Bad imorgon.

Våran dotter tyckte att det var bättre att sova i mammas och pappas säng klockan fyra imorse. Klockan halv sex vaknade hon igen, pappan gjorde en vällingflaska, Thea somnade om och mamman var klarvaken. Jag la mig i soffan och såg klart "The holiday" och blev less på tv:n när det inte visades något bättre än Morronsoffan på 4:an. Thea vaknade igen vid kvart över åtta och sen var det full rulle. Vi åt en mysig frukost och duschade innan pappan kom och skjutsade oss till mormora på Moröbacke. Vi åt mammas älgköttsoppa till middag, INTE fy skam!

Imorgon ska vi och bada på Eddahallen med mamma och (hör & häpna) badkrukan Dennis ;) Jag har fortfarande inte kollat in rean på stan... men jag klarar mig nog ändå. ;)
Nu ska jag se film med K!

Jag funderar på en sak. Jag ska nog sluta skriva om mitt pluggliv här i bloggen! Visst finns det roligare saker att berätta om än hur mycket det är som ska göras eller hur mycket ångest jag har över att jag inte öppnat böckerna under hela jullovet!


Nyårsplaner.

Nu är julen över för det här året. Vi har fått många fina julklappar, ätit god mat och umgåtts med nära och kära. :) Jag och M fick biobiljetter av Majja, så vi passade på att se New Moon! Mycket bra!

Nu är det snart nyårsafton! Vi har bjudit hem Janina och Jocke (och bebisen i Janinas mage såklart :D ) vi ska laga god mat, dricka alkoholfritt vin och spela sällskapsspel :) Skönt att vara hemma och bara ta det lugnt!

Thea ligger ute och sover och jag ser en film på 5:an. Jag skulle såååå gärna vilja fara och kolla in rean.. men det känns inte så roligt att gå (ploga) in till stan. :P Så det får bli en annan dag. Ska det inte sluta snöa snart?

Lilla julafton hos mamma.

Det blev ett brutalt uppvaknade idag! Kims mobil ringde tio i åtta, HVBLÅÄRDOMBÄSTA!HEJAHEJAHEJAHV! Fyyy fan, jag trodde att jag skulle hoppa 5 meter upp! Känner mig fortfarande lite småsur av detta uppvaknande... inte ett bra sätt att börja dagen på precis.
Träffade iaf Johanna, Frida och sötMollie på Skeria. Tyvärr hade inget caffé öppet... så det blev att säga God Jul och Johanna den sötisen hade med sig en julklapp till både Mollie och Thea. Thea har gjort en långsovare i em... undrar när hon ska vakna, så hon kan få öppna paketet!
Mormor och morfar stannar hemma i trygga Åliden idag... när det ska komma mer snö.. så är det inte roligt att ligga efter vägarna. Vi ska iaf upp och hälsa på dom på fredag :)
Min sambo kom just efter en stadstripp med Stefan. Jag fick en pumatröja och ett xboxbarnspel! Tack älskling!

Längtar tills vi ska äta middag!

Sällskapsspel.

Jag och Malin gjorde klart alla julklappar på stan idag :) Jag försökte hitta nåt att ha på mig på julafton... men hittade bara till Kim. Så jag får väl plocka nåt ur min "stora" garderob :P
Har nyss kommit hem från mamma. Vi har varit där ikväll med Malin, Krille, Kerstin, Thomas, Elin, Sandra och Rasmus :) Fikat, surrat och spelat sällskapsspel! Hur trevligt som helst! Att man inte spelar mer spel! Det gick skitdåligt för mig och Kim... vi kom sist! Thea sover över, vi tyckte att det var lika bra... annars skulle det antingen bli så att vi skulle måsta avrunda kvällen tidigt eller hålla Thea vaken. Inget av alternativen var särskilt bra, så nu ska hon få sova hos mormora två nätter i rad. :) Imorgon blir det dock ingen lång sovmorgon när jag ska träffa brudarna på Skeria halv tio.
Sen ska vi till mamma igen och ha lilla julafton, gammeln ska bland annat komma :D Mamma ska inte ha ett stort julbord, utan vi ska äta oxfilé! Skönt att slippa äta julmat 4 dagar på raken!

Nu ska vi snart krypa till kojs! Ska bara slå in några julklappar först. Natti natt!


Smidigt = mini.

Jag sitter i godan ro och skriver första dagen på min hemtenta... har iaf gjort klart en del. Nu är det bara en kvar :) Om jag inte blir godkänd den här gången ska jag förbanna mig själv för att jag inte ägnade mer tid åt det här momentet.
Kim har tagit pappaledigt några dagar här runt jul :) Imorse drog dom iväg till Kims mormor och hälsade på, och nu ligger T och sover. Vi har redan hunnit skotta 3 gånger, snön bara öser ner. Jag hoppas att vägarna är fina och att solen lyser när vi ska färdas de kommande dagarna!

Igår var vi på stan, vi hade faktiskt ett syfte med trippen. Att jag skulle få köpa mig en minidator :D Kollade på en Asus, som tyvärr var slut. Så det blev en svart HP. Jag kom genast på två mindre bra saker med datorn efter nån timmes användande. 1. det går inte att byta skrivbordsunderlägget, för att man då ska ha en annan version av Windows 7-mer komplicerad förmodligen. 2. Hur ska jag kunna installera office om jag inte har en cd-rom?
Min sambo har löst båda sakerna genom att 1. Det är ju faktiskt inte bakgrunden som är viktig, lite besviken är man ju men vad göra? 2. Man får med ett 60-dagars gratis office, sen är det bara att skriva in produktnyckeln. :) Så bakgrunden får vara som den är och office finns inlaggt!  Tack älskling!

Nu ska jag återgå till mitt skrivande och förhoppningsvis gå på julledigt ikväll! Det kommer inte att bli mycket seriöst pluggande fastän vi har både tenta och uppsattsskrivande efter och under jul/nyår. Ni får väl läsa om min paniiik efter jul istället! ;) "Det ordnar sig" som min sambo alltid brukar säga.

Åliden-tripp.

Vid lunch igår så ringde mamma och "bjöd in" sig :) Visste att hon skulle till Jörn och hälsa på gammeln, och jag bangade inte utan jag och Thea hakade på. Dom blir alltid lika glada när man kommer! Meen, min lilla trollunge har smittat mig med sin förkylning... näsan har runnit konstant heeela natten och det enda nässpray som fanns var Theas! Men det dög.. en stund iaf ;) Sen så hade jag svårt att somna för att T låg och hostade... sen vaknade hon vid 4... åt välling och låg och strösov fram tills... mamma <3 gick upp med henne vid sju eller nåt sånt. Så det har inte blivit så mycket sömn för min del.
Thea och Kim for till Ursviken och åt middag ikväll.. medans skulle jag vara hos mamma och läsa lite mer för min omhemtenta. Det skulle ha gått mycket bättre om det inte var så att K åkte iväg med mina grejer som låg i bagaget på våran bil. SÅ det blev inget pluggande idag heller... men nu till min glädje så såg jag att inlämningsdatumet har förlängts med en dag! Känner mig inte ett dugg stressad :)

Det är iaf skönt att vara hemma! Jag och Kim ska se den nyaste Wallanderfilmen. Känns som att det var flera dagar sen vi hann se varann, jag älskar dig Kim :)

Kim

Kim: Ring Skellefteå Bil! Dom får inte tag på dig på mobilen ;)

Upp-och-nervända-dagen.

Ååh, jag är typ trött! Det tar på att vara hemma med en speedad 1-åring som man måste springa och jaga med papper, för att torka bort snoret efter femhundraåttioelva:e nysningen. Thea är en liten dam som blir rastlös rätt så snabbt, det gäller att underhålla och hitta på saker. Satte henne i badet en stund idag, perfekt!
Imorse när vi hade haft e-mötet så såg det ut som om det seriöst hade gått en orkan genom vardagsrummet. Det var toarullspapper, framdragna dvd-filmer och xbox-spel och leksaker över heela golvet. Sen så var julgranen plundrad... där ser man! Så jag försökte lyssa (som inte är lätt, eftersom våran dators fläkt ballat ur) på vad som sas, skulle jag hålla ett öga på Thea också! Det gick ju som det gick. Har inte skrivit någonting på tentan, men satt tankarna i rullning. Tänker ägna min fredagkväll åt skrivandet när T har somnat, Kim ska på arenan och döma hockey... :P Men klockan 22.05 börjar det en film som jag vill se!

Jag och Kim såg filmen "Baksmällan" igår, riktigt rolig film! Jag lärde mig två nya ord, knarkarballe och fläskjesus. De ni! Krille (Eller Malin, du kan ju tipsa honom... antar att han inte läser bloggar!): Det är nog en film för dig & Björn!

Det var den helgen de.

Det lär inte bli så mycket skrivet på hemtentan idag inte. Thea är jättesnorig och då är det lika bra att hon är hemma... jag får väl offra min helg för att bli klar.
Har nyss haft e-möte... och nu ska vi gå och äta en sen frukost!

Bula - check.

Ja, nu har lillan fått sin första bula. Hon lutade sig mot kudden (ståendes) på divandelen av våran soffa. Kudden hade glidit undan lite så den hade inget stöd av det hårda ryggstödet. SÅ tjof så låg hon på mage på golvet, skrikandes som en liten gris! Men det gick över ganska snabbt som tur var, men bulan är ett faktum och ett blått streck över ena kinden. Gissar att hon fick en smocka av både blombrädan och elementet på nerfärden... tur att elementen här hemma inte är så "hårda" och kantiga. Då kunde det nog ha slutat riktigt illa!

Men KIM! Nu ligger han och sover i soffan, igeeen. Vad ska jag ta mig till, måste nog sätta honom på en vitaminkur eller nåt! Jag ska iaf se "Bridget Jones dagbok" på 5:an nu... tänkte jag.
Ja just ja! Vi är för tillfället billösa, vi som trodde att vi skulle få hämta bilen igår... men när K ringde dit så sa han att vi skulle få hämta den tidigast onsdag/imorgon (tror jag) bilen skulle på lack och allt sånt tjosan... så man är lite handikappad för tillfället. Lite dåligt att dom inte informerade om att det skulle ta flera dagar att byta en baklucka! (Det kanske är sånt man ska förstå? Men inte vi iaf ;) )

Sitter och kikar i en pixibok :)


Plugg hemma hos mig.

Det var tänkt att vi skulle vara hos Frida och plugga idag, men stackars Mollie är sjuk! Så det blev att vara hos mig istället, Frida stog för gooofikat, tack! Vi fick då lite gjort iaf och imorgon ska vi sitta på Skeria.

Kvällen kommer att spenderas hemma i godan ro, Thea har redan duschat och nu ska vi äta middag. Tjing!

Dagens bästa rubrik.

Jag har så många tankar att jag vet inte ens vad jag ska skriva om. Undrar om Kim eller jag ska hämta T idag? Man kanske skulle ta och plocka bort efter lunchen? Testa det nya medlet jag köpt till dörrarna i duschen? Vad ska vi äta till middag idag? Oj, nu kanske jag borde börja skriva på matteuppsatsen! Jag vill ha en lika dan dator som M, liten och behändig! Perfekt när man ska på Skeria! Undra hur mycket ström julgransbelysningen tar? Jag måste fara på stan och handla de få julklappar vi ska köpa i år. Jag har inte bakat lussebullar än och lucia var igår. Hoppas Theas eksem på baksida lår blir bättre snart, att kortisonkrämen hjälper. Vi skulle ha varit och hälsat på pappa och Majja nån dag. Ja ni fattar...


Kan ju iaf berätta att nu är alla referenser rätt! Det stod tom  "Mycket bra!" :D Så nu är då det klart. På torsdag börjar omtentan och sen är det "Jullov" i iaf fem dagar, eller jag har gett mig själv ledigt då. :P

Ny baklucka.

Alltså var är det med Skellefteås tafikljus!? Dom är ju trasiga heeela tiden!

Har varit och lämnat T på förskolan och sen på Skellefteå Bil och lämnat in bilen. Vi ska en ny baklucka idag :) Det hade rostat så baktorkarn inte fungerade... runt märket, sk "passatsjukan". Tur att det gick på rostskyddsgarantin, gratis är gott :D

Idag ska jag läsa på lite inför hemtentan... J tipsade om en genusbok som verkar jättebra! Tack :)

Helgen.

Vi hade som ingenting planerat för den här helgen. Men igår ville farfars låna hem Thea och så fick det bli. Kim dömde hockey och jag for till mamma, vi hann med en sväng till solbacken och ner på stan. Var skönt att inte ha med sig barnvagen och att få ha mammsen för sig själv :)
Kvällen spenderade vi i soffan, åt hämtmat, godis och såg film.

Imorse när vi börjat göra oss klara för att hämta T, så ringde det i K:s mobil. Han skulle tydligen vara på arenan och döma hockey om 30 minuter... såååå jag har plockat bort lite här hemma och ligger nu och ser en film på 3:an. Längtar efter min lilla goplutt!

Luciafirande.

Vi har ju varit och sett Theas allra första luciatåg idag! Är imponerad över att inget barn sprang iväg till sina föräldrar eller att ingen började gråta! Thea tyckte att det var skiiiiiiitroligt, satt så nöjd längst fram på golvet och diggade. Ett tag satt hon som en liten dirigent och höll takten (släktar nog på mor sin, eller hur Kim ;) ) Sen efter tåget blev det fika som barnen hade bakat själva. Verkligen jättelyckat!


Såhär såg T ut kvällen innan, när vi testade "kostymen". Hon gillade inte mössan!


Men på dagis fick den sitta på hela tiden! Hon hade nog för roligt för att bry sig ;)


Vi passade också på att visa mormor runt, efter fikat. Lägger inte ut några bilder på själva tåget... tyvärr.


Efter firandet for vi hem till mamma och Dennis och käkade middag :)


1. Läser tidningen med pappa. 2. Märks det att vi är släkt? 3. Jamen det är väl klart. Man måste ju göra den klassiska stöka-ner-så-mycket-som-möjligt-hos-mormor också ;) Hon hittade bubbelplast att ha under fötterna på färden!

Idoltittande.

Jag tycker att båda idolfinalisterna är jättebra... men sorry Erik, jag har lagt min röst på Calle! Kim sa redan på Calles första audition att han skulle gå till final :) Tycker att vinnarlåten passade C bättre, med E blev den lite för mycket boyband... och man ska ju stå ut med det dom spelar på radion. Vinnarlåten á sjuhundrafemtioelva gånger i timmen ;)

Kim han sover btw, så vad gör man? Jo bloggar ;)

Lunchdate med Mallan.

Jag har hunnit allt skolarbete som jag tänkt göra idag, skönt! Så ikväll ska jag sätta mig ner och läsa om matematik i förskolan för att förbereda mig lite mer inför uppsatsen. Det är baaara en liten förvirrande grej. Vi ska vara klara med uppsatsen 29/1 och innan dess ska vi till Luleå den 18/1 och ha seminarier... där vi ska ? göra vad? Vi vet att vi ska prata om någontig i ca 10 minuter... för heeela stora klassen... och det kan ju vara lite jobbigt att stå och prata om vädret i 10 minuter. Så man kanske ska ta och slänga iväg ett mail till läraren! Ja det ska väl förmodligen beröra matematik... men det är många frågetecken kring hur/vad/när?

Malin har varit förbi, käkat lunch och vi har pratat av oss. Det är ganska roligt, man vet alltid när M har varit här. Det finns små spår, du skulle inte bli en bra inbrottstjuv sötnos, det kan vara en liten ihoprullad klisterlapp från snusdosan eller en kofta på toagolvet. Men jag älskar dig och dina små spår, du är världens bästa syster!

Nu kommer Kim och Thea hem :D

En glimt av våran morgon.

Ni skulle bara veta vilket litet gotroll Thea är på morgonen :) Hon är så mysig och gosig och man vill bara äta upp henne! Tanken har slagit mig fleeera gånger -Kanske skulle ringa till fsk och säga att hon får vara hemma idag? Meen jag vet att efter lugnet kommer stormen ;)



Sitter och kikar på barnkanalen och väntar på vällingen. Hon drar alltid på sig filten när hon krupit upp i soffan.

Thea ääääälskar böcker! och hon vill gärna att man ska  sitta med henne och hon får peka och "berätta" vad som finns på bilderna :)


<3

Pyntad och klar.

Vi var sååå duktiga jag och Johanna på Skeria igår :) Fick en massa gjort och det har faktiskt fastnat en hel del, bra att ha börjat plugga inför tentan! Tycker att det är skönt att sitta och diskutera och plugga tillsammans, man tänker och tolkar saker och ting olika och lär mycket av varandra :)
När J fick hämtning var jag i valet och kvalet om jag skulle hinna in till stan och köpa belysning till granen. Hade ca 30 minuter på mig innan Thea skulle vara hämtad på fsk. Men jag hann, just och pass! Visste ungefär hur jag ville att den skulle se ut, små ledlampor (som inte lyser blått!) hittade jag på gubbdagiset inne på CK. Så igår klädde jag våran gran och jag tycker att det blev riktigt bra! Stämningsfullt och nostalgiskt eftersom alla bollar är från mamma = en hel del pynt som vi hade när jag var liten!

Synd att bilderna inte blir lika bra som det ser ut i verkligheten.

Vi har inte köpt några julklappar än, men det ska bara köpas till Thea och Majja så det är ju ingen panik ;)

Update julgransbelysning.

Så, nu har jag satt ihop julgranen och spretat på alla kvistar. För några år sedan fick jag en del av mammas julpynt/tillbehör.. och i den lådan följde också med julgransbelysning. Satte i den och kollade om den lyste... näe. Och det var väl kanske inte så oväntat, den är väl typ från -92! Ful är den också, så det blir att fara och köpa en ny :)

Nu ska jag äta lunch!

Ställa fram julgranen?

Jag hoppas att jag har lyckats klura ut vad som är fel med mina referenser ;) Har rättat till två grejer, så nu hoppas jag att det blir godkänt!

Såg att Frida satt upp sin gran... man blir ju liiiite sugen! Men jag vet inte om vi har någon julgransbelysning... måste kolla det! Vi skulle ju förresten till Frida idag, men hon är sjuk! Krya på dig vännen! Jag och Johanna ska träffas på Skeria imorgon, fixa lite böcker och annat.

När jag skulle lämna Thea på förskolan klockan åtta var det tjockt med folk i hallen. Dom skulle nämligen gå till kyrkan och se/höra teater och sång. Vilken tur att Thea åt frukost hemma idag då, ibland sover hon och jag har inte hjärta att väcka henne. Hon brukar äta gröt på dagis istället ;) Men imorse vaknade hon när K skulle fara till jobbet före sex, så vi låg i sängen och myste/ snoozade en stund. Thea är sååå mysig på morgon, kurar ihop sig nära en och gosar <3

Annars idag så ska jag börja klura lite mer på uppsatsen vi ska skriva över jul... och jag måste nog börja plugga lite smått till tentan vi ska ha efter nyår. Ska också göra slutklämmen på en VFU-uppgift.

Referenser = BLÄ!

Men vad är det för feeeeel! Jag som nöjt lämnade in mina referenskorrigeringar... och tänkte great, nu har vi en sak ur världen! Meeen nääe då. Och det värsta är att jag inte ens fattar lite grann vad som är fel. Imorgon är vi bjudna till Frida på julfika :D Ja, vi ska ju plugga också försås, så då får vi slå våra kloka huvuden ihop :P

Kim kom hem och åt lunch med mig idag :) Han har jour i veckan (=jourbil hem) och då var jag tvungen att skjutsa honom tillbaka till jobbet igen. Kan bli lite tungt att köra två bilar hem ;) Efter det åkte jag till solbacken och handlade en matta och en julgran. Har funderat på om vi skulle ha en äkta gran eller en plast... det blev den senare. Tänkte från början att Thea kanske kommer att ha svårt att hålla tassarna borta från den... och då kanske det skulle vara smart att ha en gran som sticks! Men hon har blivit så himla duktig på att lyssna på vad man säger nu, så jag tror att det kommer att gå bra :)

Pepparkaksgumma.

Sitter hos mamma och väntar på att middagen ska bli färdig. Har inte hunit göra så mycket idag, mest roat Thea och pratat med Malin och Nina :) Har iaf gjort pepparkakor! Tror att jag ska baka lussebullar hemma till veckan, det är ju faktiskt snart lucia! Dom ska ha luciatåg på dagis på fredag, Thea ska vara pepparkaksgumma! Hittade en skitsöt liten klänning med tillhörande mössa!



Julfint.

Idag har Kim, Thea och Ella varit och badat på Edda. Jag var på stan och inhandlade lite julgrejer... det gick ganska bra- inte allt för mycket folk, trodde det skulle vara mycket värre!
Så nu har jag gjort julmysigt i vårat kök, ätit pizza till middag och snart börjar disneydags. :)

När Thea har lagt sig ska vi se den senaste Harry Potter filmen, nog för att jag redan har sett den på bio... men man kan aldrig få för mycket av Potter ;)

Imorgon ska vi till mamma, Kim ska och döma hockey. Hon har bjudit in sina vänner, några från sitt jobb och jag har bjudit med mig Frida (Mollie). Johanna är i Sthlm och hälsar på sin systeryser ;) Jag ska baka pepparkakor... tänkte göra ett papparkakshus.. men det blir liiite jobbigt att göra det själv.. och jag ska ju dessutom se om Thea också ;) Jag får ta min sambo till hjälp och göra ett hus hemma.

Torsdag.

Det blev inget bad igår kväll, middagen blev lite sen och Thea var trött. Så vi sparar det till en annan dag/kväll :) Istället bakade vi julgodis... ett recept som innehöll skumtomtar, dumle, mörk choklad och nötter. Liiite... konstigt... men det funkade.

Idag har jag tänkt plugga lite och städa. Det är redan torsdag! Va fort den här veckan har gått!

Bad.

Ikväll blir det bad på Eddahallen, Thea måste ju få inviga sin nya baddräkt ;)

Teamwork.

Vi har varit sååååå duktiga idag :) Satt på förmiddagen och rättade till våra referenser... inte lätt, när man inte ens vet vad som är fel! Meen, det löste sig! Efter att Johanna pratat med vår examinator så kändes det som att vi till och med varit aningens överambitiösa :P
Sen så har vi också hunnit plocka på oss lite litteratur till matteuppsatserna vi ska skriva :) Så nu känns det jättebra, gruvar mig knappt för varken omtentan eller salstentan :) Tänk så lyftande det kan vara när väl kulorna har kommit i rullning!

Johanna var snäll och skjutsade mig till Theas förskola, så jag hämtade henne lite tidigare. Nu är vi hemma och lillan är på toppenhumör (Vilket hon är typ jämt.. men) :) SÅ nu ska vi leka en stund och sen börja med middag.




Drömmar.

Jag hade en väldigt konstig dröm i helgen! Delade med mig av historien till mina vänner igår och dom skrattade gott! Min sambo han är så van att jag drömmer och rycker bara på smilbanden och säger att jag är konstig.

Drömde att jag var gravid och att man kunde se in i magen från utsidan. Innerst låg en stor nästan färdig liten bebis och framför den en lite mindre död bebis och framför den en död liten chihuahua! Drömmar kan vara sååå konstiga, jag drömde ju iaf om saker som existerar den här gången!


Det går inte riktigt min väg just nu.

Vi hade den tråkigaste och mest ogivande dagen hittills i Luleå igår! Och inte blev det bra väder att köra hem i heller, som jag hade önskat. Men vi tog oss hem iaf ;) Det kommer att bli mycket plugg över jul.. Omtenta på 2 uppgifter 17-22 december, uppsats över heeela julen, salstenta i januari. Kul? Näe, inte mycket!

Har varit och lämnat Thea, bytt sängkläder och skottat, vi har ju faktiskt fått SNÖ!
Egentligen skulle vi träffas på Skeria idag, men det blev ändrade planer. Så nu är det bara att skrida till verket... ska sätta mig ner och försöka fixa kompletteringarna jag fick på en uppgift. Skit! Känner att peppen inte ligger på topp idag. Sa till K för nån kväll sen att nu skiter vi i allt och drar till Afrika eller nåt! Det är ju tur att vi har våran morot: "Det blir säkert roligare när vi börjar med inriktningen!"

Det är tur att jag har Kim och Thea, mina ljus i livet! <3

RSS 2.0