Slarvpelle.

Ikväll kommer Janina och Jocke hit på middag :) Grillat blir det, hoppas att det inte spöregnar!

Vi håller på att sätta upp kökslampan som Dennis har gjort till oss :) Kim skulle bara fara och handla en avbitare.. den killen är inte bra på att hålla reda på sina grejer vill jag lova! Nästan så att man skulle märka alla grejer så han vet vars dom ska ligga :P Verktyg-Verktygslådan.
Postlådan är snart klar också, eller det är väl stolpen som inte är klar. Ska måla den en gång till, sen har K jobbet kvar att banka ner den i backen! Sen har vi inte längre Anderstorps fulaste låda :) Finns en massa annat vi skulle ha gjort också nu när Kimpan äntliiigen har semester :D

Lillan ligger och sover eftermiddag och sen blir det att fara och handla!


Kör rally med moster i hallen <3

.

Skepp å hoj!

Dagen började klockan 9.30, vi hade fått oss en rejäl sovmorgon med andra ord! Kändes nästan som om man hade försovit sig! :P

Ikväll har vi varit med Anna, Micke och deras barn på en båttur. Theas första! Hon tyckte inte att det var så speciellt, var väl typ som att åka bil. Det var en inombordare, annat kanske det skulle vara med en liten fiskebåt ;) Vi åkte iaf från Kurjan upp till Bergsbydammen och kikade när dom fiskade lax... stannade i Stackgrönna och fikade och sen hem. Riktigt trevligt, tom solen tittade ju fram! :) Jag är väl inget stort fan av båtar.. men med Micke som är sjöräddare kände jag mig säker :)

Nu ska vi se lite tv, göra fika och mysa :)

Morgondagen är inte planerad, ska väl regna (som vanligt!) så det blir nog att vara hemma. Det är fortfarande ganska kalt på våra väggar.. så man kanske skulle ta och hänga/sätta upp lite tavlor och hyllor :)

Vattenplaning?

Kim ringde felanmälan imorse (Janina, synd att du har semester!) och vaktmästaren kom och kollade på tvättstugan redan klockan 9.00. Han sa att vi hade klarat oss jättebra, hade ingen fuktmätare med sig.. men skulle återkomma när han hade en. Så det var inte så mycket mer med det..! Parketten har rest sig lite.. men det är väl inte så mycket att göra åt. :/
Sen när "vaktis" hade varit här åkte vi till moröbacke och socialiserade oss med diverse släkt som var där. Jag, mamma och Malin var en snabbsväng på stan.

Ikväll har vi varit och fikat hos Micke och Anna, Micke fyller nämligen år. Barnen som dom har lekte med Thea och hon var helnöjd :) Fick dricka saft också eftersom det var lite småkalas, slukade en hel liten flaska!
Nu ska vi se film... Boy a, den verkar spännande, vi får väl se :P

Min sambo har förresten en förmåga att ha ganska underliga funderingar ibland! Ganska ofta faktiskt :P Dagens var väl när vi åkte till Ursviken idag och han undrade om tågen kan få vattenplaning!
Försöker också att "finna en inre styrka" till att sluta snusa.. måste bara få med Kim på tåget också! Varför började vi om efter vi fått Thea och man hållit upp i nästan ett år?!! K L A N T I G T! Har köpt ett tugummipaket inför den morgon när beslutet är helt klubbat!

Bu eller bä?

Jaasi.. vi bestämde att vi skulle fara och hälsa på pappa och Majja efter middagen idag. Mycket trevligt :) Meeen mindre trevligt var väl kanske att det stod och sprutade vatten i tvättstugan när vi kom hem :( Thea som var jättetrött och skulle ha välling, fixade pappsen och jag stod och torkade vatten. Tuur att det är en ganska stor golvsyfon där inne, så det mesta vattnet hade runnit ner i den... vi tror inte att det har "regnat" så länge där inne.. men det är fuktigt runt tröskeln in til köket! Blir att ringa visevärden imorgon, gissar att en del av parketten ryker. Tur är väl också att det är ett våtutrymme.. så vi får väl hålla tummarna på att skadan inte är så stor! Anledningen är nog att det sitter en "snabbkoppling" till vattenkranen och Thea har nog varit och dragit i den... S K I T!

Var på stan med Janina idag, käkade mjukglass och hittade lite kläder. Tur att vi inte cyklade till Bersan, dom har väl stängt på måndagar! (?)

?

Undar vad vi ska hitta på idag.. var lite sugen på att cykla till Bergsbyn och käka mjukglass eller fika på Tuvan :) Meeen, det kan hända att det blir en promme in till stan istället! Thea växer som ogräs, skulle behöva lite nya kläder. Kanske är smart att vänta lite, hinner alla höstkläder komma ;) Vi får se, alltid blir det nåt! Tror att jag ska köpa mig en almanacka också.. om det finns någon fin! Har så mycket i huvudet nu att det skulle vara skönt att ha det på papper :P Är nog bra att ha en när skolan startar också! Pirrigt värre :D

Thea ligger och sover, vaknar nog snart och vill ha lunch.
Det blev ingen discgolf igår, vi tjejer klarade oss :) Thea var rätt så trött och fick lägga sig, jag och Malin såg filmen om Anna Nicole Smith. Ganska intressant faktiskt... och lite sorglig.

Såååå skönt att Kim går på semester nästa vecka :D Hitta på en masssssa roligt! Synd bara att den är lite konstigt upplagd i år. En vecka ledig, jobba en vecka (för att han har jour och då får dom tydligen inte vara lediga) och sen 3 veckor ledigt :D

Söndag.

Thea vaknade åter igen klockan halv fem imorse, Kim la henne i sängen vid mig och gick ner och gjorde välling. När han kom upp hade Thea somnat om :) Myspyyys! Men jag tyckte att hon kunde gå tillbaka till sin säng igen... vaknade hon såklart! Men med lite välling i magen så sov vi till halv nio.
Vi styrde kosan till Stackis med Malin och Krille, käkade lunch ute i det fina vädret :) Thea var ute och gick med M på upptäcksfärd, hittade både blommor och skräp som var intressant. Nu är vi hemma hos oss, har ätit grillat och väntar på efterrätt :) Malin sover på soffan, Kim, Krille och Björn sitter och spelar tv-spel och Thea vandaliserar bokhyllan :P Är prat om att vi ska till Bergsbyn och spela discgolf.. är inte så peppad.. men nån gång kan man väl följa med ;P

Luleå.

Haha, min sambo är ju föör rolig! Han ringde mig på eftermiddagen igår och sa att han pratat med Ella och att dom skulle komma och hälsa på. Jaha, inget konstigt med det! Det var bara det att han tydligen drömt det! Det blev iaf så att vi for till dom och åt grillat till middag :) Gottt! Det var faktiskt Tony (hör och häpna!) som lagat till maten, vi kan väl säga att det är lätt räknat på 2 händer hur många gånger han lagat mat! Sen hade jag bokat bio med Freddan klockan 21- Harry Potter och halvblodsprinsen. Tycker att filmen var bra, säger inte så mycket mer för er som inte sett den ;)

Måste ju skryta lite om kapet vi gjorde i Luleå idag! En sittvagn -emmaljunga scooter som var uttagen i år! Hur fräsh och fin som helst, med rejäla hjul för i vinter och fotsack till. Den hade tydligen mest stått i en klädkammare eller används i enstaka fall som sovvagn på balkongen under tak.
Vi är jättenöjda med duo edgen vi har.. men den är lite otymplig och tung... så den hamnar nog på blocket snart. Barn nr 2 är nog några år bort, som det ser ut nu iaf. Så det är ju onödigt att den ska stå här och samla damm :P
Vi passade på att vara in på Toys r us också, blev en boll och en elefant med klossar som spelade fina melodier till lillskrutten :)

Nu ska vi gå och lägga oss.. god natt!

Min lilla plutt!

Känns som att jag gått in i värsta sorgeperioden! Det har slagit mig att om drygt en månad så kommer jag inte att vara hemma med Thea på heltid, att någon annan ska ta hand om henne. Skulle helst av allt vilja vara hemma med henne hela livet! Men samtidigt börjar det kännas lite tradigt att vara hemma, har ju varit hemma sen maj förra året! Och det ska bli jättekul att börja skola, få träffa nytt folk, ta ett nytt steg i livet. :) Jag vet att Thea kommer att ha det jättebra på förskola, hon är så frammåt och social.

En dag hos morfar och Majja ute på gräsmattan ute i det sköna varma vädret :)



Idag är det fredag och det är skönt! Kim är ledig och jag hoppas det ska bli bra väder så man kan hitta på nåt kul :) Nu har Kim btw bara en vecka kvar att jobba sen är det semester :D
Sen så ska jag och lillebror gå och se nya Harry Potter! Hoppas det blir i helgen!

Jag drömde värsta mardrömmen inatt! En sån när man blir jagad och det handlar om liv och död! Kan inte komma på exakt vad jag drömde just nu, men vaknade och insåg att jag drömde! Eller jag var som i ett stadium av vakenhet och sömn... och jag vet att jag tänkte att jag ska inte somna om och fortsätta drömma.. men samtidigt var jag så nyfiken att jag ville se hur det slutade! Så, så blev det och jag antar att det slutade bra eftersom jag inte vaknade igen :P

Åska.

Ojojoj, vad det har åskat idag :) Ganska mysigt tycker jag, Thea verkar inte bry sig så mycket om bullret! Men vi hade tur och hann dammsuga innan ovädret! Annars är vi bara hemma och slappar idag, Thea ska snart få mellis och ta sig en liten tupplur. Medans tänkte jag sätta mig ner och läsa infon jag fått från LTU :D Såååå spännande! Känns ganska konsigt att man ska börja studera om en dryg månad och att man inte ska vara hemma med Thea på heltid. Vårat lilla troll som kanske kommer att hamna på en förskola här på Anderstorp :) Preliminärt är det Nallebjörnen, så vi får väl se när vi får beskedet i början av augusti!

Nu ska jag gå och hämta min lilla klätterapa som är påväg till trappen!

Felringning.

Meeeeeeenååååå! Vaknade av att min mobil ringde... som låg nere i skötväskan! Sprang ner för trappen som om det gällde liv eller död, så dum man är! Hann inte ens svara och till råga på allt så var det ingen som jag kände! Det var nån jävla städfirma som hade ringt fel... hade lämnat ett meddelande på röstbrevlådan att det inte var städat där och där och blablabla! Haha, jag börjar tänka på en annan gång när det var en kvinna som ringde fel.. hon försökte seriöst övertala mig om att det inte var mitt nummer, att det var någon annans :P Haha, så det kan bli!

Thea ligger iaf och sover fortfarande... såå tråkigt! Man kanske skulle passa på och göra sig iordning för dagen. Tror att vi ska ta oss en cykeltur till moröbacke. Verkar som att det kan bli ganska fint väder idag.. eller iaf vad man kan se nu!

Våran kamera är återfunnen! Vi hade glömt den hos Kims föräldrar och sen hade Maggan skickat den med Ella och Ella hade glömt att ringa och säga det. Men nu är den hemma igen i säkert förvar :D

Näe, här går det inte att sitta! Mot köket och fikat :)

 

En av dagarna när det var så himla varmt ute! Skönt med ett dopp i poolen :) Sen så är det ju inte roligt att sitta på samma ställe heeela 5 minuter ;)

Förskolelärare.

Idag har vi varit hos mamma och Dennis på moröbacke :) Thea har haft sååå svårt att sova idag.. inte kul! Hon blir så flännig och speedad! Meen, fick henne att sova en stund efter mellis iaf :P Sen så har vi varit till svärfars i Ursviken, Ella var också där. Det var väl mest därför vi skulle dit, för att Ella var sååå sugen på att träffa Thea :)
Tänk att dom små liven blir så vågliga på att gå när dom väl tagit första stegen! Nu försöker lillfröken hela tiden, är så duktig :)

Nu är vi hemma och har tänkt se Beck! Hoppas lilltrollet somnar snart.. gärna till filmen börjar ;P

Har funderat lite på det här med skolan nu! Jag har ändrat mitt svar och står inte som reserv på sköterskeprogrammet.. utan har tänkt gå "Lärare inom förskola och förskoleklass -på distans" som det så fint heter! Känns som att man är ju inte helt bakom flötet iom att man gått BF på gymnasiet, så det blir nog kanoners :)

Jaaahappp... min sambo ligger och sover här intill i soffan :P Det var ju otippat!

Helgen.

Borta bra men hemma bäst :) Det har varit hur trevligt som helst i Åliden, fiska och mormormat! Fick med mig lite palt och äppelmos hem också! Vi har förhoppningsvis glömt våran kamera hos mamma... annars blir jag ganska lessen..!!! Trodde den var i skötväskan.. men icke! Så det blev inga fina kort tagna i helgen :/
På vägen hem åkte vi förbi mamma och Dennis i Svansele och käkade grillat! Har som börjat fatta tycke för den lilla stugan vid älven, mysigt! Synd bara att den är på gränsen till för långt bort.. typ 7 mil! Sen när vi kom hem var världens bästa Malin här :D

Nu på morron har Kim och Thea cyklat till coop och handlat lite, vi har ätit lunch och Thea har sovit en stund. Snart ska vi åka till Skelleftehamn, Kim har bjudit in oss på middag hos Malin och Krille ;) Har tänkt fara förbi hos pappa och Majja och dricka en kopp kaffe också :)

Fredag.

Vi har haft fullt upp på förmiddagen! Dusch på morgon och det är lika roligt varje gång :) Thea haaatar att få vatten på huvudet och är jättesöt när hon böjer ner skallen och håller andan! Lillan ;) Sen så har vi lagat lunch och plockat bort lite och putsat köksfönsterna. Känns skönt att inte komma hem till ett bombnedslag imorn :P Virvelvinden man har här hemma (jaaa Kim är inte så dålig heller!) som drar fram.



Thea ligger och sover, jag funderar på att gå ut och rensa klart häcken... hade träningsverk som fasen sist! Guud vad otränad jag är! :P

Skola!

Fick veta resultatet om skolan redan igår (!) OCH jag kom in! Står som 11:e reserv på mitt förstahandsval sjuksköterska.. men är nöjd om jag hamnar i Luleå på distans som förskolelärare! :) Funderar rent av på att välja bort sköterska... det tål dock att funderas på! Var rätt nöjd med alla mina val..! Så då vet man iaf att man kommer att gå skola i höst.. :D

Idag åker vi till gammeln i Åliden och hälsar på. Blir fiske och goood mat :) Hoppas Malin och Krille tar sig i kragen och också följer med! <3

Klocka.

Det blev en runda på stan :) Ganska tråkigt men ändå skönt att få gå och strosa alldelens själv! Men snart kommer Kim och plockar upp mig så vi kan fara och hämta våran lilla prinsessa :D Längtar så in i norden! Hittade en klocka på Ur&Penn, dom hade fetrea! Tror det var 6 eller 700 den hade kostat och jag köpte den för 250 kr :) Var hur många år sen som helst jag hade en klocka!
                        Memphis, Babyboom
Den är ju naturligtvis mycket finare på! Äkta läder, hoppas bara att det är lätt att hålla rent... annars får man väl köpa en till klocka! Man kanske ska passa på nu när dom har så bra priser?!

Nu åker vi! 

Grattis till oss :)

Haha,  ja det är ju bra att man har koll! Satt och skrev i Theas bok igår och insåg då vilket datum det var! 8/7, alltså hade vi varit tillsammans i 7 år :) Ringde till Kim och han hade också glömt! Kims föräldrar har semester nu och vi hade pratat om att dom skulle få låna Thea nån natt, så det var tajmat! Fick vi oss middag och barnvakt. :) Meeen, vad är väl en natt på slottet? Kim somnade till filmen vi hyrt och min efterlängtade sovmorgon blev inte av! Dom ringde från BVC och bokade in 1-års vaccinationen... :P
Det är ju helt sjukt hur beroende man är av sitt barn! Längtade efter henne redan när vi lämnat uppfarten i Ursviken! Hon var väldigt mammig igår också, kom och ville krypa upp i knät hela tiden :) Goooplutten!!



Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag... har funderat på att antingen ta en runda på stan eller fara till pappa och Majja i Skehamn.. :)









Det absolut bästa som hänt oss under 7 år <3











.

Får snart veta!

Nu är det spännande, nästa vecka kommer intagningsbesked (urval 1) från skolan. Shit, det är liite nervöst!

Den här dagen ser ut ungefär som igår, hemma och dolar på, jagar Thea som är på trappen som en galen! Tur att Kim köper färg till grinden idag som vi ska måla/spraya vit, så den kommer på plats nån gång!

Kvällen är inte planerad än, kanske skulle ta och gå/cykla in  till stan och hyra nån film! En skräckis skulle sitta bra ;)

Hem ljuva hem!

Så härligt med lite regn! Nu får man någonting gjort hemma :) Har suttit och kikat på nätet,  fått lite inspiration till mina väggord och annat tjoller som jag tänkt göra här hemma. Känner peppen:)
Om nån timme kommer Kim hem, blir det snabb middag och sen fara på coop och handla. Annars har Thea sovit ca 2 timmar efter lunch = skönt (!), hon sov nästan ingenting igår! Dagen som var så fullspäckad att man nästan inte visste vars man skulle ta vägen! Var till frissan kl.8.00 på morgonen. Sen hem och slappa en stund innan vi skulle fara och käka lunch med mamma. Sen gick vi på stan, försökte hitta nåt att ha på mig till kvällen (Ella fyllde år)... hittade iaf en skjorta, linne och en långärmad t-shirt. :) Malin hade klipptid kl. 15.15 och sen åkte vi till mamma och träffade mormor och morfar, käkade middag. Fick Thea att sova 1 timme! Tur det, annars skulle det nog inte ha varit någon trevlig unge att ha med på kalas!
Hämtade Kims mormor klockan 18.00 och sen till Ursviken, åt massssor med gofika och tårta och sen hem! (Gud så mycket pladder det blev!)



Thea somnade på tre sekunder! Skönt att slänga sig i soffan, mysa och se film <3

Nu ska jag göra en handlingslista.. och kolla till min dotter som är i hallen! Räääserbebisen som går några steg då och då :)

:)

Så det kan bli!

Vi fick just en liiiten impuls! Det blir festival ikväll.. nog för att det är halvdyrt meen.. man kan ju få träffa en massa roligt folk :) Thea ska vara hos mamma och Dennis och jag har redan lite ångest! Det blir nog bra det, man behöver vara ifrån sina barn nån natt med jämna mellanrum eller hur?! Malin och Kim är på systemet och vi kom på det här en kvart innan systemet stänger.. så det blev lite pådrag :P Thea sitter och gnuggar sig i ögonen och tjollrar med öronen som hon brukar när hon är trött..! Blir nog en nap snart.


Såå.. man kanske ska kila upp i garderoben och se vad man ska ha på sig ikväll... det är ju inte direkt superväder! Jeans.. låter bra!

    
Här har vi då inte tråkigt iaf :)

TheaTuvamys :)

Woolibooli! Ikväll är Jonas Larsson och Anna här :) Vi sitter och ser Kenny Starfighter, coolaste snubben! Vi har grillat och käkat glass också.

Annars idag har Tuva, Kerstin, Elin och hennes kompis hit och hälsade på! Vi hade bestämt att vi skulle gå till en lekpark så dom små liven fick rasa av sig lite.. nog för att Thea inte riktigt är i lekparksåldern än... men lite gunga och köra bil blev det iaf :) Tuva och Thea är sååå söta tillsammans! Påväg hem ville Tuva inte åka i sin vagn utan ville att farmor Kerstin skulle bära henne.. men då kom jag med förslaget att hon kunde få åka med Thea i hennes vagn. Det blev en hit, Tuva myste iaf :) Thea.. njaa.. hon motar bort alla pussar och kramar! Gullungar! Synd att vi inte hade någon kamera med!

Festival.

Igår tog Thea sina första steg :D Idag är hon i farten hela tiden och har tom tagit hela 6 steg på eget bevåg :) Något stappligt.. meen det går framåt iaf :)

Pappa var förbi en sväng på fm, busade med Thea och surrade. Sen så har jag hunnit städa lite och sen gick vi in till stan och käkade Langos till middag  :) Jag och Malin åkte en karusell, det räckte med den vill jag lova! Gick runt och kikade lite, en halebop försäljare försökte pracka på oss ett abonnemang, köpte oss varsin rem och tog bussen hem för Malin hade skavsår. Det var våran festivaltrip det! Thea var då glad och nöjd hela tiden :)

Sen vi kom hem har jag äntligen fått tummen ur och planterat alla blommor som vi fick av mormor och morfar. Blir nog fin fint när alla blommar :) Thea har duschat med pappsen och fått hoppa i säng och vi slö ser tv. Harper´s Island 23.40 ikväll.. får inte missas!

Sena kvällar!

Jag och Malin har börjat se den nya serien som går på 4:an, Harper´s Islands :D Hur spännande som helst! Synd bara att den går så sent 23.40... liite seg blir man på morron när Thea vaknar :P

Den fina vädret hänger fortfarande med... och det är typ.. 28-29 grader i sovrummet när man ska gå och sova! Kan vi inte få ett hejdundrande åskväder snart?! Nu är det så kvaft och äckligt!


RSS 2.0