Färgkaoset börjar arta sig!

Precis som rubriken lyder så har jag nu kommit en bit på vägen med mitt lilla heminredningsprojekt! I köket är det turkos/blå som regerar medans det är rosa/grönt i vardagsrummet! Vi gjorde en sväng in till stan idag och shoppade loss på Åhlens bland annat :) Är mest nöjd med den randiga stora kudden i en miljon färger! Man blir så glad!
Sen så var vi in på expert och kollade på kameror. Vi har inte fått ett besked om våran gamla kamera än... men det är tydligen dyrare att laga optiken än att "ge" oss en ny som går på försäkringen. Nice, så nu har vi kollat in en ny som vi verkligen vill ha. Blir att lägga en liten mellanskillnad.. men det är det värt! (Hoppas att våran gamla inte går att laga :P )
Sen så åkte vi till Ursviken, åt middag och såg hockey. Nu ligger vi i soffan, har sett "Grabben i graven bredvid" och ska nog snart gå och sussa :)


Datorn har en lös tand.

Yes! Jag är godkänd på min omexamination :) Då har vi det ur världen!

Malin och Krille har varit här ikväll och bjudit oss på middag, tacos. Sen har jag bakat en ananaspaj, inte en dålig start på helgen! Nu har jag tänkt se Let´s Dance. Kim är och dömer hockey... och jag tänkte bara upplysa er om att det är ganska jobbigt att skriva "C" just nu på den här datorn (stoorn)... det verkar som att det är en liten pyssling som har varit i farten! :P

Sovmorgon.

Aaaah, så skönt! Jag vaknade av mig själv klockan nio, NIO!  WOOW, men vad gjorde Thea? Sov hon?! Ja, hon satt och lekte i sin säng med ett mjukisdjur när jag kom in i hennes rum ;) Lillvännen hade gjort en riktigt långsovarnatt!
Snart ska vi dra in till stan för at träffa brudarna :)

Nu vill Thea att vi ska dansa ;) Ha en trevlig fredag!


Slutspurten.

Det går riktigt bra för mig. Har snart skrivit en hel uppsats på 2 dagar ;) Nu kan jag snart njuta av att vara ledig hela helgen :D

Hurrycurry! 1 timme kvar tills T och K kommer hem.

Verkar inte som att det blir någon middag hos M & K imorgon, jag vill inte bli sjuk. M skyller på Thea som vanligt :P Jag skyller nog på krogbesöket förra helgen!

Som en spindel i ett nät.

Det går ganska bra för mig idag :) Började på en ganska bra stomme till uppsatsen igår och idag är det bara att spinna vidare! Hoppas bara att jag hinner innan Kim och Thea kommer hem. ;)

Det var förresten inte en fröjd att gå till dagis imorse! Snacka om oplogat. Jag slet som ett djur tills jag kom mig ut på bilvägen. Det var dagens träningspass!

Imorgon är det freeedag :D Vi ska in till stan och äta lunch med Johanna, Frida och Mollie. På "kvelln" ska Kim döma hockey.. och jag & Thea kanske ska till Malin och Krille och äta tacos till middag.

Word.

För den som vill... kan jag ju visa en bra länk på you tube, hur fan man gör för att få sidnumreringen som man vill ha den!

Sidnumrering = Enkelt?

Orkanvindar.

Pratade med Kim imorse innan vi klädde på oss och gick till Theas förskola. Han sa att vi skulle klä oss ordentligt för att det blåste ute. Jag tvärtittade ut och det såg väl inte så farligt ut? Men direkt v klev utanför dörren blåste det till litegrann... och efter första kurvan sa Thea : -OJOJOJ! Riktigt från magen. Haha, jag gick och skrattade för mig själv! Det blåste verkligen hur mycket som helst! Försökte göra så att Thea skulle slippa ha en orkan inne i vagnen... slutatde med att hon tyg halvlåg på mage och jag vände och vred vagen för att vinden inte skulle blåsa in. Vi tog oss till dagis iaf, och idag sov hon inte när vi kom fram. Igår vaknade hon halv fem på morron och K vet inte om hon kanske somnade om till halv sex.. men hon var iaf skittrött och var som en riktig argbigga igår. Hon hade sina små utbrott och hade klööst en del av barnen på dagis. (Vilket är väldigt ovanligt för att vara Thea!) Det kanske är en liten inblick i hur trotsen kommer att vara... ... ojoj. Hon var tom arg på världens-bästa-moster-Malin! Ella, Tony och Ior kom och åt middag och såg hockey. Sa till E att hon måste börja ha peptalk med bebisen så han/hon kommer ut den 26:e ;)

Idag var hon iaf glad och pigg som vanligt :)
Jag har börjat dagen med att se "How I met your mother" som vanligt... och har börjat skriva på min uppsats. Nu ska jag gå och koka mig lite kaffe och sen borra ner mig i böckerna. Jag vill verkligen vara klar, är lite avis på J som har skickat in sin!... nä nu ska jag göra ett ryck! Ha en trevlig dag :)

Snaart får vi nog veta hur det går med våran kamera... men jag bjuder på en "gammal" bild. :P


Sååå tjusig man blir när man får klä sig själv. En sko och mössan bak-och-fram,
men vad gör det? Jag är glad ändå :)


Segstartad vecka.

Har nu suttit en lång stund och försökt hitta en bra mall till uppsatsskrivande. Meeen.. det går inte så bra. Har iaf med punkterna vi skulle ha med i innehållsförteckningen... sen får man väl hoppas på det bästa. OCH har jag då kommit någon vart med själva skrivandet idag då? Näpp, inte mycket. Så det får bli morgondagens bekymmer. Känns så otroligt omotiverande att vi inte ens behöver vara helt klara med uppsatsen och att vi fick hela helgen på oss att skriva också. Det kommer garanterat att sluta med att jag sitter och skriver klart skiten på söndag! Men jag ska verkligen försöka göra den klar tills på torsdag, så har man helgen helt fri från skola!

Nu ska jag gå och frächa till mig lite. Ska och hämta Thea på fsk och Kim på jobbet. Vi måste nog förbi Hemmakväll och lämna igen ett par filmer också... som nog är sena. Hur svårt ska det vara att lämna igen filmer i tid när man har en vecka på sig! Kim & Bea Klant blir nog vårat efternamn i framtiden.

Theas min säger väl lite om vad jag tycker om uppsatsen!


Luugn Frida.

Jag har inte ens börjat skriva. Har uppvaktat min kära syster med fika på soffan, lämnat Thea på dagis, kollat bloggar och planerar inte att börja skriva förän efter lunch ;)

Grattis till Malin som blir 21 år idag och mamma som blir 45, jag älskar er! <3

Söndag.

Kim har åkt till... tror det var Medle... för att döma hockey. Jag och Thea ska hämta upp lillebror hos mamma och sen fara till Skelleftehamn till pappa och Majja :) Måste bara vänta tills T vaknar!

Oh, lord! Vet ni vad?! Jag har gått med och blivit ett fan av Joel Kinnaman på facebook. ;) (!!!)

Snart har vi en ny vecka. Jag ska hårdplugga för att få klart min uppsats helst till på torsdag! (Sooom jag knappt har börjat på.) :P Men det ska nog gå bra!

Hopppas alla har haft en bra helg! Kram på er!

ZzzZZzZ

Nu har vi fått sova 2 hela nätter :) Så skönt!

Igår var vi in till stan och åt lunch/fikade med mamma :) Sen gick vi en sväng på stan, det finns ju vissa pumor som fyller år på måndag! ;) Så nu är Malins present firrad! Nu ska jag bara bege mig ut och köpa mammas idag och sen
ikväll blir det födelsedagsmiddag.

Jag känner mig så nöjd med håret! Har fått så fina kommentarer! Tom av kassörskor på stan :) Tack!

Uppe före tuppen.

Den här dagen har inte riktigt blivit som vi ville. Thea vaknade vid fyra imorse och ville inte somna om, så Kim gick ner med henne till klockan sex. Då fick hon välling och en ny blöja av mig och somnade om! Vilket betydde att jag också fick sova i 2,5 timme till! Jag som önskade mig sovmorgon igår kväll innan jag somnade... men icket! Jaja, det är inte så mycket att göra åt. Vi får väl ha barnvakt nån natt till helgen och soooova! Vi som är såååå bortskämda med att få sova mycket, trots att vi är småbarnsföräldrar. Man ska väl inte gnälla egentligen! (?) :P
Sen har både mat och sovtider varit jättekonstiga idag... men jag hoppas att hon ska få sova en hel natt nu! (Vi också för den delen)

Allt gick jättebra på lassa idag, hon har eventuellt förkylnings- och ansträningsastma. Så vi har hämtat ut 3 mediciner och en jättesöt grunka med inandningsmask som ska föreställa en anka. :) Läkaren kommer att ringa oss i slutet av Februari och då får vi se om vi tycker att det har blivit bättre/sämre.

Snart kommer Kim hem med mat, Malin och Krille kommer också och ikväll ska vi nog se film. Trevligt att se film med folk som inte somnar för en gångs skull. Vi såg klart en film igår... som Kim somnat till efter ca 15 minuter  två kvällar i rad.

Host & Krax!

Nu har vi haft våra 2 dagar i Luleå som har varit riktigt bra! Det är lite strul med vissa saker... (som vanligt!) men det känns som att man har lärt sig någonting! Och det är väl det som är meningen?

Kim var med Theapea till vårdcentralen igår och skulle få hennes utdragna och hemska hosta undersökt. Läkarn sa inte så mycket utan skickade dom direkt till barnmottagningen på lassa. Han sa dock att det inte var krupp utan mest troligt astma. Tyvärr så hade läkaren på BA som dom skulle träffa fått ett ärende på akuten... så vi ska dit imorgon istället.

Just nu känns det som att jag helst skulle vilja lägga mig och sova! Att stiga upp 05.00 på morgonen är inte riktigt min melodi!

Ny vecka.

Sitter och har just gjort färdigt uppgiften vi har till mattekursen. Jag skulle inte tro att det blir någon 10minuters redovisning direkt... jag hoppas att hon räknat in frågor och diskussion i dom 10 ;) Jag gör iaf min redovisning och känner jag att det går i en alldeles för rasande fart så får jag väl prata i slowmotion! :)

Annars så har jag varit med J på Skeria idag :) Vi har kollat på lite böcker till nästa kurs och dom såg ganska roliga ut iaf! Bättre än Dysthe :P Efter det så åkte vi in till stan. Johanna tog bussen hem och jag tänkte springa in på Åhléns och köpa gardiner. Vilket jag också gjorde men efter en lunch med mammsen på Viktoria. Fasen vad god deras kycklingtaco är! Det var en ny matupplevelse!

Nu ska jag bara läsa klart en grej till den nya kursen och sen hämta Thea på förskolan halv fyra. Kvällen... jaa... Kim ska och bowla åtta... så det blir kanske att knåpa lite på uppsatsen. Beror på hur lat jag är och hur mycket bra det är på tv. :P

Helgen har varit bra. Snabba cash var bra... eller var det Kinnaman som var bra?! Självkart! Men storyn och filmen i helhet är jag och Kim ganska överens om en 3,5-4. Annars har vi varit ganska mycket hos mamma på Moröbacke. Igår var vi ute och lekte... Thea ville inte åka pulka... kan det bero på förra gångens vurpa montro?



Fredag.

Himmel och pannkaka. Thea ligger och sover (lite motigt!) och jag tänkte göra mig lite lunch. Malin och Krille ska titta förbi i eftermiddag :) Sen kommer svärfars och hämtar T vid 15-16 tiden. T kom till våran säng klockan tre inatt... = mamma får inte sova så bra. Kan inte fatta att en så liten människa kan ta så stor plats!! Sen startade vi dagen vid sju :) Vi har lyssnat på Moraträsk, ritat, dansat och busat på som vanligt.

Jag har inte hunnit allt som jag ska hinna inför Luleå till veckan. Tar det på söndag/måndag... det är inte så mycket kvar. Ska finlira lite på seminarieuppgiften och läsa klart en text (+skriva 3 frågor)... sen är jag redo! Men som sagt, det får bli på söndag/måndag. Nu är det helg!
Ser framemot kvällen, kanske middag ute och sen bio!

Frisörbesök.

Jag har bokat klipp och färgning imorgon! Så nice :D

Min sambo blev lite småputt över det förra inlägget. Jag måste tydligen skriva att "Jag ska på dejt med min sambo på fredag!" Blink, blink JK ;)

:)

Jag ska på dejt med två killar på fredag! Min sambo och Joel Kinnaman :D

Klart.

Sådär ja! Nu har Thea sin alldeles egna lilla lekhörna med sina leksaker och pyssel under trappen! Våran kamera har nog tyvärr gått i graven... men vi "får" en ny. (Ja Malin, vi har en försäkring på den ;) ) Så bilderna får vänta. Den gav helt enkelt upp imorse, när jag fotade Thea. Den lät jättekonstigt.... kanske är sand i den från badstranden i somras. :P
Nu när alla Theas leksaker inte är över heeela vardagsrumsgolvet... så känns det ganska tomt! + att jag inte har fyllt ut alla tomma ytor efter julsakerna. Det får nog bli helgens projekt kanske!

Måste ju passa på att gratta Erik och Annie också, som har fått en liten pajk!

Nu ska jag gå och göra hemmagjord chokladsås, blir bra till glassen och filmen vi ska se ;)

Godnatt!

 


Blixten Bea.

Hej hopp gummi*! Jag känner mig på ett strålande och effektivt humör idag! Började dagen med att i vanlig ordning lämna Thea på dagis och sen gå in till stan. Träffade mina kära skelleftebrudar och vi gick igenom lite saker till uppsatsen + seminaret vi ska göra. Sen när vi skulle äta lunch kom Moa och joinade :D Så trevligt! Sen sjutsade snälla Frida hem mig och sen dess har jag städat lite i tvättstugan, satt igång en tvätt, vikt tvätt och bytt sängkläder. Känner mig riktigt på G! Funderar om jag ska läsa en stund eller om jag ska sätta igång med projekt-Theas hörna. Det senare kommer att innebära lite jobb för min kära sambo... meeen någonting ansträngande ska väl han också göra idag? :P

Tentan gick iag bra igår! Det var inte allt så komplicerat som jag trodde, jag hade nog lärt mig rätt saker ;)

Pulkåkning.

Thea var på ett så himla dåligt humör igår så det inte gick att vara hemma... typ! Så vi for till mamma, var ute och åkte pulka. Det tyckte hon var ganska roligt iaf... men efter andra vurpan (när morbror Fredde körde liite för snabbt och upp snett i en snöfriva för att få stopp på hollojet! Thea hade dessutom fullt upp med att blinka bort all snö som sprette upp i ansiktet från Freddes skor) så tyckte hon att vi skulle gå in. Väl inne så bjöd mamma på lussebullar och äkta varm choklad :D MUMMA!
Vet inte varför hon var på dåligt humör lillvännen, hon hade väl vaknat på fel sida. Direkt när någonting gick emot henne eller inte funkade som hon ville så var det flänn. Att trotsa mamma och pappa var dagens höjdpunkter-allt från att springa iväg när man ska bli påklädd till att göra sig till en banan när man ska sätta sig i bilbarnstolen.

Idag har hon iaf varit som en sol. Vi har duschat, städat, tvättat, varit en sväng på stan, ätit tacos, lekt och busat! Nu ligger T och ska sova... hör hennes ljuva stämma uppifrån. Vi la henne för en timme sen och hon brukar ha somnat nu i vanliga fall.. hoppas att hon inte är alltför trött på förskolan imorgon.
Jag och Kim ska snart se "I en annan del av Köping" :D Viiihoo! Älskar den serien. Den väcker också minnen från när vi hade nyfått Thea och jag hade dagen "D" som typ alla nyförlösta mammor har. Jag satt och skrattade och grät om vart annat! Och min sambo (som nog var lite förvirrad) försökte göra allt för att stötta. Du är underbar Kim!

Imorgon ska jag lämna T på förskolan klockan åtta och sen vandra in till stan för att skriva min allra första salstenta 9-13. Har inte läst en rad i helgen... så jag tänkte kolla igenom allt en snabbis sen innan jag ska sova. Går det åt h-vete så får jag väl omtenta i Mars... :P Näe, det kommer nog att gå bra. (hoppas jag!)

Längtar till våren!

Känner att jag är rätt så förberedd inför tentan! Har 2 saker som jag måste lära mig till på måndag... sen kan jag "lite här och lite där". Så det är ungefär som vanligt när jag ska skriva prov. Igår kväll när vi skulle sova låg jag och gick igenom allt som jag har lärt mig! Vare sig han ville eller inte ;) Nu kan han iaf både situerat och kontext, det dubbelkollade jag!
Nog pluggprat!

Imorse när Kim och Thea kom och väckte mig (fick som vanligt sovmorgon!) hade K plockat bort julen! Så skönt! Tack älskling <3 Men nu känns det ganska tomt här... julgranen, alla små juldekorationer och belysningen. Det var så mysigt! Men nu går vi mot vår och jag känner redan hur jag vill göra om hela vardagsrummet och ha ett stort färgkaos här hemma :D Undrar om vi kanske ska dra en sväng på stan (blink, blink Kim).

Thea den 28:e April förra året!
Vilken lillskit!



Hej mormor och morfar!

Jag lever ;) Har haft så mycket att göra så jag inte har haft tid eller ork att blogga! Vi har våran första salstentamen på måndag... lite pirrar det. Jag hoppas att vi hinner lära oss allt innan, vi ska träffas hos Frida imorgon. Vet att Johanna har bokat en klipptid efteråt på måndag... känner suget. Det börjar vara ett tag sen jag klippte mig, skulle ha behövt få någon ordning på min hårfärg också... vi får se hur det blir. -Det är ju inte gratis direkt, tur att det man får lite studentrabatt iaf!
Jag har ju fortfarande mitt lilla problem! Kort eller långt hår?! Men det lutar åt det korta, lättskött! OM och NÄR jag ska gifta mig får jag väl gå på salong och sätta in löshår :P

Mina söta morföräldrar har fått internet!!! Så roligt! Om ni har lyckats klicka er hit från länken jag skickade på mailen, så är ni i alla fall varmt välkomna till min blogg!

Idag har Micke, Anna och Robin varit på besök. Eftersom R är mjölkallergiker så gjorde vi en mjölkfri ananaspaj och köpte mjölkfri glass. Det var inte en fullträff, han tyckte nämligen varken om ananas eller paj... men glassen  gick ner ;) Thea älskar verkligen andra barn, hon gick direkt till Robin och skulle leka. (Trots att han är i lågstadieåldern) Micke försökte muta henne med glass... men fick henne ändå inte att sitta frivilligt i hans knä :P Bättre lycka nästa gång ;) Det var iaf jättetrevligt att dom kom och hälsade på!

Sen så har vi varit till mamma och ätit middag och spelat lite poker!
Imorgon börjar Thea på förskolan igen efter sitt jullov. Jag tror att hon börjar tycka att det är ganska tråkigt att vara hemma med mamma och pappa. Så jag tror att hon kommer att bli jätteglad att få träffa alla sina vänner och fröknar :D Vi får dock se om hennes eksem kommer tillbaka nu när hon börjar om... isf kanske det är dagisblöjorna. Håller tummarna för att dom inte kommer tillbaka iaf!

RSS 2.0