finns någonting sevärt :P

Lånelöfte.

Jahaaa! Vi såg att huset i Ursviken inte var sålt än... vi blev lite småsugna och Kim ringde och bokade en tid med en bankman på Handelsbanken. Alla har som tyckt att det varit så konstigt att vi inte fick låna på SEBbanken...! Men iaf Kim fick en tid redan idag klockan 14 och det skulle gå hur bra som helst att låna 800 000 :-, så nu har vi ett lånelöfte iaf! Nice! Nu kanske det blir husaffär  trots allt :D Det var som en liten, "går det så går det"! Enda kravet var att vi skulle flytta alla våra konton till Handelsbaken. Thea har redan ett framtidskonto där som hon fick i doppresent så det blir nog bra. Men vi har konstigt nog inte hört med våran bank Nordea... kanske skulle göra det! Om dom vill ha kvar oss som kund så kanske man kan få en ännu bättre ränta ;) Är det någon som är sugen på en rätt så renoverad 3:a i Selleftehamn? Hör av er :)

Nu sitter jag hos mamma, i Freddes rum. Kim har just hämtat Thea och åkt till Ursviken. Det är ju hockey ikväll och jag ska på sminkparty med mammsen! I eftermiddag har vi varit hos Malin och Krille. Kerstin, Sandra (med gomagen!), Elin och hennes kompis var också där. Firade att Malin fyllde år i söndags. Så det blev fika och en massa prat, riktigt trevligt :D Sen så hjälpte M mig med mitt hår, testade Volumemastern! Hur fint som helst blev det, vill också ha :P Tack Malin, världens bästa!

Saknar Thea redan! Min lilla gobulle <3 Hoppas mamma kommer hem snart.. så jag får någonting att göra! Annars får jag väl sitta och slösura ett tag, eller spela Guitar Hero ;)

Sagan om ringen.

Det har blivit som det var tänkt, vi har än så länge haft en riktig mysdag hemma! Snart kommer Kim hem och ska sen fara och bowla vid 17.30, som vanligt på måndagar. Malin och Krille skulle upp till Piteå.. så dom är då inte hemma. Vi får väl se vad vi ska hitta på. Kanske skulle ta och se klart Sagan om ringen.. jag har som aldrig sett alla filmerna ordentligt. Kim hatar att se dom så kanske skulle passa på medans han inte är hemma!

Gåstol.

Det blev absolut inte en slappardag igår, men trevligt hade vi! Malin kom över mitt på dan och sen gick vi ner till pappa. Thea somnade i vagnen och fick sova ute en stund. Hon är så himla söt när man tar in henne och lillsnoken är röd och kinderna rosiga ;) Hon sover dessutom jättegott ute i vagnen! Sen kom Majja hem och vi fikade, Malin öppnade presenter och vi pratade om ditt och datt. Hem och äta middag och sen vidare till A-torp för att hälsa på familjen Lundberg-Lindahl. Grabbarna for och bowlade och jag och Sofia fikade semlor (!) och tjollrade på med dom små. Det var jättekul att få se dom igen! Det var så länge sen och Tuva har blivit så himla stor, det känns som om det var nyss hon föddes!!! Thea fick prova Tuvas gåstol, hon  fattade inte vad hon skulle göra och kikade mest på ratten och alla roliga grejer som fanns på den. Hon är nästan lite för kort för att nå ner till golvet också.. men om någon månad kanske!

Väckte Thea vid 10.00 idag! Nu har hon käkat och ligger i soffan och spexar. Tror att vi ska ha en riktig hemmadag idag, mysigt!

G r a t t i s!!!

Det blev hockey och körslaget iaf! Sa ju att jag inte skulle se körslaget.. men det är ju underhållande iaf.. inte rättvist! Kims pappa ringde mitt på dan och undrade om vi skulle komma på  middag, det tackar  man ju inte nej till ;) Så det var bara att klä sig och gå till Ursviken! Ganska skönt väder idag, dock lite småblåsigt på hemvägen. Vi kom väl hem för typ 30 minuter sen, Thea har just ätit och nu ska hon få gå och sussa!

Imorgon fyller min älskade syster 20 år! GRATTIS!!! Malin ska till pappa och bli firad imorgon, vi får se om vi kanske ska dit. Vi firade ju M hos mamma igår. ;) Men det är ju alltid trevligt att träffa pappa och Majja också. Fast det skulle vara skönt att bara vara hemma vi 3 också! Kommer typ inte ihåg när vi var "bara hemma", det händer grejer hela tiden och vi är ju inte direkt dom som bangar! :P Kanske ska säga GRATTIS till min mamma också som bli 44!

Läste förresten i aftonbladet om Dagismassakern.... huvva! Tur att det inte var i Sverige iaf... men vem vet? Det är ju inte omöjligt att nåt sånt skulle kunna hända. Så jävla sjukt! Jag vill ha tillbaka dagmammorna!!!

Lördagmorgon.

Härligt, min sambo var så trött när han kom hem igår att han somnade med kläderna på! Haha, det kommer jag att mobba honom för länge ;) Han ligger och sover fortfarande, tänkte att han skulle få sig en rejäl sovmorgon! Thea vaknade vid 10.00, jag var redan uppe och satt och såg tv. Lite mysigt att bara få kunna sitta för sig själv en stund på morgon! Thea har förresten sovit hela natten :D Så nu kommer vi att vara riktigt utvilade alla 3!

Hmm... vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Man har ju inte direkt en fet plånbok såhär i slutet av månaden... vi kanske ska ta oss i kragen och hälsa på någon av våra vänner. Vi får se vad det blir och vad min sambo säger ;)

Jaha. AIK har match idag... kände  mig INTE sugen på att se hockey!

Haha, Thea gör en så rolig grej! Hon skjuter som fram underkäken och sträcker ut tungan och låter Aaadadada! Våran lilla pratkvarn ;)

Jajja...

Det blev en ganska effektiv sund på stan idag, både jag och Malin visste vad vi skulle köpa och sen gick vi runt och bara kollade lite. Köpte handdukar till mamma, dom har (haft!) så himla fula, gamla och tunna. Så nu köpte jag 2 stycken som var randiga i grön, vit, beige och brun. En helbrun och en beige, allt på hemtex! Mamma blev då nöjd iaf och det blev Malin också. Hon fick en volumemaster från Björn Axén/ OBH Nordica, visste att hon ville ha en sån och jag tror inte att hon hade någon som helst aning om vad hon skulle få! Så det blev perfekta presenter i år ;)

Just nu ligger Thea i soffan och är lite småkinkig... hon ska väl äta om en stund. Min sambo (som bara skulle ta nån öl) har som vanligt spårat lite. Det blev typ 7-8 st.. fast det kanske man kunde räkna ut. Sen kom dom på bara sådär att dom skulle ta en sväng på krogen. Jag som hade sett framemot lite avlastning... men nu var han påväg hem iaf!

Lite otippat att Blondinbella åkte ut ur Let´s Dance!

Sova?!

Fortfarande uppe med en tokpigg bebis som gör allt hon kan komma på! Just nu står hon och hoppar och gladskriker i soffan (allllt för att höras och tala om att jag ska minsann inte sova!) Får väl se hur våran plan kommer att funka... tror att det kommer att sluta i dom gamla gängorna ;P

Imorn ska vi som sagt upp till stan och göra den lite osäker, sen hem till mamma och fira födelsedagsbarnen! Jag ska förresten på sminkparty med mamma till veckan. Mary Kay, har varit på sånna förut, men nu var det ett tag sen.. så det ska bli kul! Tror dock inte att jag kommer att köpa någonting... är som ganska nöjd med dom produkter jag har! Men visst, det känns lite lockande att köpa satin hands-setet ;) I år är jag så himla torr om händera, är nog för att man diskar ur Theas flaskor stupiett!

God förhoppningsvis natt om ett tag! ;)

Diamantbröllop.

Började förresten att tänka lite mer på mormor och morfar, tänk att dom har varit gifta i 60 år till våren! Helt sjukt, det lär man väl kanske inte få uppleva själv. Om vi inte lever ett väldigt långt liv! Mormor var bara 17 år när dom lovade varandra evig kärlek, 18 när min morbror kom till världen... det ska börjas i tid ;) Tänk att få ha ett så långt och underbart liv tillsammans, det är beundransvärt!

Jag har haft värsta effektiva dagen idag! Har plockat undan mycket av dom småpinaler dom låg framme, städat hela lägenheten och bytt gardiner (som jag sa imorse att jag skulle göra!) Mina planer brukar i vanliga fall inte gå så bra när Malin kommer hit, det är ju mycket roligare att tjattra med henne :D Men nu vaknade jag ju så tidigt idag att jag hann med allt jag hade tänkt! Malin har fastnat i "När jag hör din röst", alltså den 2:a boken av Stephenie Meyer. Det är jag glad för! Snart kan vi diskutera allt om Edward och Bella :D :D

Ja, vi skulle ju till A-torp ikväll.. men Tuvis hade inte så bra i magen och då tyckte jag att det var bättre att komma en annan dag. Hon har ju börjat på förskola nu så det kan ju vara magsjuka! Huvva, det vill vi absolut inte att Thea ska få. Men jag och Malin har det bra här hemma, Kim har farit med Thea till svärfars. Det är ju hockey ikväll... Förresten så har vi fått hem bilbarnstolen idag! Den var jättefin och ganska så enkel att montera. Känns bra att den har fått bäst i test också! Thea verkade trivas som en riktig drottning!

    

Tidig morgon.

Kim steg upp 6.15 som vanligt, det gjorde vi med ;) Jag som hade tänkt ställa klockan, men hon fixade det själv! Syftet med det är att vi kanske skulle kunna gå och lägga oss tidigare, vid 22 kanske istället för vid 00. Då ligger vi inte och sover bort halva dagen och Kim, som alltid är så snäll och är uppe med oss tills lillan har somnat för natten, får sova lite mer än bara 6-7 timmar / natt! ;) Nice!

Så nu är vi uppe, klockan 7.00... känner lite tunga ögonlock, men det känns ändå skönt! Nu har vi hela dagen framför oss! Malin kommer nog hit efter lunch idag, sen ikväll ska vi till Sofia, Robin och Tuva! Det var såååå hilma länge sen vi träffades, ska bli skönt att få se dom igen :D

På fredag är det också fullt upp, vi ska fira Malin och mammas födelsedag. Så jag och Malin ska på stan och handla presenter till mamma först, sen hem till mamma och äta middag. Kim ska ha kockduellen med jobbet, så han kan inte vara med. Sötnosen sa att Stefan skulle ge dom skjuts till stan och då sa jag jahaaa... och varför kör du inte själv då? Jaa, vi kanske ska ta en öl eller 2 ;) Haha, kul för gubben att han ska få göra nåt lite över det vanliga vi gör på fredagar! Ha så kul älskling!

Fan  va trögt det går att blogga såhär tidigt på morgonen! Om jag har svamlat får ni väl ha överseende ;) Såg förresten att "Twilight"-filmen kommer ut på DVD i Sverige i April :) Nice, då har man ju hunnit läsa den 4:e boken också!

Ja! Vi fick storfrämmern av min mormor och morfar igår! Så himla kul!!! Tappade typ hakan när dom stod där utanför dörren ;) Hade väl tippat på att det kanske var Malin som kom, så det var bara att ringa till M och säga att hon skulle komma för att jag hade en överraskning. Hon blev nog nästan lika förvånad som jag! Dom har aldrig varit hem till någon av oss, synd att dom inte hade tid att gå över till Malin också. Så nu vet dom hur vi bor ;) Men alltså jag måååste ju bara säga att varje gång vi får oväntat besök, om det nu inte är någon riktigt nära, så blir jag typ svinigt nervös. Förstår inte varför egentligen, men jag tror att det är för att jag inte vill att någon ska komma och det inte är bortplockat. Men jag kan ju bara tänka tillbaka på hur våran lägenhet har sett ut, som ett fett bombnedslag! Det är ju nu det har börjat se någorlunda ut. Måste börja skärpa mig, det är ju så kul när folk kommer och hälsar på! Dessutom är det oftast vi som hälsar på alla, med undantag för Krille och Malin... men dom är ju som 2 i familjen :)

Nu håller Thea på att somna igen, täkte vara lite hygglig med mina grannar och inte dra igång dammsugaren förän vid 8-9 kanske. Härligt att få lite helgfräscht här hemma. Kanske skulle ta och byta gardiner i kök och vardagsum, det lever ju inte om så mycket!

Graviditet & Alkohol.

Idag vaknade vi vid 9.00, Thea har inte haft en bra natt! Inte Kim heller för den delen, jag har sovit som en stock och bara varit upp nån gång. Men han klagar inte... Sååå nu måste vi nog börja se upp med hur mycket Thea sover under dagen och kvällen. Tror att det blev lite för mycket kvällssovning igår...

Båda jag och Thea har jut käkat lite lunch, nu tänkte jag att hon skulle få ta sig en liten lur medans jag tjollrar på med allt här hemma. Måste nog slå av tv:n och dra igång stereon så jag blir lite mer effektiv! Jag har förresten beställt hem soundtrckskivan från Twilight-filmen! Har bara provlyssnat på några snuttar men den vekar vara ok. -Hoppas jag! Den låten som var mest lockande, som inte ens gick att lyssna på!, var Bella´s Lullaby! Kommer att tänka på Edward och Bella när dom ligger där och Edward nynnar sin sång till Bella :D Så mysigt. Varför kan inte min sambo vara lika musikalisk! :P

Såg förresten på nyhetsmorgon om Gravida och Alkohol. När jag gick med Thea drack jag inte en droppe och inget snus heller för den delen. Själv är jag stor motståndare till alla som använder någon form av drog under graviditeten. Kan bara inte fatta att man vill utsätta sitt barn för något sånt! Även om en del säger att.. jagmen ett glas vin 1 ggr/månad gör ingenting. Jaha, jag kände då iaf att jag inte ville, mitt barn skulle vara absolut rent när det kom ut. Sen om Thea senare i livet vill drick alkohol eller snusa, det är hennes eget val. -Jag har iaf inte valt åt henne!

Rappakalja.

Nu kommer Kim snart hem, vi ska äta lasagne till middag! :D Ikväll är det ingenting planerat, jag har några förslag. Vi får se vad min sambo har tänkt... jag har iaf sparat städningen, det går fortare om man är 2! Dessutom (hör och häpna!) så vill Kim städa. Han vill väl inte ha dåligt samvete för att jag gör typ allt hemma...! Sen om han tycker det är roligt, det är en annan femma ;) Det är bra att vi styr upp det här, annars lär jag väl bli värsta hönsmamma och springer och plockar allt efter mina barn... dom kommer inte att ha bäddat sängen förän dom är 20 och flyttar hemifrån. Nä! Jag är lite för... hårt lagd för att det ska inträffa. Jag tycker om att ha saker och ting på sin plats, ha städat och jag skulle förmodligen bli galen om jag skulle måste plocka efter hela familjen. Det här inlägget gör inte min sambo rättvisa...hur ska jag förklara... jag tycker om att städa punkt. Jag är hemma med Thea och då blir det lätt att det bli jag som fixar allt.

Jag har iaf plockat undan alla Theas "småkläder" idag, kan inte fatta att hon verkligen var sååå liten. Ja hon var ju normalstor, men tiden går så fort och hon har ju snart vuxit 2 dm sen hon föddes! Galet. Sen så har jag plockat fram sittvagnsdelen och tvättat upp den. Vi får väl se när hon ska börja använda den... hon har börjat tycka att det är ganska kul att halvligga i liggdelen och kika på omvärlden. Men just nu börjar hon bli liite irriterad över sin nördiga mamma och pockar på med uppmärksamhet ;)

Födelsedagar.

12:e Mars 2009.. då kommer den nyaste boken ur Twilightserien- "Så länge vi båda andas". Kan knappt bärga mig, längtar ju mer dit än till min egen födelsedag i slutet av februari. På tal om födelsedag, Malin och mamma fyller år söndag!! Jag vet exakt vad båda 2 ska få, måste fara och handla mammas present nån dag ;) Tänk vilka födelsedagspresenter mina föräldrar har fått. Mamma blev mamma för 2:a gången på sin födelsedag och pappa blev morfar till Thea på sin, fränt! Jag hade aldrig trott att Thea skulle komma för tidigt, 3 dagar innan BF. Jag hade ju gissat på den 21:a! Vilken liten lurifaxbebis ;) Haha, det var så roligt den dagen Thea föddes. Det satte igång vid 6 på morgonen, vattnet gick. Jajja, vi ringde förlossningen och vi skulle komma in vid 9.00. (Vi for dock till mamma och käkade lunch innan vi sen for in påriktigt på eftermiddagen!)  Jag sa till barnmorskan att antingen har vattnet gått eller så har jag kissat på mig ganska fett! Vi for förbi pappa vid 8.30, sa INGENTING, bara grattis, lämnade blomman och vi pratade lite om vad vi skulle göra idag. Pappa sa att dom hade funderat på att fara upp till stan en sväng. -Vi med, sa jag... pappa hade inte funderat så mycket mer på det. Men han hade kommit fram till senare att det är ju lite konstigt att fara upp till stan om dom inte ens har öppnat än! Men då ringde ju Kim och bekräftade deras misstankar om en förlossning strax efter att Thea var född klockan 17.40.

Jag hade INGA känningar före att Thea skulle komma, inga förvärkar eller nåt. Skönt var det iaf att slippa gå över tiden! Jag är absolut inte rädd för att föda barn igen, förlossningen gick lätt som en plätt och det kan jag dels tacka narkosläkaren för som satte en ryggbedövning på mig och min underbara sambo! Jag älskar dig Kim.



Idag ska jag vara ärlig och erkänna att det inte blev mycket till städning igårsom jag hade tänkt, boken var så himla spännande! Men nu har jag ju ingen bok att läsa... så nu kommer väl den vanliga vardagslunken att komma. Så nu ska jag ta mig i kragen och börja plocka undan lite, dammtorka, dammsuga, skura och sen om jag känner mig riktigt hurtig - börja spacka i Theas rum.

Inget mer körslag!

Jag är /har varit helt i min egen lilla fantastiska bokvärld hela helgen! Har snart läst 3 böcker på mindre än en vecka... vad ska jag göra när boken tar slut?! Vet att det kommer en till senare i vår.. får väl berga mig tills dess.

I fredags for jag som sagt till stan och köpte "När jag hör din röst" och "Ljudet av ditt hjärta" på Bokia. Sen träffade jag och Thea mamma, hon jobbar bara halvdag på fredagar och vi kollade runt lite på stan. Gick på café drack varm cholkad och busade med Thea. Sen köpte vi mat på Wokn´roll och åt sen middag hemma hos mamma. Vi såg Let´s Dance och jag är glad att rätt person åkte ut.. till skillnad från Körslaget.. hur kunde Wells åka?!!! Vad hände, nu ska jag inte se det programet mer..! Vi var bjudna till mamma igen på lördag på palt! åå så gott!! :)

Igår hade jag sett framemot en dag med lillafamiljen. Kim förädrar ringde och väckte oss 9.30 och sa att dom var påväg. Det är inte alltför ovanligt att dom dyker upp när dom tar sina söndagspromenader... jajja. Det var ju bara att irriterat dra sig ur sängen. Vi drack kaffe och säg den nyaste filmen med Asterix & Obelix. Sen kom Stefan, Kim hade lovat att hjälpa honom att flytta hit en soffan och lite andra grejer. Sen åt vi pizza med Malin och Krille, "såg" film... jag tyckte inte att den var så bra! Så dagen blev inte som planerat.. men bra iaf :D

Imorse vaknade jag när Kim steg upp.. men somnade om när han for. Vaknade igen vid 8.00 och steg upp och läste ur min bok "Ljudet av ditt hjärta"! Thea vaknade vid 9.30 har ätit och sovit en stund.. snart ska hon äta igen. Jag tror att jag ska sätta igång en tvättmaskin och städa lite... blev inte gjort igår. Sen kanske jag kan läsa lite mer när Thea ska ta sin eftermiddagslur. Det snöar lite idag... undrar om vi ska ta en liten promme när Kimpan kommer hem.. efter middagen ;)

Måste ju gratta Elina, Krille och William som ska få ett nytt litet tillskott i familjen till sommaren! GRATTIS!!!
SÅ roligt!

bokberoende!

Nu har jag just läst dom sista meningarna i boken igen.. jag MÅSTE upp till stan idag. Det är bara att gå ut och sätta i motorvärmaren! Kallt eller inte, jag är väl en äkta norrlänning?! På med vinterkläderna, käka lunch, göra Thea klar och sen fara!!! Edward, Bella -Jag är påväg!

<3

Jag blir alltid lika rörd och lycklig på ett sätt när jag läser det här inlägget som Malin har skrivit. Skulle kunna läsa det hur många gånger som helst! Du är så fin Malin!


"Den lyckliga dagen 2008 jag alltid kommer minnas.

Såhär innan det nya året tar fart, tar många bloggare tillfället i akt och summerar sitt år - självklart ska jag inte vara sämre!

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva året 2008 utan att bli för personlig och "hänga" ut mig själv. Det har helt klart varit ett väldigt kämpigt år för min del, men även ett helt underbart. Så istället för att gå in på de motiga och svåra delarna av 2008 tänker jag som så - att jag tar upp mina förhoppningar om 2009 och den lyckligaste dagen 2008.

Och det var ju den 13/8 -2008 då ett nytt liv kom till världen. En liten varelse vid namn Thea, som var så vacker, så underbar. En person jag älskar gränslöst hade burit henne i nio månader, och nu äntligen blivit mamma. Som i 19 år har varit min gränslöst älskade storasyster och bästa vän Beatrice. Det som är så underbart är att jag fått spendera så mycket tid tillsammans med dem. Bea, Kim och Thea. Att jag fått bli den där speciella mostern till Thea. Jag blir alldeles varm i hela själen när jag får hålla, busa och pussa på henne. När jag får ett leende tillbaka som säger: Jag tycker om dig moster Malin. Hon har verkligen givit mig en oanad kraft jag aldrig trodde mig skulle få. Jag är ju mer än sjuka Malin, jag är ju moster Malin - Och med detta har verkligen tankeverksamheten satt igång.

Så 2009 vill jag bli friskare Malin. Fortsätta vara den speciella mostern Malin. Malin som kanske pluggar, uppfyller sina drömmar, och ser på framtiden hoppfullt och med spänning."


<3


Nattsudderi!

Huvva, det är inte varmt ute idag! Jag som hade tänkt dra mig in till stan och köpa den andra boken... läste ut den första igår! Ojojoj, så spännande, jag vill veta mer, mermermer! Härligt att det kommer att bir varmare i helgen. Ska bli kul att se filmen sen också, nu när man kan storyn ;) Hoppas den lever upp till ens förväntningar..

Thea har nyss vaknat, hon har inte sovit sådär jättebra inatt. Har vaknat flera gånger... in med tutten och hon somnar om. Hon är lite snorig nu på morgonkvisten, får hålla tummarna att det inte blir värre. Nästa natt tror jag att det blir näsdroppar innan sänggåendet!

Såå det är nog inte så troligt att vi ska någonstans idag, kankse till M & K. Det är ju bara tvärs över gatan! Nog för att det finns motorvärmare.. men bilen kanske vill vila idag? Annars i helgen ska vi till mamma och äta palt! Jag känner mig sugen på att börja med Theas rum, då kan hon sova i ett eget rum och vi stör inte varandra. Aaa vi får se när hon ska flytta ut... våran lilla bebis :)

Stephenie Meyer - Om jag kunde drömma

Kankse ska ta och uppdatera lite! Jag köpte boken Sofia tipsade om, typ samma dag. Började läsa den igår och nu har jag kvar typ 1/3 av boken. Den är som ett gift, man blir alldelens trollbunden och kär! Just nu vill jag bara att min sambo ska stiga innaför dörren så jag får pussa på honom! Han är MIN vampyr ;) Va töntigt det låter att man läser en bok om vampyrer.. men boken har ett oändligt djup som inte går att föreställa sig. Jag kankse har FÖR bra fantasi, men författaren är väldigt duktig på att beskriva och fantasibilderna är oundvikliga! Jag måste fara och köpa den andra boken!!!

Igår var vi dutiga och skulle gå en långpromenad.. men vinden isade och det blev en kortare tur än tänkt. Vi gick en sväng och sen hem till pappa och Majja, drack kaffe och åt gokaka! Måste också säga grattis till Krille som har blivit tillsvidareanstäld! Inte illa :D Fick isäng Thea vid 23, för ovanlighetens skull, jag låg och läste och hon knoppade in vid 23.30. Meeeen hon sov lika länge som vanligt, vaknade vid 9.30! Vi sover ju bort halva dagarna!

Idag har Janina varit hit och käkat lunch, hon jobbar i hamn idag. Alltid lika trevlig med en liten titt :) Kim kompade halva dagen och följde med Micke och hjälper honom att installera en luftvärmepump i Nedre Bäck. Sååå.. jag hoppas han kommer hem snart, han trodde han skulle vara hemma innan 16.00 iaf. Ikväll blir det hockey i Ursviken och på tal om ingenting.. så har vi beställt en bilbarnstol till Thea. Besafe, dom har fått bäst i test! Kommer väl om ca 1 vecka, hon sitter som en liten inbuntad ostbåge i babyskyddet nu. Nu åter till min bok, för Kim ringde just och sa att han skulle bli seeen.... ....

BVC 5 månader

Thea vägde 7920 g och var 67,5 cm lång, hon följer sin kurva fin fint! Efter BVC for vi som sagt och handlade på Ica Maxi och sen till mamma. Thea var hungrig och vi blev bjudna på mat, inte helt fel. Vi skulle väl förmodligen ha ätit en väälidigt sen middag annars! Nu är vi hemma, ser "Love Guru" på tv och Thea ska sova om en stund. Nu har jag förresten handlat boken, längtar tills jag får tillfälle att läsa den!!!  Nu mer filmtittande ;)

Desperate.

Jag har som fått för mig att det är torsdag idag, kan ju göra mig själv besviken och tala om att det är tisdag. Tror att förra helgen gick lite föööör fort! Thea har just ätit och jag ser på Desperate, fanken att man inte har sett hela serien. Tror att jag var inne i 3:e säsongen när jag slutade se... kanske måste ta tag i det där!

Kom ett brev med posten idag att jag har stoppat autogirot till min folktandvårdsförsäkring.. vilket jag har gjort. Saken är bara den att det stod i brevet att jag måste aktivera det igen annars kommer jag att bryta avtalet. Jaha, jag har ringt för typ.. 2 månader sen och ändrat så att pengarna ska dras från min nya bank. Hon jag pratade med då sa att det kunde ta lite tid.. men 2 månader?! Hallå! Nu lät det ju bara som att jag bara, jaha nu vill jag inte att ni ska dra pengar från mitt konto längre så nu sätter vi stopp. Dom har säkert lagt bort mitt samtal i någon fet hög och jag antar att jag måste gå in på banken och ändra det själv. Låååånga ledningar inom landstinget med andra ord!

Nu ska vi vara på BVC om ca 1 timme. Jag tror att jag tar bilen, vi ska och handla direkt efter. Det påminner mig om att jag har en översnöad bil också (antar jag).. fan va jobbigt. Måste ut och sätta i motorvärmaren så fort Thea har somnat! Haha, Thea har börjat med en ny grej. Förut när hon var irriterad viftade hon bara med händerna, nu har hon börjat sparka med benen också... Hon är en specialist på att sparka av sig täcket ;)


5 månader

Trött.

Jag tror att John Blund strödde lite för mycket pulver i mina ögon igår! Thea vaknade vid 8.30 och då ska man ju ha sovit färdigt om man la sig vid 00.30... men det är så himla kämpigt att sitta här i soffan och kolla på tv. Thea sover, kanske skulle lägga igen en stund jag med..? Näee.. då kanske jag är ännnu mer trött sen! Kim försov sig imorse, hans jobbarkompis ringde och sa att han stod här nere och väntade. Det är ju en stor fördel med att samåka till jobbet, att man aldrig kommer sent till jobbet ;) OCH att det blir billigare!

I afton ska vi på BVC för vägning och mäting , det är alltid lika roligt att se hur mycket Thea har vuxit! Hon blir ju heeela 5 månader idag! (Vad hände med dom månaderna!!!!!) Annars idag funderar jag vad vi riktigt ska hitta på. Det är ett busväder ute.. så det blir nog at hålla sig hemma. Kanske går över till Malin och Krille och ser om dom kommer någonvart med sovrummet ;) Sofia, du har inspirerat mig att läsa en bok! "Om jag kunde drömma", filmen "Twilight" bygger tydligen på den och alla säger ju att den är sååå bra! Jag har inte sett filmen och boken verkar bra, så den måste inhandlas! Såg att det också fanns uppföljare.

NU ska jag gå och tvätta mig med kallllt vatten i ansiktet och se om jag kommer igång idag!

Potatis

Thea har fått smaka potatis för en stund sen. Det var nog dom roligaste minerna jag har sett i mitt liv! Hela ungen fick hurven, det var inte en hit! Meen, vi får väl prova i några dagar... så får vi se. Nästa smakprov blir nog morötter! Jag har plockat bort alla julgrejer förutom gardinerna i köket, får nog göra det ikväll. Sköönt att ha det gjort, tur att man inte behöver ha en massa påskpynt än! Thea ligger i babygymet och tjollrar, jag ska gå och se vad vi ska äta till middag. Har hört med min syster om hon vill följa med på en långpromenad efter maten :)

Hemma hos oss

Jaha, här skulle man vara duktig och lägga ut bilder... nä! Då är alla 3 usbkablarna borta! Har gått och muttrat över det en stund.. men nu kom jag just på att man kan ju faktiskt sätta in minneskortet i datorn! Ha!


-Ni som har varit hemma hos oss vet ju hur det här rummet har sett ut! Kaos! Som en byggarbetsplats, men inte nu ;) Vi har spacklat och målat alla väggar + tak, butt golv och satt dit nya lister. Fort var det gjort!

Utan sänggaveln


Vi känner oss nöjda med gavlen, kostade 3000 kr + frakt på ellos.se. Gå och kolla på mio/ em i stan och du får lägga på några tusenlappar till!

-Nu till hallen som var gul och ful! I den långa beiga hallen har vi tagit bort alla lager tapet in till betongen, tapetserat, lagt golv och lister. Nu fattas det lite smågrejer men dom kommer på sin plats så småningom!
    
Långa hallen.

       
-Lilla, blå hallen där man kommer in. Vi har alltså lagt valnötsgolv i alla rum utom Theas... som vi inte vet hur vi ska göra med än. Vi har inte lagt golv i vardagsrummet heller, vi slipade upp det fiskbensmönstrade ekgolvet istället! På väggen där den vita pallen står har jag tänk ställa en sittbänk. Praktiskt när man ska ta på sig skorna. Dörrmattan är ett Kimköp! ;) lite får man ju kompromissa! Det svarta trädet är en väggdekal som jag köpte på färgochtapet. Den går att ta ner och flytta på, bara fram med hårtorken. Nu är det snart bara småpiffet kvar!!!

Bjuder på en Theabild också, lycklig-käkar katrinplommonpuré!




Rull-rull-eli-rull

Revyn var helt ok! Maten också för den delen, både jag och Kim körde på klassiker! Jag åt plankstek och Kim entrecote, ingen alkohol till det en söndagkväll, utan en stor fanta ;) Vi hade bokat bord vid 17.00 och vi var väl klara vid 18.00.. jahapp, vad ska man nu göra i en timme? Vi for runt och kollade på lite hus, b la uppe mot falkan! Herre vilka fina hus det finns där!!!

Vi kom till teatern lagomt i tid vid 18.30, första akten var faktiskt bättre än den andra. Så brukar det kanske vara, Anders är min favvo! Han kom inkörandes med en moppe på 3 hjul... lackad med aikloggan. Han berättade att han hade haft en pulverpuma på pakethållaren en kväll och han skjutasade henne runt. Hon började gråta och han frågade varför hon grät? -Du kallade mig för tjock. -Näääe sa Anders, jag sa bara att du är lite fläskig! Haha, han är för rolig!!!

Vi var väl hemma vid 22.00. Det hade väl gått rätt bra med skötningen... hon hade haft lite svårt att slappna av och sova. Hon hade väl borta mammsen och pappsen :) Våran lilla älskling!!!

Idag SKA jag stöka bort julen... det har varit så mycket annat. (som är lite roligare ;) ) Skulle ha börjat spackla i Theas rum också... .... får väl se hur dagen börjar arta sig. Har förresten haft fullt schå med min lilla centrifug nu på morgnen. Hon har verkligen kommit på hur roligt det är att rulla från rygg till mage. Hon har gjort några tapra försök från mage tll rygg också, men det har inte gått lika bra. En gång var hon riktigt på G, var nästan runt.. men då tjopp så var hon tillbaka på mage och slog huvudet lite i lekmattan. Lillstackarn! Som för övrigt just har vaknat igen och har vänt sig i soffan.. så nu kallar plikten!
Kanske ska ta en tripp förbi Malin idag, hon skulle förbereda i sovrummet! Jag känner mig nästan lika peppad som hon! Det är så roligt att göra om, det blir så fint! Krille kommer hem idag :D Har ju typ ingen att mobba när han är borta, haha! Ikväll ska Kim och bowla mellan 18-19 tror jag det är. Så det blir en snabb middag...!

Lövångersrevyn

Ikväll ska vi först ut och äta med Ella och Tony, sen bege oss alla 4 till Nordanå för att se Lövångersrevyn! Har hört att den ska vara riktigt bra i år, det var några år sen vi var dit.  Det är inte så ofta man går på revy med andra ord, kul att göra något lite annorlunda :) Tack för den julklappen!

Idag har vi haft en riktig segdegardag... har typ, käkat lunch, skorvbehandlat Thea och gjort mig iordning för ikväll... Så nu väntar vi mest på att tiden ska gå! Vilka roliga småbarnsföräldrar vi är :P Är det inte nu man ska ha som minst tid för sig själv?! Thea har knoppat in på soffan btw...

Guitar Hero

Idag började dagen klockan 10.00, la lillan i sängen bredvid Kim och gjorde lite käk! Det är så himla mysigt när Kim är hemma på helgerna! Sen käkade vi lite lunch, Malin gick hem och duschade. Sen kom Jonas Larsson förbi en sväng, kollade lite i lägenheten, surrade och drack kaffe. Efter det lämnade vi Thea hos svärfars och sen tog vi en sväng på stan. Jag handlade en ny concealer på MakeUpStore och en mascara maybelline colossol med collagene! Tänkte prova den andra mascaran från Loréal Paris Extra-Vollume Collagene... men den var lite dyrare så då blev jag snål! Jag har alltid älskat mascaror med stora borstar så den kommer nog att passa mig som handen i handsken! ;)

Mamma och Dennis var och hälsade på några bekanta i Ursviken, så dom hämtade Thea innan dom for hem. Så nu har vi ätit middag i stan, Malin spelar Guitar Hero, Kim och Fredde ska snart fara och bowla med Larsson, Thea är med momme och jag ska nog joina Malin nu! Nu var det länge sen jag spelade guitar hero! Malins verkar vara utlånat på livstid och vi har inget konstigt nog... måste nog införskaffa ett! ;)

Ikväll blir det nog lugnt, mysa framför tv:n och snutta på Thea :D

Okej då Kim!

Måste blogga iaf ett inlägg till ikväll!
NU är sänggaveln monterad, alla golv dammsugna och skurade och nu sitter vi och ska se Let´s Dance i soffan! Måste nästan erkänna att min sambo har lite rätt... det skulle ändå vara finnnt med en plattv i sovrummet! Vi får se hur det blir ;)
En bild på sovrummet kommer, förhoppningsvis i helgen. Ni vet ju hur duktig jag är på att lägga ut bilder.

Imorgon ska vi nog på till stan, både jag och Malin skulle behöva en ny mascara! Sen så måste vi på Ica och handla mat! Blir nog en sväng förbi Färg & Tapet också!!! Weeehiii!

Fredaghelaveckan

Imorse var vi på banken och det som vi trodde kanske var problemet (handpennigen) var inget problem alls! Det som var problemet var att man inte kunde räkna med mig i kalkylen eftersom jag är mammaledig. Alltså innebar det att Kim fick axla heela lånet själv (790.000 kr) och då fattades det typ 4.000 per år... attans! Men jag är inte lessen för det, nästan lite tvärtom! Nu vet vi vad vi ska göra i några år framöver och husen kommer ju inte direkt sluta säljas. Jag slipper ha ågren över om jag verkligen vill flytta eller bo kvar i våran lägenhet som börjat ta en så fin form! Känner mig stolt över allt som vi har fixat, allt nästan alldelens själva :) Så goda vänner, vi blir hamnbor ett tag till!

En annan väääääligt bra nyhet är att Kim inom några minuter kommer hem med våran nya sänggavel :D :D :D Nice! Ikväll blir det Let´s Dance, godis och mys med min lilla familj (Kim, Thea & Malin) Jag älskar er så mycket <3 Pappa var förresten förbi i afton och kollade in det nya sovrummet, drack lite kaffe och tjattrade ned oss!

Nu kom det nya krafter att göra om mer här hemma. Måste fara och handla takfärg till köket och måla klart där inne, kanske skulle ta och göra det i helgen. Sen så måste vi bestämma oss för vilka färger Thea ska ha i sitt rum, jag har lite idéer ;) Just nu ligger halva Thea på mage i mitt knä. Tänkte att den lilla energiknippen skulle sova en stund.. men så verkar det inte bli! Ha en trevlig fredagkväll!

Kanske, kanske inte?

Jaha, idag har vi ju varit på husvisning! Det blev jag, Kim och Dennis, Malin var hemma med Thea. Kändes bra att ha med en som kan lite. Har inte hunnit fundera och känna efter så noga än.. det är så mycket som spelar in! Ett husköp är ju en ganska stor sak! Men intrycken var att det är mysigt, stort och fräscht. På sommaren kommer det nog vara himla lummigt och fint ute på gården ;) SÅ nu ska vi fundera och fundera lite till, kan man tänka sig bo där i typ.. 20-30 år? Jag tror att min sambo är helt såld!

 Det är inte speciellt mycket att göra heller, tapeterna var fina... men man vill ju alltid ha sin egen stil. Om jag säger såhär, dom som bor där nu är runt 55-60! Vitvarorna... var nästan alla runt typ 10 år, så det kanske man måste byta snart. Vi får se om vi säljer med våra maskiner med lägenheten eller om vi tar med dom, annars får vi ju köpa nytt ;D Sen så tycker jag att Ursviken är ett bra ställe för barn att växa upp på, det bor jättemycket barnfamiljer i närheten. Det finns många + med huset! Imorgon ska vi på banken, nu när finanskrisen varit är det kanske inte lika stor chans att man får låna.. men vi får väl se! Det är ju alltid bra om man kan få ett lånelöfte, sen om det blir huset i Ursviken vet vi inte än. Ingenting är bestämt! ;) Huset ska ju besiktas också...

Ikväll är Kim på Kopparhallen... jag och Malin ser på tv. Jag vet inte vad vi ska hitta på... kanske ser en till film. Vi är som lite filmomaner ;) Imorgon efter banken kanske vi ska ta och hitta på nåt fredagstrevligt!

Onsdagkväll.

Det blev ingen lasagne, hade för lite plattor! Det blev pastagratäng istället ;) När vi åt fick Thea sitta i sin matstol och tjollra på. Hon hade tutten på bordet och vips så hade hon pluggat in den helt själv! Hon brukar hålla den i munnen, men har aldrig kommit på att man måste kanske släppa om man vill ha den ;) Det händer så himla mycket och fort går det!! Till veckan blir hon ju 5 månader... vad hände med dom månaderna?! Måste förresten ringa och boka en tid på BVC imorn! Nu har lilltrollet fått på sig pyyyen och är en riktig liten gladskit, får stå på pappsen och hoppa! Efter middagen for vi upp till stan, hyrde film och köpte lite gott! Nu har vi sett en film "Transsiberian"... den handlade om 2 amerikaner som typ tågluffar mellan Kina och Ryssland. Dom delar cupé med ett annat par på tåget, som är lite underliga... lite halvfattig handling, en ganska mörk film, tycker inte att filmer som utspelar sig i Ryssland är bra överhuvudtaget.. skulle inte se den 2 gånger om jag säger så! När Malin kommer över vid 22.00 snåret ska vi se Wall-E, jag och Kim tyckte redan när den kom att den såg jättedålig ut. Nu är det många som har sett den och säger att den är ganska bra.. så vi får väl se!

Imorgon ska vi som sagt på husvisning.. mitt på dan! Malin ska vara barnvakt till Thea en stund. Sen vet jag inte vad vi ska göra.. pappa pratade om att han skulle komma förbi i veckan, men det blir troligtvis på fredag! Ska försöka klura ut något roligt att göra... men vad?! Vi skulle ha behövt handla mat... aaa vi får väl se vad det blir. Våran sänggavel är påväg från Borås förresten! Hoppppppas den hinner komma i veckan, galet!

V I S N I N G

Nu bara för att jag säger det här så kommer vi väl att trilla dit! Men vi har inte varit sjuka än! Thea är bara liiiite-ytte-pytte snorig, men inge mer. Vi har haft både förkylningar och magsjuka omkring oss... men peppar peppar! :)

Imorgon ska vi och kolla på ett hus i Ursviken! Känner att jag är peppad, men vi har inte haft nåt möte med banken än.. och man kanske inte ska grilla upp sig för mycket. Det är ju trots allt bara ett hus, det kommer fler. Sen så kanske det är så (vilket jag inte tror!) att vi inte ens får ett lån. Kim har ju fast jobb på Kommunen och det brukar ju inte vara så svårt att få lån till ett hus... huset är ju som säkerheten! Vi har ett problem, vi kommer inte att ha en så stor handpening som 10% av priset! Vi har ju som inget av  direkt värde... lägenheten får man ju inte så mycket för och bilen behöver vi och vill ha kvar. Det kanske blir så att vi får bo kvar i några år och spara ihop lite pengar. Så dra inga förhastade slutsatser nu, vi har inte köpt ett hus än! Vi ska bara kika! :P Sen om det känns rätt, lånet går igenom och affären är kirrad.. då kan vi snacka mer om saken! Jag kommer självklart att uppdatera om vad jag tyckte om huset! Tror att jag vet några som är lite nyfikna ;)

Jag känner att jag inte är så insatt.. med lagfarter, fastighetsskatter, besiktning, pantbrev, servitut och hittan och dittan! Tur att man har föräldrar som kan det mesta inom den branschen! En av fördelarna med att ha flyttat många gånger. Ha! Jag vet en sak som jag INTE vill ha i mitt nya boende! -HÖGT i tak, inga gardiner passar! Jaa... men då måste man köpa så dyra gardiner, tycker om att fynda billiga :P

Malin har just gått hem, Thea har ätit lite plommonpuré och ersättning.. ligger och slappar på soffan. Vad ska jag göra nu då?! Tänkte gå ut en sväng idag, men min sambo sa att det var rätt kallt ute.. Janina också för den delen! Så vi håller oss nog inomhus idag. Funderar på att gå upp till vinden och hämta ner julkartongerna så man kan få undan ALLA julsaker! Jaha, nu sover min dotter igen! Hon sov nyss.. typ 2 timmar! Hon kanske får vara lite mer vaken ikväll, så hon kan sova inatt. Hon är alltid lika söt och glad när hon vaknar och ser att Malin ligger bredvid i soffan på morgon! Kanske är så att hon vet att det möjligtvis vankas lite bus! Nu ska jag gå och kolla om jag har ingredienser att göra en lasagne, mumma!

Ett skepp kommer lastat med snö!

Idag har vi ju varit bortbjudna, gammeln har fått njuta lite av livets efterrätt! Det snöade inte LITE när vi åkte hem och snörök på det... man såg kanske 10 m framför bilen om man hade tur! Sen när vi kom till hamn var det genast mycket bättre väder ;) Vi for sen till pappa och Majja, var där en stund och drack kaffe och hämtade upp Malin :) Nu har Thea just knoppat in och har fått ett skönt kvällsdopp innan det! Vi ser Zorro på 3:an och myser i soffan alla 4!

Imorgon vet jag inte vad vi ska göra... får se vad dagen lockar med. Kim har bilen, så vi är hemmavid iaf! Får se vad det är för väder också... har inte sett nåt. Hoppas det inte ska bli så kallt, inte för varmt heller för den delen. Är inge kul med en massa slask :P

Tisdag

Det blev inget frallbak igår, vi gick till Kims föräldrar Ursviken och såg AIK-hockey. En rejäl promme, tar ca 50 minuter att gå enkel väg... nästan lite halvlångt. Men måste säga att nu när man har gått den rundan några gånger så tycker man att det går snabbare för varje gång!

Thea somnade vid 1.00, sen var Kim upp en gång och hon sov till typ 9.00! Nu har hon fått tömma magen på morgon... inte kul att vara hård! Måste nog köpa bifidus igen... katrinplommanpurén verkar inte funka :/

Vid 12.00 ska vi fara till Nedre Bäck, så då vet ni vad vi pysslar med idag! :P

Sovmorgon

Det blev inte så att våran dotter sov i sträck, vaknade några gånger... hon kanske är i någon utvecklingsfas eller nåt. Vill veta att mamma och pappa finns i närheten ;) Men det jag tänker på såhär när jag är vaken är.. -Varför tar jag henne inte till våran säng?! Då slipper man ju kliva ur sängen varje gång hon vaknar.. kanske är en vana att hon sover i sin egen säng! Vi har iaf haft sovmorgon på soffan, vi klev upp vid 7.00 första gången. Vaknade vid 10.00, sen tjollrade vi på en stund. Klädde oss och nu ligger slackern och sover igen! Jag borde göra nåt vettigt medans hon sover... kanske ska gå och tömma diskmaskinen. Eller man kanske skulle ta och plocka bort alla julsaker! Är lite less på att se dom nu, nog för att vi inte har pyntat så mycket.

Har funderat på att gå en promenad idag, det är ju inte så kallt! Kanske väntar tills Kim kommer hem så kan vi gå tillsammans, roligare så ;) Vi har förresten handlat ett fårskinn till lillan nu, kommer att passa perfekt i vagnen och pulkan. Kim bakade limpa igår, den blev jättegod! Får se om han har tänkt baka småfranskor ikväll, han har som ett litet bakil.


Som en solstråle! Såhär ser Thea ut varje morgon när hon vaknar!

Swish!

Jaha, då var den här helgen över...! Den gick så himla fort, kanske för att Kim inte har varit hemma så mycket. Skönt att han är ledig på tisdag igen! Då ska vi fara till hans farmor och farfar, käka lite mat och umgås.

Idag kom mamma och Dennis hit, kollade in alla framsteg vi gjort här hemma. Mamma blev inspirerad att fara hem och måla ;) Malin och Krille har också varit här, vi åt middag tillsammans och har sett film "You me and Dupree". Jag har sett den förut och tycker den är ganska bra, en lättsam film!

Imorgon ska vi nog bara vara hemma och njuta av livet som mor och dotter. Lillgumman har det lite körigt i magen, är lite hård... men hon har fått katrinplommonpuré och vi hoppas att det ska bli bättre. Imorgon ska hon får testa antingen potatis eller morötter! Se vad hon säger om det ;)

Nu är hon nyväckt och ska få äta om typ 15 minuter... sen får vi hoppas att hon sover hela natten! Mamma behöver sova en hel natt i sträck känner jag!

Arbetsterapeut

Sitter i soffan med Thea som nyss har vaknat! Kim är på Kopparhallen och Mamma, Dennis, Malin och Krille ska komma hit :) Vi ska bjuda M & K på middag, lövbiff med ädelostsås!! Mumma! Sen ska dom på bio ikväll... och jag har lovat Kim att hjälpa honom baka limpa och frallor ikväll! Hoppas det går fort!

Har städat hela lägenheten idag och tvättat 2 maskiner... så nu är det rent här hemma! Härligt ;) Satt förresten och kikade lite på Arbetsterapeut programmet i Luleå igårkväll... tror att det skulle passa mig som handen i handsken! Blir nog att söka in till våren och kommer då förhoppningsvis in, med start HT09 :D Skulle vara kuligt om både jag och Malin kommer in!!! Fräsigt att gå skola med sin lillasyster ;) "Arbetsterapeut Beatrice Berglund"

Nä nu ska jag leka lite med min underbara ögonsten! Jag har förresten grubblat färdigt på vad jag ska göra för ny tatuering... Min sambo har försökt boka tid till mig (i hemlighet!) men han gjorde inte så mycket framsteg. Så tillslut sa han vad överraskningen var! Så nu ska bara tiden bokas och jag ska bestämma 100% vad jag ska ha för nåt! Har tänkt skirva ett ord på armen.. som verkligen är jag. + att den symboliserar Thea och mina kommande barn!

Fredag.

Thea har inte sovit särskilt mycket idag heller, men just nu sover hon iaf... :) Blir nog en vääääldigt lugn natt! Det har inte varit så mycket kräk heller!

Imorse satte jag upp gardiner, satte igång en tvätt... plockade lite saker som vi har liggandes lite överallt och ingenstans! Fan att man ska ha så mycket grejer... och det värsta är väl kanske att man typ vill ha kvar allt också! Har insett att jag ska städa ur förrådet inne i lägenheten nån dag framöver. Blir kanske imorgon, Kim ska på Kopparhallen och göra nåt med hockeyn... Beror väl på hur Theas dag kommer att vara. Har förresten tvättat vårat sofftyg i tvättmaskinen idag! Håller tummarna att dom ska gå att få på igen.. men jag hade inte så höga grader och ställde ner centrifugeringen, så vi får väl hoppas! Annars kan det bli knepigt ;)

Pannkaka blev det till middag idag, härlig fredagsmiddag...! Skulle göra wook men kycklingen var gammal och jag vågar inte chansa när det gäller kyckling! Har bakat en sockerkaka också, ska gå och smaka på den snart :D Jag och Kim ska spela xbox, korsitaket! Bara om vi har något roligt barnspel :)

<3

22.00
Tänkte bara säga att kuddfodralen satt som en smäck ;) Soffan ligger inte på golvet längre!
Har skämt bort mig lite ikväll med  djuprengörande och återfuktande ansiktsmasker, sen på det en dusch och lite Doves hudkräm med en brun-utan-sol effekt. Får väl se hur jämnt det blev imorgon... nog för att det inte syns så mycket. Kim ser sporten på tv och jag röstar för att vi nu ska ta och se en film!


Kräk.

YES, nu står sängarna i det "nya" sovrummet, rutan är putsad invändigt och allt ser perfekt ut! ... ja det fattas ju lite grejer men, det kommer ju snart! :) Malin och Krille har varit här ikväll, Krille låg och sov på soffan och Malin hjälpte mig att piffa lite!

Idag har jag, Thea och Malin varit hos mamma... mamma har åkt på en förkylning, så det var riktigt lugna puckar.

Imorgon ska Kim jobba, känns nästan lite konstigt att han ska fara. Han har ju varit hemma med oss så länge nu! Bortskämd har man också blivit under tiden! Men på tisdag är det ju röd dag igen ;) Jag och Thea ska bara vara hemma och ta det väldigt lugnt! Har tänkt fixa och städa lite här hemma... ska kolla i min gardinlåda om jag har ett par preliminära gardiner jag kan sätta upp, tills jag hittat ett par jag vill ha. Nu ska våran dotter få en ny blöja, äta och sen ska vi knoppa! Bilder på sovrummet kommer sen :P

Thea har kräkts rätt mycket sen i eftermiddags... mamma sa att hon kanske har magsjuka! Huvva, det får vi hoppas att det inte är! Hon kanske bara har svalt ovanligt mycket luft? Får se hur det är imorgon... hon har då ingen feber iaf!

Nyårsdagen.

Första inlägget i år! Vi var som sagt hos Ella och Tony natt, lugnt och städat. Jag drack en cider och några glas vin, Kim fick köra! ;) Vi for hem vid 1, hämtade upp svärfars på Morön somnade väl vid 3... tur att Thea är duktig på att sova, hon vaknade klockan 9.00. :) Det gick då bra för henne igår, med allt folk och raketer. Men man hörde faktiskt inte så mycket av smällarna, trots att vi var på Getberget.

Idag ska Kims pappa komma och hjälpa till med golvlisterna, så ikväll kanske vi kan flytta in i det nya sovrummet :D Beställde sänggaveln igår, i ek! Jippi, den kommer redan om 7-10 dagar!!! Nu skulle vi bara behöva ett nytt överkast...någon som vill betala?!

Jag vet inte riktigt vad jag och Thea ska göra idag... tror inte att jag ska köra bil, brukar inte göra det dagen efter. Noog för att jag inte drack så mycket igår, men det känns inte värt att chansa! Kim kanske skjutsar oss till mamma, eller så går vi över till Malin... om dom inte är jättebakis idag ;P Vi kanske skulle ta oss en promme, vi får se!

RSS 2.0