Vaccinerad.

Nu har vi vaccinerat oss mot svininfluensan! Har lite ont i armen, känns som träningsvärk och huvudet är lite tungt. Bättre det än att kanske åka på den riktiga influensan och ligga jättesjuk! Och ännu värre, att Thea ska få den! Känns bra att jag och Kim iaf inte kan smitta henne :)

Är hos mamma, vi åkte hit när K skulle döma hockey på arenan. Vi har varit upp på Maxi och handlat och mamam håller nu på att laga middag :) Sen bär det av till Ella, Tony och bebisen i magen :D

Fredag.

Natten har gått rätt så hyfsat, hade väl trott att man kanske skulle vara tvungen att sitta med Thea i famnen hela natten. Men hon vaknade bara 2 ggr och ville ha lite tröst och välling, eller hon har säkert vaknat till flera gånger per timme för att hon hostar så mycket.
Hon har inte varit så pigg idag, velat sitta i knät och gosa. Har inte tempat henne, men lite feber har hon nog. Just nu ligger hon ute och sover i vagnen och Kim kommer snart hem :)

Tv = Blä?

Då sitter man ensam igen en torsdagkväll och kollar på skittv. Seriöst, är det bara jag som tycker att utbudet suger? Kim är i Ursviken och ser hockey och Thea knoppade in helt utslagen för 1,5 timme sen. Har varit upp och kollat till henne nyss... lillan låter som en perkulator i miniformat. Hon har iaf två kuddar så att hon halvligger, hoppas att det ska hjälpa lite.

Ja, så datorn är min bästa vän ikväll... Buhu! Näedå jag klarar mig :)

Done.

Japp, då var alla uppgifterna inskickade! SÅ skönt! Nu ska jag gå ner till min familj, äta middag och slå om till "nu är det helg" tänket ;) Imorgon ska jag och Frida till Johanna (i hennes fina hus) och se film/Idol (?), äta godis och mysa :) Roligt att träffas ibland utan att det har med skolan att göra!
På lördag ska vi kanske följa med mamma till mormor och morfar i Åliden. :)

Thea är fortfarande ganska hängig... hoppas att hon slipper hosta så mycket inatt. Det lät faktiskt ganska otäckt imorse, nästan kruppliknande. Lillstackarn!


Ha de!

Sjukling.

(Näe Moa, jag hann inte få dina magsjukebaciller igår :P )

Jaaahapp, igår när jag hämtade Thea på dagis så sa fröknarna att det bara var Thea och ett barn till som inte hade varit sjuka! OCH vad händer? Hon har ingen feber, än. Men hostar som en 80-åring och snoret rinner. Hoppas att det blir en snabbförkylning, lillstumpan.
Haha, när jag ringde och sa att Thea skulle vara hemma idag... (Jag tror nästan att han, fröken André, trodde att jag skämtade) och så sa han att jag måste ha glömt att ta i trä!

Jag som hade tänkt ägna hela dagen åt att göra klart det sista på hemtentan.. Som tur är så kunde Kim sluta efter lunch (TACK årsarbetstid!) :D

Nu ska jag fixa lite mysfrukost i vardagsrummet ;)

Men va?

Har sett att våran gamla lägenhet i skehamn är tillsalu! 40 000:- (Optimist!), mmhmmm... han har inte gjort ett skit. Det ser värre ut med deras saker än med våra. Lycka till säger jag bara.

Har faktiskt kvar bilderna på lägenheten från när vi skulle sälja den... är nästan så man längar tillbaka en skvätt. Vi kämpade som galningar och fint blev det. Allt från golvslipning, nya golv, tapetsering, målning, kakling... man var lite lätt less!



Jag har väl kommit en liten bit till på uppgiften... Ja Johanna! Vi ska klara det här :)

Inte lätt.

Nu har jag suttit i några timmar och endast skrivit 200 ord... det här kommer inte att bli en lätt uppgift. Känner att jag inte riktigt har hittat "den röda tråden" än! Får mala ner mig i litteraturen och inte flamsa bort tiden till sånt här :P
Fick dock lite tips av Frida... lite klokare blev man ;). Är lite avis på henne som typ är klar med den delen! Tur att det är 2 dagar kvar tills allt ska vara inlämnat.

Varför ska allt vara sååå luddigt?!

Helgen och gårdagen.

Igår var vi först på campus och sen hemma hos Johanna och jobbade med våra hemtentor! Fick jag se J:s fina hus och äta tårta :) Nu är jag iaf så gott som klar med två av tre uppgifter! Sååå skönt, men nu är det den svåraste och största kvar... jag har det jag gör idag kan jag säga :P

Festen hos Emma var som förväntat hur kul som helst! Var inte hemma för än vid två, halv tre!

Lördag var vi hos mamma, mormor och morfar var där på besök! och söndag var vi till pappa och Majja och åt middag :)

Torsdag.

Sitter och jobbar på min hemtenta... har nästan lusläst ett helt kapitel ,som jag valt ut, klart... när jag ser att det fattas en sida. Fan, bara att börja om igen med ett annat... och kolla att hela kapitlet är komplett :P
Det blir en extraträff på campus imorn, får ta med mig lillan och pallra oss dit. Känns som att det kan vara nyttigt :) Ska in till stan efter det, sen bär det av till mamma och lämna Thea. Fest hos Emma och Peter på kvällen, hoppas att min sambo inte är alltför trött efter matchen och orkar komma och joina!


Nu ska jag ta tag i mitt arbete igen... se om jag kan komma runt den saknade sidan... skit!

Onsdag.

Tänk att det redan är onsdag!
Har inte så mycket att blogga om, ska väl gå och gruva mig hela dagen inför hemtentan som läggs ut halv fem i eftermiddag. Tror att jag ska göra bort restuppgiften jag har från förra kursen, slipper man tänka mer på den!

Sen så måste jag in till stan innan fredag, kolla om jag hittar nåt att ha på mig på Emmas fest ;)

Tisdag.

Snart kommer mina pussgurkor hem :D Längtar!!!

Har varvat dagen med plugg, tv och dator... känns som att det inte har blivit så mycket gjort som jag hade tänkt. Men det straffar sig säkert en annan dag ;P

Nu ska jag gå och göra pastagratäng, som vi egentligen ska äta imorgon... men min sambo var sugen på det. :)

Knack, knack, vem där?

Ja! Då har vi varit på en föreläsning via datorn på skeria. Lite klokare blev man... men jag känner mig fortfarande ganska nervös inför hemtentan. Försöker tänka lite som Moa, se det som ett test. Att det inte finns så mycket att hispa upp sig över, om inte annat får man väl komplettera eller omtenta. :P Herregud ändå!

Det hände en lite lustig sak alldelens för en stund sen. Jag sitter uppe i datarummet/kontoret och ser att det står en gubbe och en kille utanför. Gubben pratar i telefonen... och jag tänkte att det kanske är en av målarna som varit här. Meeen så tar han fram en nyckel och försöker låsa upp vårat uteförråd... jahaapp... han har väl inget där att göra. Så jag går ner och i samma veva plingar det på dörren och dörren öppnas. Brukar man öppna någon okänd människas dörr bara sådär? Nej, så jag går fram och undrar vad dom gör. Han stoppar in nyckeln i våran ytterdörr och babblar samtidigt om att han nu inser att han är i fel hus. Okeeej, men du lilla gubben.
Han bad iaf om ursäkt, pinsamt för honom! ;)

Nu kommer Thea och Kim hem, vi ska äta middag och sen händer det inte så mycket mer. Inget planerat.. känner att jag vill göra nåt! Vi får se vad Kim säger ;)

Det ska börjas i tid ;)

Här om dagen skulle hon hjälpa mig att skura golven också. Måste nog skaffa henne grejer i hennes size!


Måndag.

Det är en lite pirrig vecka nu! Hemtentan börjar på onsdag, ska bli så skönt att få det gjort.

Igår efter vi varit och handlat gick vi över till Sofia, Robin och Tuva och hälsade på. Barnen lekte, vi drack kaffe och pratade om allt mellan himmel och jord. ;) Kvällen spenderades i soffan, inte så mycket bra på tv... men vi såg Fredrik och Filip. Jag hejjade på utmanaren och Kim på Fredrik & Filip :P

Pigg som en lärka var jag när väckaren ringde klockan sju, NOT! Lät klockan ringa två gånger innan  jag insåg att jag faktiskt måste upp och iväg med Thea på dagis. ;)

På fredag ska vi på fest :D Emma fyller år, ser verkligen framemot det! Det brukar alltid vara så roligt på den festen som har blivit lite av en "tradition". Får nästan lite dåligt samvete över att jag själv aldrig har någon :P Kanske borde ändra på det!
Jag hoppas bara att Kim kan byta bort matchen han ska döma... någon som är hockeydomare och vill döma på linjen i 2:an? Annars får jag fara själv :P

Ska gå ner och se vad jag ska äta till lunch, ska vara på skeria vid elva.

Thea har lärt sig att säga tack :) Skitsöt!

Bio.

Igår var vi till Ursviken och firade Kims pappa. Vi köpte en universalkontroll tillsammans med Ella och Tony ;) Kims mamma är alltid lika irriterad att det ligger tvdosor överallt!
Hinner inte berätta så mycket! Ska på solbacken, "få tillbaka" Thea som sov hos farmor och farfar och handla mat :) Vi tog tillfället i akt när vi hade barnvakt igår och for på bio. Såg Bröllopsfotografen, tycker att den var helt okej faktiskt! :)
Bråttom bråttom, nu står K och stampar! :P

Blomflugor.

Jävla blomflugor! Varför ska dom ens finnas?! Dom flyger upp i ansiktet på en! Dom små "vännerna" börjar alltid frodas i mina krukor.. jag har en idé om att det är för att jag är så dålig på att vattna. När vi bodde på torsgatan var det fan stormning! Alla dom blommorna slängde jag när vi flyttade. I Ursviken funkade det ganska bra... började få in en rutin för vattningen. I Skelleftehamn funkade det perfa! Och nu i stan... vad ska jag säga? Jag tror att jag ska gå in på Kims linje och skaffa mig plast/siden blommor! Synd bara att vi för tillfället (får fjärrvärme nästa år) har elelement. Luften bir så torr och tråkig... bra med blomor som "friskar till" inneluften ;)

Nähe.. läste just denna artikel, det verkar som att jag har för fuktigt i mina krukor... aaa, det blir att fara ut och kolla in utbudet på plastblommor i helgen!

Vi-känsla, hockey & presentproblem.

Det känns som att det bubblar i kroppen! Jag skulle lätt kunna fara ut och löpa maraton! Vet inte varför, kanske är kicken från koffein och snus... eller att jag nyss har kommit hem efter en fm med tjejerna på skeria. Det är så himla trevligt och roligt att träffas och bara prata av sig lite! Det känns som att vi verkligen har hittat varandra, kemin stämmer :) Det finns väl egentligen inget riktigt syfte med träffen, man kan diskutera lite litteratur och höra sig för om saker som man känner sig osäker på. Men till största del dricker vi kaffe och tjattrar om allt från barn och inredning till (dagens heta ämne-) tandläkaren.
Det är ju då (denna) hockey ikväll... och som ni kanske förstått så är jag inte en sån person som tycker att det är överdrivet roligt att sitta hemma hos svärfars och kolla på denna sport... (Varför ska du ha ett sånt intresse Kim?) Och det blir så konstigt med Theas tider, hon brukar ju ligga och sova när matchen börjar... stackarn brukar vara alldelens toktrött innan ens första perioden är över! Aaa, vi får se hur det blir.

Imorgon är det ledigdag med Thea :) Undrar vad vi ska hitta på, kanske far till mormor som jobbar halvdag eller går en sväng på stan. Fast det är liiite krångligt när man inte har nån biiiil... Kim har punka på cykeln.. han kanske kan ta min cykel? (blink,blink) Men just ja... kanske skulle ta och träffa Ella på stan, istället, Christer (svärfar) fyller år på lördag! Måset ju hitta en present. Varför ska det alltid vara så svårt att köpa till föräldrar? Jo! dom har allt, vill inget mer ha och det man kan tänka sig köpa är oftast kanske lite för dyrt!


Nu ska jag gå och äta lunch, sen blir det lite läsning och om jag hinner kanske börja städa övervåningen ;)


Finbesök.

Kims jobbarkompis (och granne) kom över med våra filmer och som tack för lånet hade hon bakat en kaka :D Typ en sockerkaka med kokosklet på! Den ska vi mumsa på ikväll :) Tack!

Vi har ätit middag, Kim och Thea har duschat och snart kommer Ella, Tony och Ior på besök. Vi ska se fotbollen och umgås, det var väl nån gång i somras dom var hit. Tror att det var när Thea fyllde år, så det är ett tag sen! Skämmes! Dom kanske är lite för fina i kanten för att komma till "fel sida av stan"? ;)

Hemtenta.

Sitter och ska väl så smått börja med läsningen... igen! Tycker att det är jättesvårt att veta hur man ska lägga upp allt inför en hemtenta. Jenny har du några tips?!
Fick förresten rest på en del av en uppgift i förra kursen, men det hade jag nästan räknat med. Det är bara att dra loss skägget ur brevlådan och kämpa vidare!

Allt har börjat som vanligt, släpat mig upp ur sängen och gått med Thea till dagis. Hon hann inte ens säga hej då innan hon tagit tag i fröken Cathrines hand och sprungit iväg. Det är en ny grej hon börjat med, ta tag i ens han och vill att man ska följa med :) Dom satte sig ner med några leksaker och jag fick gå in och pussa hej då, och hon hade knappt tid att vinka. Det är så skönt att hon trivs :D

Tack för alla fina kommentarer på gårdagens inlägg :) Fick en liten kick, kanske är dags att bli lite bättre på att lägga in bilder! ;)




Inte lätt att ta kort på en liten dam som springer runt i 110!
Rustad för vintern!


Stadsrunda med M.

Igår var jag en sväng på stan med Malin <3 Köpte sockar (tänk att det alltid är för lite!), långkallingar i ylle och en tröja till Thea :) Köpte faktiskt någonting till mig själv också! En långärmad t-shirt från Gina :) Hittade lite andra saker också... men dom måste jag fundera på lite.
Just när jag hade tänkt fråga M om vi skulle gå och fika ringde våran älskade mamma :) Hon ville bjuda oss på fika på brinken, vilket flyt!
Sen lyxade vi med tacos till middag och godis till filmen :)


Här kommer lite bilder på Thea, det var ju ett tag sen!


Klart man måste pröva med både skeden och handen! Alla sätt är bra utom dom dåliga ;)


Världens sötaste unge!

 

14.12

Ojojojdå! Min sambo ringde nyss och påpekade att det står säng istället för sväng. Bäst att ändra det då. Så, bättre Kim? :P


Kort om helgen.

Ja vad ska man säga, känner mig inte ett dugg nöjd med förra kursen. Nog för att alla reslutat inte har visats än... men det känns bara så klantigt alltihop! Det positiva är väl att man nu har gjort en kurs och typ vet vad det innebär. Ska bli spännande och se vad som ska kompletteras... för nåt blir det!

Vi har haft en bra helg iaf :) Vi åkte både till Ersmark och Byskemöbler, vi hittade en jättefin soffa i Byske.. men då är den för stor. Aaa, vi har kollat läget iaf!

Igår var vi till mamma och Dennis medans Kim var och dömde hockey i arenan. Käkade middag och busade.

Ny soffa?

Thea vaknade halv sex och ville ha välling. Sagt och gjort, jag somnade om en millistund, vaknade och vars är Kim? Blev nyfiken och han låg i soffan och spelade xbox. Tänkte att det var lika bra att inte gå och lägga sig igen och bli väckt av Thea nån timme senare... då är man så förbeenat trött sen! Så vi satte igång den 4:e Johan Falk filmen och nu har vi sett alla som finns ute. Längtar tills dom sista två kommer :) Tycker att Johan Falk är lite småtöntig... men storyn är bra!

Vi kanske ska ta en sväng till något möbelvaruhus... Kim har tjatat sen vi köpte våran fina soffa att den är så oskön att sitta i! Måste erkänna att jag mer och mer är inne på hans linje... plus att den inte riktigt passar i vårat nya vardagsrum! Skulle vilja ha två stycken 3:or.. kanske.. vi får se ;) Sen så är det lite lampor och sånt som skulle behövas... Kul för mig, tråkigt för ekonomin! :P

Kim ska och döma hockey i Boliden, åker klockan två. Jag och Thea ska nog bara vara hemma, leka och mysa :)

Nu ska gå ner och se vad vi ska äta till frukost. Känner mig sugen på te! Kim har köpt ett jättegott rött te till mig :D Kaktus, apelsin.. (tror jag det var.) SKITGOTT!

Finns det inte så tar man sig.

Nu sprutar det om saker som jag måste dokumentera här!

Måste ju bara berätta vad Thea gjorde på dagis en dag.

Dom skulle äta antingen lunch eller mellis. Thea är ganska ivrig när hon ska ha mat. Personalen hade glömt eller inte hunnit ställa fram glas åt barnen. Vad tror ni att Thea gör? Jo, hon tar tillbringaren med mjölk och dricker. Ja det måste ju ha varit en syn för gudarna, kan ju säga att dom skickade hem en påse med blöta kläder! Finns det inte så tar man sig, ändå.

Nya influensan!

Det är mycket att blogga om idag! Var just in på Norran och läste det här om influensan. Shit, vi som bor ganska nära sörböle och att Skellefteå står för den största ökningen i länet... illa! Hoppas att man inte blir drabbad, framför allt inte Thea! Min lillebror har blivit sjuk, med influensaliknande symptom... mamma (som är distrikssköterska) ringde och sa att vi inte skulle komma dit.

En insikt!

Haha, läste just på Malins blogg. Rubriken respekt, läs!

Kan ju lägga till en annan fråga, Varför ska det kosta pengar att gå till tandläkaren? Nog för att jag har en försäkring.. men ändå, det kostar ju det också. Det är ju inte så att jag går och betalar om jag har brutit ett ben. Konstigt att det ska vara "uppdelat" så!

Torsdag.

Ojojoj, det är fullt upp nu på em/kvällen! Har varit på skeria på förmiddagen, pratat ihop oss lite. Nu ska jag snart äta lunch och sen tänkte jag hinna läsa lite innan vi ska äta middag. Kim hämtar Thea på dagis halv fyra och när dom kommer hem ska vi äta... så det är tänkt att jag ska hinna laga mat också. Tänkte göra kassler i ugnen, det sköter sig som självt. Sen ska vi vara på dagis halv fem och ha familjekväll till klockan sex! Typ föräldramöte men man har med sig familjen och äter/ fikar tillsammans. Låter bra tycker jag!
Sen ska vi bila direkt till Ursviken och se lite hockey. Får se hur länge Thea orkar, men hon är ledig imorgon så vi kan ha lite sovmorgon (förhoppningsvis!). Thea sover sällan till längre än åtta nu förtiden, men det är bra med rutiner ;) Och jag har kommit på en sak! När Thea vaknar på morgon är det oftast så att hon varken gråter eller pratar, hon sitter/ står i sin säng och bara gör sig hörd. Typ som att ööööhhaaaalllåååå kom och ta upp mig nu! Mamma, Pappa dagen har börjat! Och det är väl inte den ljuvaste stämman direkt, men det har sin charm ;)

Imorgon är det tänkt att jag, Thea, Frida, Mollie, Johanna och kanske Moa ska fara på stan. Shoppa och fika :) Det är så skönt att ha en ledig fredag. Då offrar jag hellre en del av söndagen, eller jobbar bort lite skola för att få spendera en dag i veckan helt själv med Thea. Det är kallar jag kvalitetstid!

Något att se framemot i november!

Tjohooo! Creed kommer ut med ett nytt album som släpps i Sverige den 4/11 :D "Full Circle"! Har lyssnat på låtarna "Overcome" och "Rain" och det låter lovande! Finns bla på www.creed.com för den som är nyfiken ;)

Har suttit och läst i elefantboken... allt på engelska, så det går lite trögt. Men på torsdag ska vi träffas och ha läst klart, så det är bara att läsa vidare!

Gav frisören fria händer igår och resultatet blev som alltid bra när jag klipper mig hos Elin :) Blev ganska kort i nacken, med lite sparade längder fram fast ändå ganska kort. Lättstylat!

Mitt ständiga problem.

Har bokat klipptid till klockan två idag! Att det alltid ska vara lika svårt varje gång man ska dit! Det är inte lätt när man vill ha långt och kort hår samtidigt. Jag är nog lite för lat för att ha långt hår iofs... det brukar hamna i en tofs. Sen så är jag ju en person som gillar förändring... och att klippa sig kort (-are) går myyycket fortare än att sprara ut håret. Ja vi får se hur det blir. Ska rådfråga med min frisör!

Måndag.

Nu är det nytt dagisschema, Thea ska vara 30 h/v from idag och iaf fyra veckor framöver. Vi har startat en ny kurs som avslutas med en hemtenta, så nu är det en massa läsning!

Vi har hittat både overall och mössa till Thea :) Mössan är typ det sötaste jag har sett! Kan ta kort på Thea och lägga ut sen ;)

Annars är allt bra, veckorna går i en rasande fart och igår kom den första snön. Ett minitäcke som la sig på backen... är bara kvar i form av is, svinhala fläckar! Min sambo är ju som han är. Sa redan förra veckan att han måste byta däck på bilen... ja, jag gör det på lördag förmiddag, sa han. Jahaaa... och det tror du, tänkte jag. Han var ju på fest i fredags och några vinterdäck på bilen sitter det inte än. Får väl se om han hunnit byta idag!

Bad?

Haha, ja tror att min sambo är lite småbakis :P
Kom hem vid halv elva, la sig och somnade nästan i steget. Snarka gjorde han också! Jag och Thea spenderade kvällen hos mamma och Dennis, åt god mat och surrade. Sen när Thea lagt sig såg jag lite Idol och orkade inte vara uppe till mer än tio. Thea har sovit heeela natten :D Så nu är vi alla ganska utvilade!

Idag ska vi nog fara på stan, ska kolla om en overall och vintermössa till Thea :) Täckbyxorna som hör till jackan hon har är typ en decimeter för långa... så dom kanske hon kan ha nån gång till våren! Sen kanske det är bra att ha två alternativ. Så får det bli! Kim är sugen på att fara till Edda och bada, vet inte om Thea kan ha badtrosorna vi lånade av Tuva i somras... vi får se hur det blir :)

Fredag.

Ska sätta mig ner och (förhoppningsvis) göra klart den sista uppgiften i första kursen! Har gått om tid, då jag är hemma själv heeela dagen till klockan 15.30. Då kommer mina älsklingar hem :D
Kim ska iofs fara igen, ska till en arbetskompis och inviga hans grillkåta ute i skatan... tror jag det var. Blir bjuden på mat och öl... vi får väl se vilket tillstånd han är i när han kommer hem. Soffan eller inte? Imorgon ska han på AIKmatch och på söndag till Burträsk och döma.
Vet inte riktigt vad jag och Thea ska göra, men alltid blir det nåt ;)

Bilen är inlämnad, blir en ny vindruta! Nice! :D Den gamla hade en liten spricka och var så nött att det nästan var svårt att se ut när solen låg på. Inte bra, så det blir en ny!

Har skickat T på dagis i täckjackan, faaaasen va kallt det är ute idag! Skickade dock också med hennes vindjacka och fleece... det är inte lätt att klä dom små nu. Kan inte snön bara komma så det blir vinter nån gång?!

RSS 2.0