Unge på rymmen.

Idag har vi varit med Malin och Krille i hamn och kollat på ankorna :) Sen hem till Kerstin och fika ute på deras altan. Efter det somnade Thea påväg hem i bilen ;)

Jag hade tänkt att Thea skulle sova efter lunch idag... men hon hade andra planer hon :P Malin tittade ut på våran baksida och vagnen var tom, och ungen påväg ner på gräsmattan! Hon hade alltså tråcklat sig ur selen, så nu är den ordentligt åtdragen :P Hon är inte dum, om vi säger så! Och det är tur att man kollar till henne lite då och då, tänk vad som kunde ha hänt!

Ikväll ska Kim fara med Jonas och Anna till bergsbyn och kasta plastbit :P Så jag ska ha en lugn hemmakväll i soffan... kanske läsa en tidning, se tv och bara slappa. Det kan behövas, efter det tråkiga besked vi fått idag...


Nu ligger förresten vår annons på radhuset ute... ;)


Husägare.

Nu är det besiktat och skrivet :D

Fredag.

Ååå fy klåån. Känner redan hur pulsen har ökat och det är 2,5 timme kvar tills vi ska vara i Ursviken och börja besiktningen. :D Efter den ska vi till svärfars och fira Kim som fyller år 7/6... dom är nämligen på Kreta då... och avis är man ju inte alls neeeejdååå...

Nu har Thea bubbat, så det är väl bara att ställa upp för laget ;)


Hoppade sudsmatta i Kerstin och Tomas stuga :)

Våran baksida.

Ja, som sagt... Fjärrvärmen är på ingående. Hoppas verkligen att dom kommer och börjar invändigt snart, så det här blir klart nån gång! Eller iaf att hålet på baksidan blir igengrävt. Tur att det står i kontraktet att dom ska återställa allt i det skick som det var innnan.

Det diagonala diket... men ska jag vara ärlig så ser det sju resor värre ut på grannens tomt. Stackarna...

Kim höll på ge mig hjärtinfarkt igår. Som jag har förstått det tidigare så var det tal om att vi skulle besikta huset nästa vecka. Sen säger han igårkväll att kontraktet ska skrivas på fredag. Men va?! Tänkte jag! Aldrig! Men efter en liten diskussion så kom det ju fram att både besiktning och kontraktskrivningen sker på fredag. Hoo.
Så ev. eller mest troligt blir det så att vi besiktar huset på fredag och sen skriver kontrakt! Det vill säga om det inte är några större problem/ fel med huset... vilket jag såklart hoppas att det inte är! Jag vet att jag tjatar på om husköpet... men det är så spännande att jag snart inte vet vars jag ska ta vägen! ;)

Playdoo.

Åååå det är så mysigt att det regnar idag :)
Ska strax äta lunch, sen brumma till Skelleftehamn.

Jag och Thea roade oss med lite bak igår ;)


Degadega...


Mamma, det blev ju ett stort hål i degen!

Fartdåre.

Jag fattar inte hur man överlevde med en "vanlig" kamera förut. När man har barn är ju digitalkameran suverän! Det finns huuur mycket kort på mig som helst när jag var liten... men 80% av dom är tagna på bakhuvudet, jag var tydligen expert på att vända mig just när mamma skulle knäppa. Thea som oftast är en liten linslus, har ju såklart en vilja som alla andra hon med ;)

Försökte ta kort på henne i en av hennes nya klänningar som vi inhandlade i helgen. Det var inte lätt, hon har ju så många järn i elden :P


Goungen ;)

Nu, äntligen är "budgivningen" klar. Den andra killen fick inte vara med, han ljög om lånelöftet och for till Sthlm och allt vet vad. Så vi fick huset för utgångspriset :D Hon som äger huset är dement och säljer därför via en god man som godtog vårt bud. Sen skulle budet godkännas av nån överförblabla, vilket det gjorde idag. :D Så nu är besiktningen inbokad nästa vecka och är det inga stora fel på huset så är vi Ursvikssbor till hösten! Sweeeeet! Är ni sugna, eller känner någon som vill köpa ett jättefint radhus på Anderstorp (gamla kvisten), med nytt kök och nyrenoverad helkaklad toa, så hör av er!

Onsdagkväll.

Nope, inget hus än. Vi väntar fortfarande! De har inte ens hört av sig idag... dååålig stil. Menmen, imorgon förmiddag kan det vara klart. ;)

Har varit till Umeå och hälsat på mormor... älskade lilla mormor.

Det är varmt, varmt, varmt... ska strax gå och ta mig en dusch och sen se Arga Snickaren.

Onsdag.

Haha, det var ju bra att man har koll. Jag som ska bli förskollärare, det är tydligen förskolans dag imorgon. En av fröknarna på Theas fsk frågade om vi skulle fira imorgon? Fira vaddå? Frågade jag. Jaa, det är ju förskolans dag. Bra Bea :P
Dom ska ut och gå en långpromenad idag, i dom små söta lysande västarna. :) Theas fsk är verkligen toppen!

Jag har tänkt börja fila lite på uppgiften nu... får se hur långt jag hinner.

Jag är så nervös inför budgivningen idag att ja har ont i magen!

Tisdag.

Meennnååå, det är vi och ett par till som är intresserade av huset. Budgivningen skulle vara idag, men då har det andra paret inte ens ett lånelöfte! Hallå, ska man inte fixa sånt innan man börjar kolla på hus!? Så nu måste vi vänta (och vänta och vänta och vänta... i en evighet) tills imorgon. Suck! Vi har lagt första budet iaf, bäst att inte ha för höga förväntningar. Men håll tummarna!

Har varit med Frida och Johanna på Campus idag, förberett lite för den sista uppgiften som ska göras. Men som vanligt, när vi inte träffats på ett tag, så blev det mycket prat och lite gjort. Tack för en trevlig dag tjejer, ni är guld! :)
När jag och Thea kom hem började vi städa, bra med en liten medhjälpare som gillar att dammtorka ;) Sen har jag putsat fönster och dammsugit övervåningen. Funderar på att gå in och boka om min cellprovstid (som jag har skjutit på sen februari :P) Känns mer lockande att följa M till Umeå och hämta mamma ;)

Thea sover, Malin läser en bok och Kim är hos E & T och ser hockey. Snart börjar det väl någonting på tv... hoppas jag.


Linslusen ;)

Helgen.

Vi har njutit av solen i goda vänners/ familjens sällskap i helgen :) Varit i lekparken, ätit glass, grillat, sett sommarkrysset, varit och kollat in Maria och Jörgens nys hus, städat och sorterat garderoben, varit på stan en sväng...






Imorgon ska vi på visning nr. 2, det börjar bli spännande ;D

Fredag.

Idag har jag hunnit vara en sväng på stan. Hittade ett par jeans och en ram att spänna upp tyget jag köpte på Spets och Ting i januari! Det var tänkt att Dennis skulle snickra ihop en större ram, men jag blev less på att vänta :P Men det blev ju ganska bra ändå!



Så nu har hallen äntligen fått sig en liten färgklick :)

Vi var en sväng och kollade inte vårmässan, träffade lite folk och köpte sockar ;) Tycker inte att det var så mycket att se... det är ju som samma varje år.

Kim är hos E & T och ska se hockey, Thea sover och jag tänkte passa på att se säsongsavslutningen av The vampire diaries :D

Onsdag.

Jag hade glömt bort en hel uppgift... tur att den inte var alltför stor. Den har jag iaf gjort idag och den är inskickad, skönt! Just nu sitter jag och sammanfattar lekarna som jag gjorde under VFU:n och sen är det färdigpluggat för den här veckan. :) Jag och Johanna (& Frida?) ska sitta på skeria på tisdag och göra den sista uppgiften, tvivlar nästan på att den hinns klart.. men man har ju en början iaf ;)

Det är nu ett dike i våran gräsmatta... hoooopas att dom kommer och gör klart allt det andra snart! Vill ju inte ha ett hål i gräsmattan hela sommarn!

Ikväll ska vi grilla fläskfilé, kom min sambo på... och jag kanske borde lägga den i marinad nu... .... som jag lovade att göra ;)

Blivande Ursviksbor?!

Ja det blir vi nog förr eller senare ändå! Men jepp, det huset vill vi ha. Så känns det nu. Planlösningen var jättebra och en dyr grej som måste åtgärdas skulle säljarens försäkringsbolag stå för -woho :) Vi ska och titta en gång till och sen får vi se vart det bär ;) Någon som vill köpa en radhusfemma på A-torp?

Kim har åkt till Ella och Tony... det är ju tydligen hockey på tv ikväll. Jag tror att jag ska se klart Irené Hussfilmen som vi började se igår... eller som jag såg ganska mycket av, men som K sov till :P

Imorgon ska jag plugga, vill bli klar med dom två uppgifter som är kvar! Fasen att det ska vara så mycket annat som känns lockande att hellre göra :P Men det är väl bara att ta tjuren vid hornen och inte tänka på att jag faktiskt har på mig till början av juni att lämna in!


Värdens sötaste barn! Thea var lite barnvakt till Molly (med assistans av farmor/mormor, eller var det tvärtom :P) medans vi var och kollade på huset :)

Tisdag.

Vet inte om besöket på barn var så givande... det var en utländsk läkare och jag hade svårt att förstå vad hon sa.. och vise versa :P Hon tyckte iaf att Thea var så snäll och om jag fattade saken rätt så skulle vi använda medicinerna vid behov.. (??) för att sen utvärdera igen om ett halvår.

Det var en riktig hit att fara på VFU-stället. Jag hade barnvakt x25 kan jag säga. Barnen älskade Thea.. men Thea var inte så förtjust i att bli buren och medsliten överallt ;)

Thea ligger ute och sover... hoppas att hon kan sova när de börjar gräva efter (sin/deras) lunch. Fjärrvärmeprojektet har dragit igång, jippi - not. Hoppas att det går snabbt!

En dag att se framemot imorgon.

Njaaasi... nu är håret iaf inte svart... och inte ljust... utan röd/brunt, kanske till och med orange i vissa ljus. Men men, man kan ju inte bli av med ett svart hår på en dag. Missen var nog den mörkblonda färgningen med röda inslag som jag använde efter avfärgningen. Men jag har hellre håret såhär än att det är skimrar grönt (som det kan bli om man färgar med en kall färg efter avfärgningen)!
Det har inte blivit så mycket pluggande idag... typ ingenting :P Får ta igen det på ondsdag istället. Var ut och sprang en vända i spåret här uppe, men det var både gegga och snö kvar. Det får nog vänta nån vecka till.

Kim och Thea sitter och ser tv. Vi har börjat peppa inför husvisningen vi ska på imorgon! Spännande :) Innan det ska jag och Thea på barn, följa upp "ankan" (som vi inte använder längre) och sen ska vi förbi en sväng på mitt VFU-ställe och hälsa på :)

Man blir lika förvånad varje dag över att Thea kan, vill och förstår så mycket! Det kommer nya ord hela tiden och man undrar vars bebisen tog vägen!

Mot ljusare tider.

Har varit en svägn på campusbibblan och lånat två böcker, till en uppgift. Tänkte bli klar med skolan i veckan! Nog för att det inte är nån brådis. Sen var jag en sväng på Coop och köpte hårfärg... nu ryker det svarta! Vi får väl se hur resultatet blir, då blir det väl mörkt igen... eller ett svindyrt besök hos frissan. :P

Snart sänsongsavslutning.

Thea har just lagt sig ute i vagnen och jag tänkte se det 21:a avsnittet ur The vampire diaries :D

När T vaknar ska vi vara ute och leka (som hon har tjatat om heeela förmiddagen!) och sen fara till moröbacke.

Nära målet.

Jamen, sägintome! Jag kanske hinner bli klar innan Kim och Thea kommer hem. Att det är ganska flummit och kanske inte alls är som det ska vara... det får man väl rätta till sen då. Får hålla tummarna på att det blir godkänt :P

Imorgon ska jag vara ledig med Thea, tror att vi kanske ska spendera dagen på moröbacke :D Sen på kvällen ska vi vara med Ella och Tony, ha barnfritt och se Avatar :)

14.16
Helgen är nog räddad! Hinner jag inte referera till en bok på 1 timme... vet jag inte. Då lägger jag ner... för idag.

Pust och stånk.

Att det ska vara så fruktansvärt trögt och tråkigt ibland. Men nu ska jag peppa upp mig och fan i mig göra klart den här uppgiften idag... så man kan ha helg sen! Har varit ut på internet och sökt på en del grejer som faktiskt har med uppgiften att göra.. men sen halkar man som på ett bananskal in på bloglovin, facebook, hemnet eller nåt annat roligt!

20.32

Sagt och gjort, vi har varit en sväng till banken idag. Så nu är vi i husköpartagen! Ska bli intressant att fara på visningen i Ursviken på tisdag... om det är nåt att hänga i julgranen eller :)
Passade på att köpa sommarskor till Thea, hon kan ju inte ha stövlar hela sommaren ;)
Efter att vi varit på stan for vi till mamma och åt middag, som Malin lagat. Mycket gott och kul att träffa mamma!

Kim och Krille har bänkat sig i tv:n, hockey... blä! Det är vid sånna här tillfällen man önskar att man hade två tv:ar. Men få inte för dig nåt Kim :P

Eftersom halva dagen gick åt till annat, än skolarbete... så kanske man ska satsa på det nu. (Eller så int.) Blev förresten gödkänd på en uppgift som var ganska stor och gruvsam, härligt att man inte har någonting som släpar efter!

Sagan om den envisa lilla flickan Thea.

Det var en gång en flicka som hette Thea, en av hennes egenskaper (som hon ärvt av sin mor) var att hon var fruktansvärt envis. En dag åkte Thea cykel till sin förskola på morgonen med sin mamma.

Direkt cykeln stannat utbrast Thea: -Neeej! ÅKA,ÅKA!
Och mamman sa: -Men Thea vi ska ju gå in på dagis och träffa dina fröknar och kompisar.
Thea -Aaa!


Det var en kamp för mamman att ens få in Thea innanför grinden till området. Thea tvärstannade femtioelva gånger och kom på att hon skulle inte alls in på dagis, hon skulle ut och cykla. Mamman fick bära in henne och kampas för att få av henne kläderna. Thea blev så sur att mamman varken fick puss, kram eller en hejdå vink.


Aaaa, så har våran morgon börjat idag. Thea älskar verkligen att åka cykel, hoppas vädret håller i sig så att vi kan fara ut en runda ikväll.

Tisdag.

Åååå det har kommit ut ett hus i Ursviken idag! Typ granne med Ella, Tony och Mollys hus! Känner hur det börjar klia... men man kanske ska använda sig av Tonys motto: Ha int för bråttom. Men hur kul skulle det inte vara då! (Bokar möte med banken imorgon...hehe)

Idag har vi haft en av historiens trögaste eftermiddagar! Ååå, lektionen var typ inte ens planerad och läraren hade inspirationsförmåga noll. Men nu ska vi inte upp till Luleå nå mer den här terminen, skönt.


Måndag.

Det gick då bra i Luleå idag, för er som är intresserade av att veta. Vi var nog lika förvirrade och nervösa allihopa!
Johanna och Frida har åkt hem för en stund sen, vi har suttit och planerat lite inför morgondagens musikredovisning/uppgift. Känns skönt att vi sen inte har så många uppgifter kvar att göra, och sen äääär det ju snart sommar!

Ska gå och hämta Thea om lite mindre än en timme... gooooooungen :D Ikväll ska jag plantera mig i soffan, och försöka göra en tidigkväll, väckaren ringer klockan fem imorgon.



6.09

Får hämtning om en liten stund. Steg upp klockan fem och det känns rätt bra faktiskt! Men jag säger bara, FY för att duscha på morgonen! Urk!

Lillfolket.

Jag har iaf förberett mig lite inför morgondagen... eller? Aaa, vi får väl se hur det går :P

Det har funnits roligare saker att roa sig med idag :) Till exempel att titta på Thea när hon ska serva lilla Molly med filt, tutte (som hon inte ens använder), tjocksockar... leksaker.


Oj, vad Thea ska lära Molly mycket bus!


Thea fick provligga sitt babygym när vi satt ihop det... hon såg mest fundersam ut :P


En morgonfrilla som inte är att leka med!

Söndag.

Thea har just vaknat efter sin lunchlur, nu sitter hon i pappsens knä och myser till sig :) Om en stund får i finfrämmen av Ella, Tony och Molly :D

Imorgon ska vi till Luleå, vi ska redovisa en examinationsuppgift som jag inte känner mig helt 100 på. Men det blir nog bra det också :P

RSS 2.0