Velputt!

Helgen har varit rätt lugn och mycket med familjen, stor som liten. Var hos mamma och Dennis igår och åt goomat och senare på kvällen var Malin och Krille här. Vi såg film, kommer inte på vad den hette just nu... men det var en äventyrsfilm iaf! Sen så har vi varit med om en överraskning i helgen... som jag har listat ut för länge sen vad det var. Kommer inte att berätta för er ännu vad det är! Ha!

Idag har vi varit på Coop och handlat... käkat parisare till lunch. Kim har gjort en julskinka (redan!) som blev väldigt god och nu sitter vi (JAG) och ser Wallander på 4:an.
   


Jag måste förresten säga att jag har ändrat min uppfattning om bostadsrättshus, dock så skulle jag nog inte köpa ett radhus...tror jag.. men iaf. Vi har kollat in ett bostadsrättshus i Ursviken som vi ska och kika på nån dag i veckan. SPÄNNANDE! Men vi är som fortfarande lite veliga i frågan... man slipper undan.. t ex lagfarten eftersom det är en bostadsrätt... men huset är ju som mitt fast ändå inte. Det blir ju lite som att bo i våran lägenhet. Tycker att planlösningen verkar himla fin på dom där husen... skulle nog passa oss ganska bra! Äsch jag säger väl som jag brukar. Kika kan man alltid göra, det kostar inget ;)

Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, måste iaf ringa Sofia och höra när vi ska komma och uppvakta lillan!  (?) annars finns det alltid saker att göra här hemma... kanske målar om i sovrummet!

Sömntuta

Igår var vi hos svärfars och såg hockey... dom vann inte. Ella, Tony och Ior var också där :) Thea fick äta sitt sista mål strax efter 21 och sen sovit heeela natten till klockan 8! Vilken liten stjärna <3

Idag for vi upp till stan mitt på dan med Malin. Shoppde en blå tunika/skjorta som jag nog ska lämna tillbaka... och vet ni vet som stod i kassakön efter mig då?! Pernilla Wahlgren, hör och häpna! Hon var på stan och shoppade loss med sin son och nån mer tjej. Liiite underligt var det ;) Sen så köpte jag en ny BH och trosor till, det är inte varje dag som jag hittar en BH som passar vill jag lova. Nöjd Bea och nöjd sambo, dom var nämligen röda! Sen så var jag på Hufvudsaken och köpte hårfärg, ska göra lite slingor och det kändes bra att få lite hjälp från ett proffs! Så nu någon dag i framtiden ska jag sätta antingen Malin eller mamma i arbete.

Sen så har jag varit med mamma uppe på Solbacken, både kikat och handlat. Köpte en ny julstjärna på Maxi, på ekfot! Den ska få stå i sovrummet...  Nu är det snart Idol!

Julpyntat och inte klart

Istället för att fara på stan blev det ju då att vara hemma idag. Var upp på vinden och hämtade ner lite julpynt! Det är långt ifrån klart... och det är (som vanligt!) kaos när jag vänder upp och ner på stället. Förra året när jag satt upp våran ljusgardin i vardagsrummet så insåg jag att det fattades en del. Själva grejen som man stoppar in i eluttaget... den kan ju vara ganska bra att ha! Jaa! Arg som jag var klippte jag ner hela anordningen, som ändå hade tagit en stund att sätta upp. Sen kom min käre sambo hem och hade fixat delen som var borta. Då blev jag för lat för att sätta upp den igen. SÅ i år kollade jag innan att alla delar fanns och kollade t om att den lyste innan den hängdes upp. Den lyste så fint... ända tills den bestämde sig för att sluta funka. Happ... ljusgardinen sitter fortfarande uppe men den lyser alltså inte. Kanske köper mig en ny när jag far upp till stan imoron. Tror inte att jag ids fara ner på själva stan, kanske blir solbacken. Där kan man ju hitta mycke fint. Men problemet är bara att jag skulle behövt in på banken... får kanske göra det när Kim slutat, dom har ju ändå öppet till klockan 18.

Alltså när man har barn är ju planering A och O. T ex imorgon när vi ska upp till stan.

  • Första målet 7.30-8.30... innebär ju ändå lite sovmorgon men det är ju liiite frestande att sova med lillan på soffan! Men medans hon sover så ska jag hinna göra mig klar och packa skötväskan. Det händer att jag hinner duscha innan hon vaknar om jag är snabb ;)
  • Andra målet vid 10.30-11.30. Efter hon ätit ska det på med både vanliga kläder och ytterkläder. Lasta med mig alla grejer och ner till bilen. Oftast har vi ställt vagnen i bilen kvällen innan, så då är det gjort. Nu är det ju lite bråttom om man ska hinna med allt på stan. Hon vill ju äta igen om ca 3 timmar. Nog för att det faktiskt hänt flera gånger att vi gått på café och fikat så hon får äta samtidigt. Men nu på senare brukar hon bli så missnöjd efteråt... kanske för att det ofta är så himla hög ljudnivå, hon får som ingen matro.
  • In i parkeringshuset för att hämta ut bilen och bege sig hemmåt. Men imorgon ska vi nog och handla efteråt.. så vi far nog en sväng till mamma före. Kim slutar klockan 16 så då får hon antingen vara hos momme eller så äta och sen far vi och handlar. Ja just det ja, vi ska ju på banken också!
  • Vi kanske är hemma och äter middag vid 19.
Det blev inget med M&K ikväll, så min älskade sambo var och handlade skräpmat, godis och hyrde film. "Horton" och "Narnia 2". Vi började se Horton men somade allihopa på soffan. Sen har vi sett lite efterlyst och insider. Nu ska Thea snart äta igen och sen är det nattinatt!

Aaawawaaawa

Efter att jag och Thea varit inne nästan konstant i 2 dagar nu, så tänkte jag igår kväll att det skulle vara skönt med en morgonpromenad idag. Njaaa... tänkte jag när vi vaknade vid 8.30. Det snöar och snöar och snöar... nu är det vitt på backen så nu kan det gärna få sluta. Men just nu snöar det inte så mycket, kanske blir en promme iaf ;) Annars idag är det kanske tänkt en tripp till stan med världens bästa moster Malin.

Babygymmet vi fick av M&K är verkligen toppen, Thea tycker att det är hur kul som helst! Igår kväll när vi kom hem tyckte hon att hon skulle vara vaken... (vid 22.30) efter powernapen i bilen. Hon snackade som en liten galning! Blev först skitsur när vi la henne i sängen och sen när vi kom för att stoppa in tutten och natta var det bara en massa Aaaguu...och iiiii,wawawa. Så hon fick vara vaken till sista målet (23.30). Hon har inte sovit så bra inatt... åt inte upp allt från sista målet och min älskade sambo är verkligen en ängel. Han har varit upp typ alla gånger hon vaknat inatt! Får ju nästan dåligt samvete... ;)

Igår kväll var vi till svärfars, nog för att det var bara farmor som var hemma. Men vi såg hockey och SAIK vann ju... på övertid men det blev ju poäng ändå! Jaaa som ni kanske förstått så har jag ändå nu på senare börjat tycka att det är lite småkul att se hockey. Jag har varit jävligt negg SAIK för all gallring som dom gjort(/gör?) i ungdomslagen. OCH att dom nästan alltid spelar bra på försäsongen och sen blir sämst efter jul! Deras nya tränare verkar vara en tokbra kille, peppen för SAIK!

Haha, när vi skulle fara till Urs så tog vi på Thea overallen och sen när vi skulle sätta henne i babyskyddet... ja det var ju en annan femma. Lillstumpan hade lite svårt att rymmas! Den stolen ska vara för barn upp till 13 kilo... ja undrar jag! Men den har verkligen varit toppen hittills... sist när hon var 3 månader vägde hon 6.4 drygt och vi har nu börjat kolla om en bilbarnstol. Men dom flesta är från 4/6 månader.... det kanske är som Kim säger att stolen vi har klarar 13 kilo.. men sen om det verkligen rymms en unge där..skulle inte tro det!

Nu ska jag ringa och höra om Malin är vaken och vill följa med ut en sväng. Andledningen att vi ska upp till stan är förresten för att den vankas ett litet födelsedagsbarn imorgon. Tuva Johanna Lindahl blir 1 år! Shit vad tiden går fort... känns som att det var igår jag skjutsade in dom till BB. Nu går hon ju helt själv och är så himla söt!

Tuva på valborgs ;)


12.34
Nope det blir nog ingen stadsrunda idag. Malin kunde inte följa och det är så sumpigt väder ute.. har inte satt i motor/cupé värmaren heller. Så det blir en skön hemmadag idag också, kan Thea behöva också. Är inte helt kry idag, verkar som att det kan vara en riktigt mysamedmammadag. :) Funderar på att baka, en sockerkaka eller  muffins om jag har formar. Neeej det blir nog en sockerkaka, med cocos istället för ströbröd. MUMMA! Thea ligger just nu i sitt kära gym och lyssnar på lite radiomusik-chill! Men nu verkar det som om hon börjar vara lite trött så nu blir det tutten och snutten strax! Ikväll kanske vi ska vara med Malin och Krillbert, vi får se.

Oväntat besök

Mitt uppe i bowling och Teas eftermiddagenlur kom Jonas Larsson och hans sambo på besök! Det var inte igår det ;) Mycket trevligt att få se den grabben nån gång, nästa gång är det vi som kommer på besök! Det blev iaf kaffe och lite fika som blev över från dopet och film. Just nu väntar vi som bara på att klockan ska gå och våran underbara dotter ska äta sitt sista mål mat. Känner mig sugen på att dra mig ut imorgon, men sen så ångrar jag mig. Det ser ut att vara rätt halvkasst väder fortfarande... och jag har haft lite känningar i mitt öra. Håller tumnmarna att det INTE utvecklar sig till en öroninfalmmation... pruckna trumhinnor och pencillin har man fått mer än nog av under uppväxten.. magnecyl och nässpray ;) Mina bästa vänner just nu. Thea är lite småsnorig också... inte så farligt ÄN! Hoppas hon inte ärvt mina dåliga öron! (Nog för att jag har hörsel som stålmannen!)

Majja, Theas plastmormor fyller år idag. Så vi ska dit och fika nån dag framöver... kanske får ta det på onsdag. (Bara Majja inte jobbar vill säga...!) Imorgon ska jag nog fortsätta mitt städande... pjuu... tror att jag ska ta mig an.. det där allt-i-allo skåpet som dom allra flesta har. Där man samlar en massa skit.. som man inte vet var man ska stoppa annars. Jag vet att Malin och Krille eventuellt ska till Umeå i veckan..LAGERHAUSE! säger jag bara. Men det är lite halvknepigt för oss att följa med. Vet inte om jag har orken eller om dom kanske faktiskt vill fara själva. ;) JA jag har en till sak som jag måste göra.. hämta ner alla julgrejer från förrådet på vinden! Wohoo! :D Det blir ju som lilla julafton ju, kommer nästan inte ihåg vad jag har för saker. Man plockar ju trots allt bara fram dom 1 gång /år. Nu gäller det bara att spackla och måla i 3:e rummet, så man får pynta där också!



Sen så har jag en del av Desperate Housewives säsong(2)en hemma också... hmm.. det blir nog en mysig hemmadag imorgon också!

Thea Elisabeth Löfstedt

Jepp! Nu är den gamla bloggen borta... har som ni ser startat upp en ny! Måste bara nyttja min systers kunskaper... innan den är klar. Tycker inte att stilmallen är alltför smickrande ;)

I helgen har vi iaf haft dop för Thea. Det gick jättebra och hon var snäll heeela dopet, var dock himla trött efteråt. Fick en massa fina presenter, bl a ett babygym av Malin och Krille, en matstol av mamma och Dennis, smyckesskrin med graveringar, halsband, snuttefilt och en masssssssa andra jättefin saker! Det roliga är att det var inte en enda dubblett ;) Bra jobbat gott folk.

Måste ju bara visa den snygga förvaringen för tuttar som Thea fick av Elina, Krille och William. Komiskt att jag faktiskt hade tänkt köpa en sån och tur att jag inte hunnit göra det!

                     Skitsnygga!

Idag har vi bara varit hemma, har busat med Thea och passat på att städa medans hon sover ;) Det har kommit ordentligt med snö nu senaste dygnen och blåsten levde rövare igårkväll/natt. Malin och Krille var här igår, vi bakade pizza och såg film. Ikväll ska jag och Thea var hemma, Kim ska bowla mellan 18 och 19 tror jag. Vi får väl se vad vi riktigt hittar på ;)

Här kommer några bilder från helgens festligheter.




Kollar in paketen med pappa.

                                   

Gottgott med händer! Spännande med presentöppning ;)



 

RSS 2.0