V A R M T!

Ojojoj, vilkenn dag! Varmt som självaste, jag vet inte vad. Var nog tur att jag, Malin och Thea åkte ut till Kerstin och Tomas stuga i Risböle imorse! Det fläktade ganska skönt! :) Men Thea har varit varm som om hon har haft feber hela dagen, blöt och klibbig i svett! Inte mycket sova vill jag lova.. men det blev en tidigkväll istället ;) Ella och Tony har varit här, min underbara sambo hade bakat pizza när vi kom hem :D (Skulle nog aldrig ha ställt mig och lagat mat idag... fil kanske!) Thea har fått en pool av sin snälla faster! Måste nog testas imorgon :)

Äntliiiigen verkar det som att Theas mage har börjat funka! Nästan så att vi måste dra ner på laktulosen..! Undar om det kanske har att göra med att vi ger henne 1-års välling (fullkorn) istället för 8:a månaders (mild fullkorn)! Hon hade nämligen en förmåga för några veckor sen att vakna vaaarje morgon vid 4-5 tiden! Så nu sover hon och bajsar bra ;) Idag har hon ställt sig upp helt själv utan stöd.. vi väntar med spännig på första stegen! Det händer så mycket grejer nu, nästan så man inte hänger med! :P Våran lilla bebis är inte så liten längre!!!! Satt och kikade på foton från förlossningen och första månaderna.. himmel!

Imorgon ska jag och Malin följa med mamma på Make Up Store! Hon fick en sminkning av oss i julklapp. Sen så ska jag gå en vända på stan också. Ja jag vet.. gå på stan i det braiga vädret? Näe, jag börjar helt ärligt vara lite mättad och längtar nästan efter en mysig regndag :P Dessutom är jag liite bränd, så kroppen behöver nog en liten paus.

Nu ska vi nog gå och lägga oss... om det nu går! Uppe lär det ju vara femtioelva grader! Var faktiskt uppe med Kim klockan 6 imorse! Det var lääänge sen vill jag lova! Är sååå bortskämd med Theasovmornar!

Postålda.

Oj då! Va synd, vi fick ett brev av posten att våran brevlåda inte uppfyller vissa krav för brevbärarnas arbetsmiljö. Tur då att vi har typ den skabbigaste lådan på anderstorp :)  Och att vi sa redan när vi flyttade hit att den skulle bytas! Så nu har jag bestämt mig, blir att beställa en från internet. Är inte klart med färg och text... måste ha smakråd av Malin/Kim!... tror jag :P

Thea ligger ute och sover i vagnen, hon var sååå trött! Hoppas jag inte har klätt henne för mycket bara.. det regnade och var åska när jag la henne. Nu är det strålande solsken igen :D Härigt! Skulle inte sitta helt fel med en glass i Bergsbyn eller att bada på vitbergs! Kvällen är inte planerad..  blir nog en hemmakväll :) Skulle ha varit till mamma och hämtat mina blommor.. tål att tänkas på!

Sommarfint.

Igår var vi med Sofia, Robin och Tuva och spelade minigolf vid Eddahallen :) Det gick inte så bra för mig, men det var väl inte så oväntat... :) Kim vann.. så det kanske väger upp det hela och det var kul ändå! Tuva som var såååå snäll med Thea och bjöd på både macka och saft! Gullpluttarna! Jag hann bränna mig i solen, farligt att stå med ryggen mot!

Sen åkte vi till svärfars och käkade grillat, lekte på gräsmattan och kollade på våran lilla spexfia! Hon klarade av att ta sig nerför deras slänt! Det trodde jag inte, tänkte att det blir nog en rullande Thea och att det typ slutar med att hon står på skalle! Men icket ;)

Nu har vi nyss ätit middag, känns som att jag kom hem nyss! Efter solning på altanen med Malin så for jag med Ella och Teresia och handlade blommor i Ursviken :) Så nu är det lite sommarfint på framsidan iaf...! Thea ligger ute i vagnen och sover och jag tror att vi ska ta oss en cykeltur till mormor sen. Ja just det! Min s.k sambo är i Bergsbyn (som vanligt!) Vi skojade lite om att jag kanske kan söka bidrag som ensamstående snart! (?)  



Lilla sköldpaddan :)

Midsommarfirande!

Vi hade jättetrevligt igår, var alldelens lagomt att bjuda hem våra syskon (dom som hade inne åldern förstås!), äta och dricka gott och bara ha trevligt! En lyckad kväll, tack :)

Var ganska skönt att vakna i sin egen takt imorse, käkade lunch och tog det lite lugnt ute i solen. Sen åkte vi till mamma och skulle hämta hem våran lillprutt! Blev promme och en middag också ;) Inte helt fel! Har varit på en cykeltur och hyrt film på hemmakväll, Bolt :) Nu sover lillan och vi ska mysa lite i tv-soffan!

Lillmonstret!

Igår var vi och cyklade till Janina och Jocke, tjattrade lite, drack kaffe och åkte hem. Thea trivdes riktigt bra i sitsen :)

Idag har det inte varit Theas dag precis... har varit som ett litet bi! Har inte velat äta eller sova... gjorde dock en powernap efter lunch! (Pjooho!) Sen kom Malin (Naaanaa) och då blev hon lite gladare ;) Fick sitta med oss på altanen och hoppa studsmatta :) Snart kommer Kim hem och vi ska fara och handla lite inför imorn.. gruvar mig! Det kommer säkert vara folk i sinne! Sen ska vi bjuda Janina och Jocke på lasagne ;)
Imorgon ska Ella, Tony, Malin och ev. Krille komma hit! Krille är sjuuuuk.. så vi får väl hoppas att det är bättre till imorgon. Blir lite midsommarfest! Thea ska vara hos mormor och Dennis :)

Aktiva berta!

Idag ska vi på BVC klockan 13.30, sen ska vi fara förbi hos morfar och Majja. :) Förmiddagen har varit som vanligt, en liten racerbabis som ska fingra på allt!

 
Provar balansen med den fina lära-gå-vagnen hon fått av mormor :)
(Hon har ställt sig i vagnen alldelens själv också!)

Staan :)

Jag och Malin bestämde oss för att gå in till stan efter lunch idag. Det är ändå inte såå himla långt.. men om man ska gå själv kanske det blir lite tråkigt! Jag hittade mig ett par jeans på Gina och sen fyndade jag lite kläder till Thea på Lindex :) Blev något förvånad när jag kollade mitt kontoutdrag och hade en massa pengar, skatteåterbäringen hade tydligen kommit :D BRA det, min sambo fick köpa sig ett nytt hemabiosystem igår nämligen! Blev bra, det gamla hade så stora högtalare och dessutom skulle bakhögtalarna sitta på väggen. Så nu har vi mer plats (för annat roligt!) och inga hål i väggen :) Ni ska veta att Kim har tjatat som en galen om detta hemmabio, så sug på den karran älskling!

Ikväll verkar det bli lugnt, Malin ligger och sover i soffan, Thea i vagnen och Kim har just kommit hem från jobbet. Har varit duktig och handlat på vägen hem :) Korvstroganof med ris blir det idag, gott! Vet inte om Kim kanske har tänkt fara till Bergsbyn och kasta lite plastskiva... vi hittar nog på nåt att roa oss med :)

Byrå.

Igår var vi till Ikea med Ella och Tony :D Mycket trevligt och fina grejer kom vi hem med! Vi hade ställt in siktet på en byrå till sovrummet och det blev en Malm med 6 lådor i ek. Passade riktigt bra till sängen, annars kan ju ek och ek skära sig lite! Vi fyndade ett skrivbord också, som dom hade på rea :) Men nu när vi har skruvat ihop alla grejer så kom vi på att vi har ju fan ingen datastol! Sen blev det lite smågrejer till Thea och småtjoller ;)



Idag ska vi städa (!) och hämta sängen som ska stå i det gröna rummet. Annars är det inte så mycket planerat, antar att Malin och Krille kanske kommer.. M har nämligen glömt sin mobil här ;P

Taxi, taxi!

Sitter hos mamma, det var inte planen för idag meen :)
Vi vaknade vid niotiden idag och en halvtimme senare plingade det på dörren. Det var min bror som virrat bort sig lite, skulle till Brännan men hamnade hos mig! Fel ände av stan :P Dom skulle tydligen ha friluftsdag och han visste inte exakt vars... så jag tänkte att jag kunde skjutsa honom. Vi hittade iaf unghopen som var på basebollplanen och jag drog in till stan. Handlade en tröja till Kim och en avslutningspresent till Freddan som går ut nian på fredag. SÅ då är det gjort :) Han ringde och ville ha hämtning vid halv tolv och sen åkte vi hem hit och käkade lunch. Lillan ligger ute i vagnen och sover och jag tror att jag ska dra igång en film ;)

Smultron.

Var ute och nöp av alla våra maskrosor i förmiddags :) Allt för grannsämjan! Hon var ute grannen, tipsade om ett typ av gödsel/medel som skulle göra att allt ogräs höll sig borta! Jajja... vi får väl se hur det blir med det ;P Sen gick vi en promme till Coop och då ringde mormor och hörde om vi skulle vara hemma. Visste att dom skulle upp till stan idag, så jag var lite beredd :) Tur att Kim fyllde år i söndags, så det fanns fika :) Brukar annars inte ha så mycket fika hemma!
Sååå då fick dom se hur vi bor nu! Dom var ganska överens om att det nog är smultron som är ute i min lilla blombänk på framsidan! Ska bli kul och se om det kommer några bär! Har satt ut en lilja som jag fick av Kim för ett tag sen.. hoppas den tar sig :) Ska fara förbi och hämta lite plantor hos mamma sen ikväll... blir väl att plantera dom imorgon. :) Det är ganska kul faktiskt att baksidan är helt orörd.. bara en massa gräs (och maskrosor förstås!).. så nu blir det till att börja planera så smått hur man skulle vilja ha det. Altanen måste få ett staket också... har funderat lite på kryss.. skulle nog bli snyggt. + att det är ganska enkelt att bygga ;) (Tror jag iaf, det är ju kanske inte jag som ska bygga.. så det får bli någon annans problem ;P)  Kanske skulle ta och blanda in min pappa i det projektet.. han tycker att det är ganska kul att bygga altaner ;)

Nu ska vi snart äta middag och sen ska vi bege oss till Ella och Tony. Vi ska fara och kolla på balen, nog för att vi inte känner någon som ska gå.. men det är ju alltid kul att se alla uppklädda människor :) Undrar vad det fränaste transportmedlet bli i år? Nu middag och sen göra sig i ordning!

Grannfejden nästa?

Tänkte motera våran cykelbarnsadel..(eller vad det nu heter!) som vi köpte på Coop i April för att dom hade så bra pris! Meeen, det var ju borta en hel del - själva fästet.. så det var bara att vandra till Coop och byta. Det gick då bra iaf.. och tänkte att jag och Kim ska hjälpas åt sen. Det verkade inte vara helt enkelt... :P När jag skulle gå iväg träffade jag förresten (antar jag) våran hörngranne.

Grannen: - Ja va bra att jag träffar dig! Jag skulle vilja be dig om en sak.
Jag: - Jahaaa...
Grannen - Ja, ni har sånna här härligt stora och fina gula blommor i massor på eran gräsmatta.Visst är det ni som har flyttat in?

Jag: -Jahaaa... Joo det är vi.
Grannen: - Ja, när ni ska börja bry er om gräsmattan så skulle det vara jättebra om ni kunde knipsa bort blommorna så att dom inte sprids.
Jag: -Jahaa... (så många är dom inte.. kanske 20 stycken!)
Grannen - Ja det brukade alltid Maria (hon som vi köpte av) göra!
Jag: -Jahaa.. ja det är ju som ett ogräs...
Grannen: - Ja det är ju bara att knipsa bort dom, var ute och knipsade bort massoor med blommor igår.

Sen sneglade hon på den stora gräsplätten i mitten.
Grannen: -Jaa dom kommer ju snart och klipper här ute så då försvinner dom där också.
Tänkte att det gör dom nog inte.. dom var här och klippte förra veckan :P
Jag: - Jaaameen.. det ska vi nog kunna fixa.

Tror inte hon är ett big fan av maskrosor med anda ord... :P
Så hon sa varken vad hon hette... eller vars hon bodde.. eller hälsade välkommen. Henne kanske man får se upp lite med.. men man ska väl kanske inte döma för fort heller. Börjar tänka på våran gamla skvallertant på Sjömans..! (inte igen!)
Nu ska jag klä Thea så hon får gå ut och sova eftermiddag... :) Just nu är hon och drar bort dukar, pillar i alla sladdar, stänger av radion, drar ner en massa böcker på golvet.. och dom ska ju smakas på också förstås! :P

Kottstyle :P

Det blev fullt med folk här igår :) Såå trevligt, Thea stortrivdes... men blev ganska trött av allt stojjande ;) Malin och Krille stannade på middag, grabbarna for och spelade en runda i Bergsbyn och sen blev det den nyaste Wallanderfilmen :)

Nu på morron har vi varit på en promme till bankomaten som finns vid Mio. Kollade om jag fått mina pengar från försäkringskassan.. men icket! Så det blev en signal dit, köplats 209! Men det som är bra är att man kan knappa in sitt telenummer så ringer dom upp. Skitbra, tog 10 minuter och nu är mina pengar utbetalda ;) Trodde att man skulle få kriga sig fram.. men det gick himla smidigt! Nu ligger Thea i vagnen och sover, jag dolar på lite och tänkte plantera en blomma som K fick igår. Imorgon kommer det meeer blommor! Mormor kommer till staan och har med sig! Inte helt fel ;)

Ikväll har jag tänkt fara till Bonnstan och träna friskis & svettis... undrar om min mamma ska med :) Försökte med Janina men det var en liten pallnit. :) På tal om henne så var dom här för en vecka sen och vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Janina har lärt oss hur igelkottar har sex! De ni, kottstyle ;) Hanen springer tydligen runt honan flera varv... (kan hålla på så i flera timmar!) och sen är det pang på röbetan! Det var ju ett intressant förspel! så om era karlar springer runt er så har dom förmodligen fått en släng av kottstylesjukan :P

Nu lunch!

Kims födelsedag!

Har nyss stigit upp, min underbara sambo har låtit mig ha sovmorgon 2 dagar i rad nu! Imorse var han upp och gav Thea välling vid sextiden och sen satte han igång ocg bakade ;) Han fyller nämligen år idag och vi skulle ha bakat igår.. men då blev det en massa annat under dagen och kvällen spenderades på getberget!
SÅ nu ska jag gå och göra mig iordning och fixa lite innan alla kommer :)

Grattis älskling :D

:)

Håller på att städa... nu börjar det verkligen se ut som ett hem här :)

Vi gjorde en skinkstek igår som vi ska äta till middag idag, nice!
Ella ska nog komma hit ikväll :D Tony skulle på bio med nå grabbar. Tror att dom redan har slagit sitt besöksrekord och vi har ju inte ens bott här en vecka! Nog för att det inte var så svårt, dom var inte så ofta och hälsade på i Skehamn.. med det blir ju enklare nu när vi bor ganska nära varann! Hoppas dom ändrar sig och skaffar sig ett hus i stan istället för Ursviken (vilket inte lär hända!).

Ella & Thea :)

Förskoleansökan-check!

Stöket och böket fortsätter här hemma, men nu börjar det ta form :) Idag har jag hunnit plantera om ett gäng blommor, sätta upp gardiner i alla rum utom ett, packa upp mer flyttlådor, tvättat, skickat förskoleansökan med min sambo och en masssssa annat. När Kim var till Tuböle och lämnade ansökan så sa hon att det kunde bli så att vi får en plats på SÖRBÖLE (?!) . Det är tydligen väldigt mycket barn på Anderstorp nu! SKIT, och vi som inte ska ha plats förän i September... aaah, vi får väl hoppas :) Annars brukar det alltid lösa sig, mamma var snäll och lovade att vi skulle hjälpas åt... med hämtning och så. Om jag kommer in på skolan, så vet man ju inte hur mycket hon kommer att behöva vara på "dagis"! Önskar väl att det inte ska bli så mycket iaf...

Annars ikväll så har vi varit på en promenad till Coop, Thea låg och pratade heeeela vägen. Gullungen! Nu sover hon och vi ser ett gammalt avsnitt av Simon och Tomas ;)

Imorgon är det fredag och Kim jobbar halvdag :D Herre vad han har varit hemma i veckan, skönt! Offrade några semesterdagar men det var det värt, mycket som vi hunnit! :)( Annars skulle vi väl bo i flyttkartonger fortfarande :P) På lördag ska vi nog vara hemma, måste bakas inför Kims 25-årsdag på söndag :D Så då vet ni vad vi gör i helgen! God natt.

Tisdag.

Snabbloggar :) Ska snart fara in till stan och se om gardintyger... men först ska vi äta lite bullens!

Flytten har gått riktigt bra, vi hade flyttat alla grejer på lördag och städade på söndag. Våra syskon med respektive har varit riktiga stjärnor <3 Så nu har vi varvat ner en liten aning och Kim har tom hunnit klippa gräset ;) Igår var vi till Nedre Bäck och hämtade utemöbler och käkade lunch! Sen var det in på stan, hämta ut en postväxel och sen till mäklarn.. så nu är köpet helt klart :D Sofia och Tuvis kom och hälsade på! Blev lite fika och lek :)

Nä, nu är det lunch :)

12.42
Sådär ja, nu är det fixat med både gardinstyger och gardinstänger :) Kommer nog att bli jättebra, bara min söta mamma kan komma hem och hjälpa mig. Vill inte klippa fel! Inhandlade ett turkost tyg som ska sitta i köket och ett tyg med vit bas och grön/beiget/brunt mönster till vardagsrummet. Var in på Classes och köpte plugg också, så tavlor och hyllor kommer upp :) Får väl lägga upp lite bilder sen, när det börjar vara lite mer ordning ;)

Allt har gått jättebra med Thea i helgen, hon har sovit som en stock och busat,charmat och lekt! Det är så himla skönt att det går bra att lämna bort henne. Men innan helgen var slut hade man ett Theaabstinens som hette duga!

RSS 2.0