Matfesten?

Det verkar vara väldigt växlande väder idag! Solsken och regn samtidigt! Hade sovmorgon till halv tio, Kim for vid åtta imorse... han försov sig till domarkursen :P Våran privata väckarklocka är inte hemma, hon är hos farmor och farfar. :)

Igår var vi med Janina hela dagen :) Bjöd på lunch och min pappa hade tajmingen att komma just när jag lagt i spagettin, så han fick sig lite mat också!
Vi for på bio och såg den nya beckfilmen, jag och Jocke tyckte den var bra... Kim & Janina lite sådär.

Kim slutar vid tolv idag, sen ska vi till Ursviken och hämta våran skatt :D Kim var lite sugen på att fara på matfesten.. har ju gratisbiljetter.. men det lär ju vara folk i sinne!!!

Imorgon drar jag iväg till Luleå, massssa föreläsningar och intron! Man lär vara ganska mojsig i huvudet, är ju inte van för fem öre. Kommer hem på onsdag.

BVC 1 år.

Imorgon ska vi inte upp till Luleå, laddar batterierna till den riktiga starten på måndag istället :) Thea ska på "dagis" från 9-efter lunch, hon ska alltså äta där för första gången. Sen ska vi och äta lunch med Kims pappa på matfesten och sen tror jag att vi ska åka till mamma och städa ur bilen.

Thea har varit med pappsen på BVC idag. 1-års kontroll och vaccin! Trodde inte att hon skulle bli vaccinerad eftersom hon är förkyld.. men det blev då iaf :) Hon hade reagerat som vanligt, grymtat till lite, våran duktiga flicka :D Sen så fick vi svar på Theas prickar och det var som vi trodde -mollusker! Men sköterskan hade sagt att det var bra att hon hade det nu, när dom är äldre så kliar dom... Thea är så "liten" än så hon bryr sig inte. Dom kommer att försvinna av sig självt... men det kunde ta lite tid.

Nu ska jag gå och vara lite social med min sambo :) Som hade: Klippt häcken och städat ur både kylen och safferiet igår när jag kom hem :) Tänkte för mig själv att jag kanske ska vara borta oftare, när det händer så mycket när jag inte är hemma :P (Det kanske är det som är hemligheten med karlar Louise, snart kanske han byter gardiner också haha ;) )

Skolstart.

Haha, jag kan nästan inte säga annat än läs Fridas inlägg! Det är väl ungefär så man känner sig nu!

Nämen, det har gått ganska bra i Luleå. Jag skulle sova hos min moster i N Sunderbyn.... ... meeeen fick erbjudande om att samåka med Johanna och Frida istället :) Kändes himla skönt att komma sig hem igår vill jag lova! Dagen med stort D, man var på helspänn, mycket folk, phösare, generaler, stor skola, hitta parkering, hitta l o k a l e n!!! Kom på mig när vi satt i den första samlingssalen... (jag som brukar ha stenkoll på allt) FAN jag glömde både börsen och snuset i bilen! Snuset för nerverna och börsen för terminsregistreringen! Men det löste sig iaf :) Jaa, jag var hur trött som helst vid klockan 22 på kvällen. Min stackars syster som ringde just när jag låg i soffan och halvsov... jag var väl inte den trevligaste att prata med:

-Varför ringer du på den här telefonen?!!! (Hemtelefonen, Thea sov och tonen är inte ljuv)
-Öööh, för att jag har lite pengar på mobilen.. och är hos mamma. Tänkte att det var lika bra...
-Jaha!
-Meen är du sur?!
-Nej!!!
-Vad gör ni?
-Ser på film!
-Nääääheee.. jaha men då vill jag inte prata med dig om du ska vara sur! Hej då!
-Nehe.. Hej då!


Det är tur att du känner mig Malin :) Sorry, ska inte hända igen <3

Jaa... man är väl lagomt förvirrad.. fast ändå har man fått mer klarhet än innan veckan började! Så det är ju bra :) Känns jäääättebra att vi iaf är 3 från Skellefteå och att vi hamnat i samma grupp! Kommer nog att bli många timmar tillsammans dom närmaste 3,5 åren :)

Min lilla lilla Thea :)

Thea är småsjuk, hade feber efter sovstunden... blev bättre med lite alvedon. Men hon var inte glad! Började gråta så fort jag satte ner henne på golvet... inte lätt att hänga tvätt! Sååå hon satt i min famn och gnydde ett tag och sen var det nästan full rulle igen. Vi åkte iaf till mamma och höll M sällskap :) Blev middag och sen åkte Kim och Thea hem så T fick lägga sig och sova. Sa hej då till min lilla dotter redan då... antar att hon kommer att sova när jag åker imorgon. Känns jättekonstigt att vara utan henne i 3 dagar! Inte få gå upp på morgonen och se hennes glada smile... jag överlever väl får vi hoppas. Det är nästan det som känns värst, inte att jag ska träffa en massa okänt folk eller hitta till rätt ställen eller bo hos min moster som jag inte har varit hos sen jag var liten. Ååå jag saknar henne redan trots att hon ligger i rummet bredvid! Måste nog gå och kika på henne!

Ska först gå och packa allt jag ska ha med mig imorgon!

Ja, jag kommer att sakna dig också Kim :) Älskar er <3

Tisdag.

Har städat upp och sorterat tvättstugan, nu är det "bara" ute- och inneförråden kvar... det går nog ganska fort (kan ju intala mig det iaf) vi sorterade ganska bra när vi flyttade. Så det ska jag väl kanske roa mig med idag.. eller någon annan dag. ;P Kanske ska passa på att njuta av min sista lediga mammadag innan skolan börjar. Imorgon smäller det! Är mest hispig över hur jag ska hitta! Kim ska till Bergsbyn efter lunch, han sparar sina jobb till ikväll. Olja altanen + dörr på framsidan och klippa häcken!

Thea har just lagt sig, hade det tydligen lite kämpigt med ögonlocken på förskolan. Vi lämnade henne vid nio imorse och hämtade vid halv elva. Allt hade gått bra, lite gnäll.. trött och snorig till tusen!

Kvällen blir lugn, kanske en film och en godisskål ;)

Måndag.

Har inte så mycket att säga, inskolning nu på morgonen, lunch och snart en sväng in till stan :)

Öroninflammation?!

Det är inte Thea som har ont i öronen (tack och lov!) utan jag! Var ett öronbarn och det verkar inte ha vuxit bort, känner att det är ganska svullet. Lever på treo och nässpray, blir nog att sova sittandes inatt. Hoppas att det ska ha fixat till sig innan man ska till Luleå på onsdag. :P Theas näsa rinner, inte lätt när man vill somna med tutten... går ju inte att andas!

Idag var vi en sväng på stan, handlade lite mer grejer till skolan och Thea fick också lite smått & gott, bla mockasiner som hon ska ha på förskolan (nog för att dom nog mest lär ligga nån stans på golvet.. men försöka går ju alltid ;) ) Sen for vi till Ursviken, Kim hjälpte sin pappa med altantaket och vi lekte inne och ute på gården. Avslutades med grillat och nu ligger vi hemma i soffan och ser på film :) Ska snart komma en kille från Umeå (!) och köpa vårat gamla hemmabio... ringde typ för 2 timmar sen, så det är snabba ryck ;) Skönt att bli av med det, samlar bara en massa damm och tar upp plats. Bra att få en slant för det också :)

Kim ska till Ursviken imorgon också, vi ska nog vara hemma. Måste tvätta och storstäda övervåningen! Eller så blir det att kurera sig...

En vecka kvar!

Vi fortsätter med inskolningen på förskolan och det går riktigt bra! Imorgon ska moster Malin följa med och vi ska tydligen vara ute en stund också :) Sen bär det av till Åliden på eftermiddagen, kommer hem på fredag. Har man helgen hemma, skönt :) Är som nästan lite svårt att fatta att allvaret drar igång om en vecka! Ska bli så spännande att se hur allt kommer att funka!

Nu ska vi nog ta och se lite film medans Thea ligger ute och sover ;P

Ja just det ja! Jag kom på att jag skulle klippa Thea innan lunch igår. Var inte så lätt, blev lite bättre när Malin gav henne Ikeakatalogen (det ska börjas i tid!). Sen när vi var klara skrattade vi gott åt att hon var nästan smålik Jim Carrey när han spelar i dum dummare, med den avklippta luggen! :)

Inskolning.

Sitter hos mamma på Moröbacke efter en runda på stan med Thea och Malin. Kim är i Bergsbyn med Larsson och när dom kommer och hämtar oss så blir det väl hem och göra lite middag. Känner mig sugen på grillat, kanske blir imorgon så marinaden får dra lite :) Iaf, på stan hittade jag mig ett par nya jeans på Gina och lite skolgrejer på Bokia. Thea fick en fleecejacka och en mössa, hon var dock inte den nöjdaste damen på stället! Kanske var jag som klädde henne lite varmt.. men det är inte lätt när det blåser ute och man ska gå över viktoriabron!

Imorse hade vi inskolning en timme på Nallebjörnens förskola :D Blev lite mer än en timme, Thea lekte och hade sååå roligt! Personalen verkar kanon, så jag känner att det kommer att bli jättebra det här :D Ska dit imorgon också. Känns också riktigt bra att Kim också får vara med under hela inskolningen :) S m a r t med semester nu!

Har dragit på mig en förkylning och hade frossa som en galen när jag skulle lägga mig igår. Inte kul! Men det är väl bättre att bli förkyld nu innan skolan börjar ;) Känner att jag som har allt under kontroll nu inför starten.. så nu ska vi njuta av varandra när pappsen är hemma.

Det är sååå härligt ute nu! Man känner att hösten är på gång, det är ju faktiskt lite gult redan på en del björkar :D Mysigt!

SÅÅÅÅ ROLIGT!

YES!!!

Hemmafix.

Vi har satt upp både tavlor, lampor och dekorerat lite mer i Theas rum. Vi håller just nu på att skruva upp hyllorna ovanför tv-bänken... sånt som vi inte ska göra tillsammans.. men det är liiite svårt att göra det själv. Jag tog mig en bloggpaus, vilket nog var ganska bra. Jag kan bli ganska irriterad på Kim (som verkligen gör sitt bästa) men som kanske ibland väljer dom lite lättare vägarna. Men nu börjar det verkligen likna nått! Snart är första hyllan på plats ;)

Thea och Kim har varit till Kims faster Karin och hälsat på idag så jag fick lite tid alldelens själv här hemma! Lite konstigt var det, när man är van att alltid ha någon i krokarna! Som ni kanske ser på inlägget före så tänkte jag beställa böcker.. som inte gick så strälande som jag ville.. Mamma ska hjälpa mig sen ikväll, skönt! Har pratat med min moster och det gick bra att bo där :D Nice, sen har jag aktiverat och fixat en massa andra smågrejer inför skolan. Har bytt gardinerna i vardagsrummet också, det blev riktigt bra! Har ju faktiskt inte lagt ut några bilder på vårat nya hem än! OCH ingen inflyttningsfest heller.. illa! Ja den som lever får se :P


Jenny Eriksson

Liiiet jobbigt att jag inte har ditt mobilnr Jenny! Har en fråga om böcker.. det kanske är jag som är lite korkad men jag frågar iaf :P

Sitter och beställer böcker och det står ju vilket utgivningsår boken ska ha på litteraturlistan.. men vissa böcker kommer det bara upp en nyare version Tex 2007 istället för 2004. Spelar det någon roll eller? Känns som att det är ett fett träsk det här med böcker! Några allmänna tips annars?!

Att göra!

Det  regnar! Tänkte försöka få lite mer ordning här hemma... vi har ju som nästan bara flyttat in och piffat ganska provisoriskt. Skulle verkligen behöva fixa till uppe i datarummet så det är klart när skolan börjar! Uteförrådet och förrådet inne ska sorteras... och det står man kanske inte och gör en solig dag när man kan ligga på plajjan  istället ;) Vi har inte ens satt upp en tavla.. och det fattas lampor, börjar märkas nu när det är mörkare på kvällarna! Satt och skrev en lista igår på allt som ska göras, så vi har det vi gör idag :)

Igår var vi till Emma och Peter i Skelleftehamn :D Det var inte igår det! Gofika, kaffe och tjatter! Dom har verkligen fått det jättefint i huset, sååå duktiga :)


Släktar på pappa?

Taggigt.

Vi har fått husdjur... eller har haft hela sommaren! Lyckades knäppa några kort på 2 små väsande igelkottebebisar :)

   


Kotten är lite svår att se på den sista bilden, är inne i smultronbusken!


Dagen efter...

...våran lilla 1-årings kalas och man börjar känna lugnet! Var som full rulle här hela dagen ;) Thea stortrivdes med allt "folk",  dom fiiiiina presenterna och uppmärksamheten! Tårtan ratade hon och nöjde sig med en bulle ;P

Födelsedagsbarnet :)


Tårtan!


Presentöppning!


Jag och Kim ligger och kikar på tv, lillebror har varit här ikväll :)
Imorgon ska vi först till Bonnstan och träffa gammelfarmor/farfar och sen vidare till Åliden och hälsa på över dagen :)


Mys!



Måndag.

Har jättemånga underbara kort från dom senaste dagarna på en massa badande :D Hinner dock inte lägga in dom just nu när Beck börjar om 7 minuter :P
2 dagar i Byske och en i Finnforsträsk med Ella och Tony :) Bruna och lite brända är man ganska nöjd att det verkar komma lite kallare väder i veckan!
 

Idag har jag, Thea och Malin varit med pappa (morfar) till Bjuröklubb. Fikat, kollat utsikten och bilat lite runt Bureå :) Kim var riktigt duktig och började sin dag med att sätta upp våran nya postlåda :D Sen drog han först iväg med Jocke till Bergsbyn och sen Anton.. så honom har vi inte sett så mycket av idag :P

Morgondagen är inte planerad än.. skulle behövt ordna lite grejer inför skolan. (!) Malin, pappa och Majja ska till Lövånger.. är lite sugen på att haka på, vi får väl se :)

Bästa dagen på hela veckan.

Dagen har börjat ganska skapligt :) Thea vaknade vid åtta som en solstråle, vi har busat lekt och käkat lunch. Nu ligger hon och sover och Kim kommer snart hem :D Han går på sin "lång"semester idag! Känns ganska konstigt nu när typ alla andra börjar om att jobba. :P

Så fort K har kommit hem åker vi till Byske med Ella och Tony och badar :) Känner för att äta riktigt god mat ikväll! Vem vet, kanske blir grillat hos svärfars ;)

:)

Shoes.

Åååherre! Vi gick in till stan idag och det var vaaaarmt vill jag lova. Både jag och Malin shoppade nya höstskor vilket kändes lite underligt med tanke på dagens väder! Har dessutom hittat en jacka på rean, så nu är hösten räddad :)

Thea är en liten spralligplutt! Så det blir inte nå mer skrivet just nu! Kvällen spenderas nog hemma i soffan :P

Volleyboll.

Jag kom på igår att vi skulle samla ihop ett gäng och fara och spela volleyboll på kyrkholmen :) Innan vi var färdiga hade Kim, Johan och Stefan badat i älven och armarna var uppsvällda som ballonger! Har värk i armarna idag också!

Idag ska vi fara på stan, en ny bok av Stephenie Meyer har kommit ut! Ska bli spännande att se om är lika bra som Twilightserien! :) Ser ut att vara rätt så bra väder, perfekt för en promme!

Snart är veckan slut och Kim går på semester igen :D Känns jätteskönt att han ska vara hemma, med inskolning på "dagis" (vilket det nu blir!) och skolstarten. Hoppas att dom ringer innan veckan är slut så man kan få ett slutgiltigt besked, om det blir Anderstorp eller Sörböle. Lutade tydligen åt Anderstorp när dom ringde sist! :D

Blåbär.

Efter lite tjat från min sambo (som vill ha lite lektyr på jobbet!) så skriver jag väl ett inlägg :P Mycket har hänt, en runda både till Umeå, Happis och Åliden!
Har hittat både utekläder och skor till Thea i vinter, fina grejer från Ikea och fiskat aborre och gädda :) Har mest njutit av att Kim var ledig förra veckan och gosat med Thea!

Idag har jag och Malin varit och plockat blåbär med pappa! Det var inte igår det! Nu har vi till både sylt och paj, smaskens! Thea fick vara med mormor och gå på en egen liten blåbärsjakt i deras lilla skog. Hade tydligen lagt några bär i burken :) Thea ligger för natten, Kim är och handlar, Malin läser och jag.. bloggar. Har suttit och kikat lite på litteraturen till i höst. Nu börjar det verkligen dra ihop sig! Och vad som är ännu närmare är Theas 1-årsdag :D Shit! 13:e Augusti närmare bestämt.. för ett år sen var man rätt så less nu.. inställd på att gå över.. men så blev det ju inte <3

Jenny Eriksson: Har du några tips inför ht förresten :) ?

RSS 2.0