Hemma.

Orkar egentligen inte skriva...men
nu är jag äntliiigen hemma :) Det har känts som att den här dagen aldrig ska ta slut! Bilen är hel, hjärnan full och skrattmusklerna tränade!

Nu ska jag lägga mig i soffan, mysa och äta choklad med mina sambo :) Imorgon ska Thea vara på förskolan heeela dagen och jag ska på campus.

Frida & Johanna: Skicka in ansökan om VFU-plats!
(Har slut batteri på telefonen och orkar inte gå och hämta en laddare :P )

Kvalsterbajs?!

Men dra åt skogen vilken häftig liten resa vi har varit med om dom senaste två dagarna! Det började med att Moas sambo höll på att ta med den enda bilnyckeln dom har utomlands, turligt nog så skickade han nyckeln med bussen från Sundsvall (kustbussen) upp till Skellefteå. Moa (som förövrigt fick en utskällning av busschaffören) åkte hem utan nyckel. Dom hade tydligen typ bytt buss i Umeå... så nyckeln var nog i Sundsvall igen. Iaf så fick Moa låna svärfars automatväxlade Saab 9000, nice vi skulle ta oss upp!
Sen fick vi veta att vi skulle ha ett hål på måndageftermiddag, beslutet var snabbt fattat och fyra glada tjejer skulle bege sig in i centrum och gå på Lagerhaus :D
När vi kommer till parkeringen startar inte bilen, vi testar allt. Från att putta bilen, bråka med centrallåset och Frida kollade till och med under bilen så att ingenting hade läkt ut (typ bensinen).
Men iaf så haffar Moa en kille som visste ganska mycket om bilar, Fredrik! Han kollar under huven och försöker verkligen se vad som är fel på bilen. Efter en stund kommer Moa på att det varit lite vajsing med bensinmätaren, så världens snällaste Fredrik skjutsar oss i sin mammas välstädade Audi med doftgranar till närmaste bensinmack. Det hjälpte inte det heller och tiden började rinna ut. Det slutade med att Fredrik bogserar bilen till en verkstad. 
DÅ kom ju problemet, jag hade fan packning som vägde ett helt fotbollslag, hur skulle vi ta oss till vandrarhemmet/minihotellet i centrum?! Ja, det blev ju förstås buss. Jag och Frida åkte buss och Johanna och Moa fick skjuts. Haha, ja just det ja. Moa dagens hjälte konkade all våran packning från bilen till skolan... eftersom hon var tvungen att lämna in bilen. Jag fattar inte att hon orkade!!! Meeeen, när vi skulle avsluta dagen på skolan fattades Johannas väska. Jaha, dom hade stängt verkstan (där förhoppningsvis Johannas väska låg i bilen) men Moa fick tag i en kille som tur var inte hade gått för dagen.

Jag och Frida kom till centrum, vi visste inte om/hur Johanna och Moa skulle ta sig dit. Men vi stegade iväg åt vänster i stan för Frida visste vars vandrarhemmet låg. Mycket bra, man var lagom slut efter dagen, kallt som fan var det och vi hann typ till slutet av stan kändes det som. Då ringer Johanna (& Moa) som fått skjuts av verkstadskillen till vandrarhemmet. Vi har gått åt fel jävla håll! Jaa, det var bara att börja gå det, vi skulle nämligen typ så långt man kunde komma åt höger (inte vänster, som Frida hade fått info om).
Vi möter upp tjejerna, hungriga och vi måste ta ut pengar tydligen för att dom inte tog kort på vandrarhemmet. Men med lite mat i magen så satte vi oss i soffan och såg Idol :)
Alltså, Fridas basillfobier är inte att leka med! Seriöst, vem använder en papperspåse till att byta kanal på en tvdosa? Haha! Kvalsterbajsklumpar i kudden och pubishår i sängen... det är inte lätt! (Kanske tur att man hade med sig både egen kudde och sovsäck)
Bilen var lagad tills vi hade slutat skolan idag, vi kom oss hem utan trubbel och jag tror nog inte att det var tänkt att Moa skulle köra från början :P Och det har varit både lärorikt och roligt! Tack tjejer, vi ses imorn klockan åtta :)
OCH Fredrik ska verkligen ha en eloge som gjort allt i sin makt för att hjälpa fyra vilsna Skelleftetjejer!

Nu hoppas jag att våran bil håller för morgondagens resa :P Det skulle väl vara förjävligt om den skulle pajja just imorn, den som går som en klocka!

Min käre sambo har (som är och ser hockey) städat, tvättat och gjort så fint här hemma :) Thea ligger och sover och jag ser Idol och uppdaterar mig i bloggvärlden.

Luleå tekniska universitet

Institutionen för Pedagogik och lärande

Ht 2009

Examinationsuppgift 1

Beatrice Berglund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurs: A0004P, 7,5 p (distans)

Kursansvarig: Bengt-Ola Niemi

Datum: 2009-09-13


Sovmorgon.

Godmorgon! Nu sätter jag igång med lite pluggande, har några uppgifter kvar till imorn. Det var jäkligt skönt att lägga skolan på hyllan igår, ha en ledig dag.

Thea är hos farmor och farfar, vi ska hämta henne på em. Längtar!!! Så nu gäller det att ligga i nån timme och få uppgifterna klart så jag kan ägna min tid till Thea sen! :D

Inget mer plugg idag.

SÅ nu har jag pluggat klart för idag. Är inte klar med alla uppgifter men en del av dom ska inte vara inne förän den 4/10 och en annan ska jag göra klart på söndag.
Nu ska jag gå ner och höra hur Theas dag har varit på förskolan :) Sen blir det middag!

Hållit er på halster nog länge.

Har nyss varit och lämnat Thea på förskolan, hon har en långdag idag till klockan halv fyra! Då ska pappsen hämta henne ;) Han ska förresten döma hockey fredag, lördag och söndag... så det blir inte så mycket plugg i helgen. Istället tänkte jag vara riktigt effektiv när varken sambo, syster eller barn är hemma :)

Igår var vi på campus och vi har nog löst alla dom funderingar jag hade iaf, det kommer bli så att vi ska sova i Luleå mellan mån-tis eftersom vi ska sitta i bibblan på Ltu efter sista lektionen. Det är nämligen en bok som vi alla fyra behöver för att kunna göra en uppgift till på tidagen... och det är ett exemplar som räknas som referenslitteratur och dom får man inte låna hem. :P Kanske blir högläsning?! Haha, näe det blir nog skumläsning och göra uppiften fortast möjligt! Har iaf sju uppgifter som jag tänkte få någorlunda klara idag... hoppas väl på det ;)

Jaaa, jag ska väl inte dra mer på hemlisen! Thea ska få en kusin i februari!!! Det är beräknat till den 24:e Februari så jag hoppas innerligt att Ella kan knipa i 2 dagar och eller att kusinvitamin bestämmer sig för att titta ut på min födelsedag den 26:e :D Det var inte som ni trodde va? Ni trodde att Thea skulle få ett syskon! Ha!

Ikväll blir det Idol ensam i tvsoffan, Kim ska vara på isladan klockan sju och Thea ska sova. Tror att hon kommer att vara riktigt trött ikväll!

Imorgon får vi se om vi kanske tar en sväng upp till Åliden, ska ta ett kort där till en bilduppgift som vi har. Sen så är det ju alltid lika trevligt att träffa mormor och morfar också :D




Paus.

Känns som att jag suttit i böckernas värld i ett helt decennium, men det är ju faktiskt bara några timmar. Är riktigt på G just nu! Kim har förvisat mig upp till datarummet :P Han vet att jag är lite stressad över allt som ska göras i skolan, sötingen :) Sååå jag ska sitta här tills Idol börjar och nu tar jag en liten bloggpaus efter 2,5 timmes pluggande :)

Imorgon blir det en förmiddag med hårdplugg på skeria med tjejerna, det känns som att vi har mycket att diskutera om! Ska hämta Thea på förskolan 13.00 och sen på kvällen ska dom fara till Ursviken och se hockey, mendans ska jag sitta och plugga.

Det blir mycket pluggsnack här! Men det kommer väl förhoppningsvis en tid när man har nåt bättre att prata om ;)


Onsdag.

Har just kommit hem efter att ha gjort min sista observation :) Det känns en liten aning bättre idag... nog för att det är bekräftat att det har kommit nya uppgifter som ska göras innan tisdag då vi ska till Luleå. Så nu ska jag sätta mig ner och göra en riktig planering över vad som ska prioriteras och göras!

Kim kommer inte hem efter jobbet ikväll, ska byta bromsskivor och klossar på bilen. Får väl se hur länge han blir borta... hoppas att vi hinner se Idol tillsammans iaf :)
Jag var inte så social igår! Somnade klockan nio i soffan och Thea vaknade halv nio imorse! Det var skönt att få sova nästan tolv timmar :D


Update.

Nyper efter halmstrån.

Nu går jag ner till min familj, leker med Thea en stund innan hon ska sova och ser Idol med min sambo klockan åtta!

Jag student? VA?!

Jaasi, en sån dag! Lämnade som sagt T på förskolan vid 8.00 och sa att hon var ledig idag. Personalen skulle ringa när dom var färdiga, runt elvatiden kanske. Okej, klockan blev tolv och jag tänkte att det kanske har dragit ut på tiden... då hade dom glömt att ringa. Det måste ha varit rörigt imorse, mycket barn och alla ska väl se glada och helst vara med på kortet :) Men det är då ingen fara, Thea fick sova lunch och vi hämtade henne vid ett. Sa att hon skulle vara ledig imorgonn istället. Sen drog vi till Ursviken och jag gjorde min andra obeservation, gick riktigt hyfsat och det kändes lite bättre att fara dit idag. Har haft praktik på grannförskolan för 5-6 år sen och en del ur personalen kände faktiskt igen mig ;)

Thea och Malin lekte i lekparken medans och när jag var klar åkte vi till stan, köpte mig en häftapparat och 2 tröjor till Theapea :) Malin köpte nya Muse skivan som jag hoppas att hon tar med sig hit imorgon, så man kan få höra om det är något att hänga i julgranen ;)

Nu har vi nyss ätit middag och jag tänkte fasiken i mig kämpa hårt i en timme med en skoluppgift! Självdisciplin Bea!
Har varit in i "vårat rum" och sett att dom har lagt ut nästa studiehandledning... känner paniken krypa fram! Det verkar som att det är en del uppgifter som ska vara gjorda innan vi kommer till Luleå på måndag, suck! Då vet man vad helgen kommer att gå åt till... Och jag som inte ens är klar med dom uppgifter vi redan har! Ibland känns det som att man ska skita i alltihop, hur tänkte jag när jag hoppade på det här tåget då? Skulle man ha fortsatt att vara mammaledig ett tag till, vicka på handikappomsorgen? Men det gäller väl att hålla ut, känns som att dom här 3,5 åren kommer att gå med raketfart! Nu har ju snart en månad gått... :P

Hej och hå! Mot worddokumentet!


Fotografering.

Det blev en tidig morgon för oss idag! Jag hatar att stressa på morgon så jag hade ställt klockan på 6.15 :) Väckte Thea vid sju och gjorde henne klar för fotograferingen. Ska bli sååå spännande att se hur kortet blir sen, är verkligen fascinerad över att en fotograf som inte känner barnen kan ta så fina kort! Dom skulle vara klara vid 11-tiden... så då tror jag att jag skickar min syster (som nu ligger och har sovmorgon) och hämta henne :)
Det har börjat bli lite konstiga lämningar nu! Thea är ungefär halvtid på förskolan och när hon inte har varit där på några dagar så står hon och håller i mig in i det sista. Kan ju vara glad att hon inte gråter iaf!

Tänkte väcka M vid halv nio kanske, äta lite frukost och sen dra igång med lite skolarbete.

Måndag.

Det blev inte så mycket gjort av det enskilda arbetet idag... men lite iaf. Åkte till min observationsplats på eftermiddagen och det kändes faktiskt ganska töntigt att fara dit, sitta och kolla på barnen och sen fara igen. Men men, ska dit imorgon och på onsdag också sen är det ur världen! Ska bli så himla kul att komma ut på praktik i november, får man rota sig lite mer på stället och lära känna barnen :D

Kim kom hem tidigt idag, passade jag på att storstäda toan nere och laga middag. Kände mig rent av på G!

Nu är K på getberget och ska se hockey... inte min favoritsysselsättning, så jag Malin och Thea har varit på coop en sväng och handlat lite smått och gott till ikväll :) Det är ju Simon och Tomas på tv!
Thea ligger i sin säng och tjollrar... hoppas att hon somnar snart för imorgon ska vi till dagis och ta kort klockan 8.00!

Mot soffan!

Observation.

Ska och göra en observation på en förskola klockan 13.30, känns ganska spännande! Barnen är inte van vid en och så ska man sitta och kolla på vad dom gör... liiite knäppt. Hoppas att man inte stör för mycket :P

Sitter just nu med läsloggen... går ganska hyfsat... men då har jag inte kommit till den svåra delen än! Hoppas att man blir klar med den så fort som möjligt! Skulle vara så nice att ha det mesta klart innan  vi ska till Luleå nästa vecka!!! Tiden går så fort, alldelens fööör fort!

Söndag.

Nu känner jag mig både lite stressad och lättad på samma gång. Hade eventuellt tänkt plugga lite idag... men insåg att det inte funkar när Kim och Thea är hemma. Så det blir verkligen att ta tag i skolan imorgon (Även om Malin och Thea är hemma)!
Det känns nästan konstigt att inte fara till campus och sitta med tjejerna... får väl höra hur det har gått för er, det kanske är bättre att sitta på campus och bolla tankar och funderingar. Inga barn eller sambos som är och stör ;) Eller vi kanske ska samlas och sitta hemma hos nån, fan att vi inte har mer grupparbeten :P Så summan av kardemumman är nog att : Tjejer om ni vill sitta tillsammans och plugga så är jag fett på även om det är enskilda arbeten. Skönt att ha ert sällskap!

Begav oss till Moröbacke efter lunch och följde mamma och plockade lite äpplen hos Carina, sen till deras (Carinas alltså) stuga och kika i Örviken och en sväng förbi hos mammas jobbarkompis i Nyhamn. Så vi har flängt runt idag! Kim är på Kopparhallen... hockeysäsongen har dragit igång...  Thea sover och mamma håller på att göra lax med värsta goröran på till middag :)

Jag ska göra er lite nyfikna också, jag ska avslöja en väldigt rolig nyhet till veckan :)

Shoppardag.

Är på moröbacke hos mamma och Dennis.
Har varit en sväng på stan och handlat lite kläder till Thea och en parfym (en ny doft från Versace som lukar heeelt underbart!) till mig :) Sen blev det en sväng på solbacken (blomsterlandet & barnens hus) så lillan var rätt slut, ligger nu och sover. Tänkte att hon kanske kan vara uppe lite längre ikväll då, vi ska och hälsa på Ella och Tony! Känner mig riktigt sugen på att se en skräckis! Kan ju hoppas på det om det blir film ikväll ;)

Imorgon ska jag försöka plugga lite, sätta plantor (bla ljung och prydnadskål) i krukorna på framsidan och försöka njuta av söndagen med min familj :)

Vars ska jag börja?!

Har suttit och läst i "den röda boken", inte alltför roligt... men det är behövligt. Även om inte hälften av det man läst fastnar... så kanske nåt gör det! Nu lägger jag plugget på hyllan tills iaf söndag!
Har också varit duktig och renbäddat i M:s rum, sorterat i Theas och min garderob och tänkte gå lös med dammsugaren efter lunch. :) Fast det är nästan så att gnistan slocknar, är så tråkigt att göra allt själv och att det är så mycket att göra. Nästan så att man skulle ha barnvakt till Thea en dag i helgen för att göra ett ordentligt ryck. Det lär väl inte bli så mycket gjort med en ettåring springandes runt benen, som gör mer osnyggt än man trodde var möjligt! Hon ska dock inte till Ursviken!!! Svärfar har magsjuka och det känns som att man kan klara sig utan det!

Näe, nu är det lunch!

Frost.

Har nyss varit och lämnat lilltjoppan på förskolan, en härlig promme denna småkalla fredagmorgon. Imorse när Kim for till jobbet hade vi minusgrader och frost på gräsmattan. Så mysigt!!!

Sitter och ska börja med lite skolarbete... sen har jag tänkt försöka hinna storstäda lite innan Thea ska hämtas klockan 13.00 :) Nu är det verkligen akut med att försöka sortera våra förråd...! Är kanske inte så bra att ha kläder ute i ett kallförråd, vill ju inte att dom ska mögla bort!

Oense.

Sitter hemma och har kollat igenom posten. Väntar på att tiden ska gå så jag kan fara och hämta hem våran lilla guldklimp! :) Det gick då bra på marratechmötet som vi hade idag, alla godkända :)

Asså, man är ju typ hemnet skadad! Sitter och kollar på hus fastän vi nyss har flyttat hit till anderstorp! Är man nyfiken så är man :P Sen så vet vi inte ens om det någonsin blir ett hus för oss... kanske en stuga. Vi har sååå svårt att komma överens om vars vi ska bo! Kim är som inrutad på Ursviken... medans jag kan tänka mig flera andra ställen. :) OCH en till sak som vi inte är överens om - Vad vi ska ha för bil om vi ska byta! Det är väl tur att dom här 2 sakerna inte är så aktuella i nuläget... så vi får nog allt fightas vidare :P

Imorgon blir det att plugga hemma, ska verkligen försöka att ta tag i en uppgift som ligger och gnager... kanske för att jag får för mig att den inte är alltför rolig. Men allt kan ju inte var kul!

Mardröm.

Jaaaasi, jag drömde att jag typ höll på att ha ihjäl Kim inatt! Jag typ misshandlade honom och han gjorde typ inte ens motstånd, så jävla sjukt! Var tvungen att ringa till honom imorse när jag vaknade :) Bea mansmisshandlare? Skulle inte tro det, såååå tokigt!

Igår var vi då på core, har typ ingen träningsvärk idag... ganska konstigt! Den kanske dyker upp senare idag eller imorgon! Kollade på årskortet och det skulle gå på 2100 kr, känns lite saftigt... men ändå billigt med tanke på vad det kostar om man inte är student!

Känns som om jag knappt hann se Thea igår, än mindre Kim! Fick iaf vara med Thea en stund på em hos pappa innna vi for till friksvårds och med Kim när vi såg Idol. Blir nog att vara hemma med mina älsklingar ikväll! Thea ska ha långdag på förskolan (8-15.30) så hon kommer nog att vara ganska slut! Imorgon är det fredag och det betyder helg!!! Har satt upp en regel att om man inte absolut måste så är det inget plugg på helgen.. ev söndag. Vi har inga planer för i helgen... men nåt blir det alltid!

Ska vara på Campus vid 10, webmöte mitt på dagen! Känns lite pirrigt, tur att det finns folk som vet hur programmet fungerar! :) Vi har siktat in oss på ett rum där vi kan sitta alla 4 vid samma dator, hoppas ingen hinner före ;P

Thea för nästan exakt ett år sen.

(18/9 -2008)

Och nu är hon på föskolan och springer runt! Tänk vad tiden går fort!





Inskolningssamtal.

Vilket tråkigt väder vi har idag!

Har varit och lämnat Thea på föskolan och haft inskolningssamtal. Vi verkar ligga på samma våglängd och allt känns verkligen jättebra :D Thea var dock lite misstänksam, nu var det en vecka sen hon var där... ville gärna komma upp i mitt knä och känna sig trygg. ;) Men det gick då bra at lämna

Om en timme ska jag möta brudarna och få lite skolarbet gjort!


Thea mannekängar i sin nya vinterjacka-klippet vi gjorde i Umeå i somras! (kort från 7/8) Den är liiite stor! Hoppas att hon vuxit i setet lite mer innan snön kommer! ;) Filmade henne också den här dagen... och hon föll och låg på golvet och sprattlade! Hade bekymmer med att ta sig upp (som en sköldpadda på rygg!) och hur ska det då gå med täckbyxorna på också?! Det får tiden utvisa :)



Tisdag.

Idag fick vi rent av ganska mycket gjort på Campus! Bra jobbat tjejer! :)

Kom hem och har sen gjort lite mer skolarbete... har ett arbete som jag inte påbörjat än, som jag gruvar mig för!

AfroPowerDance var skitroligt, man fick släppa loss lite :) Det som var jobbigt var att man tokglodde på instruktören hela tiden för att hänga med, men i slutet hade man ändå ganska bra koll för att vara första gången. Så det ska definitivt göras om! Imorgon är ska vi på Core :D Min absoluta favoritträning!

Ikväll blir det Idol!

Träning ikväll.

Jepp, det blir provpass afropowerdance ikväll! Har suttit och jämfört lite priser och så... här i stan. Det är ju inte direkt billigt, blir nog friskvårdskompaniet iaf. Kändes mest prisvärt! :) Ha en bra kväll!

Solbacken nästa!

Helgen har varit riktigt trevlig, en heldag med Janina och Jocke, vindrickande, hälsat på svärfars och pappa och Majja.

Har suttit på förmiddagen med lite skolarbeten... har inte kollat upp om observationsplats än... funderar på att fara till min gamla praktikplats i Ursviken. :) Vi får se hur det blir!

Thea ligger och sover, jag och M har ätit lunch och vi ska fara en sväng på solbacken när Thea har vaknat :D Ska bla handla och gå in på blomsterlandet. Tänkte fixa en ampel att ha i vardagsrumsfönstret, och kika om dom har nån ljung att sätta ut på framsidan :) Göra lite höstmysigt!

Är skitpeppad på att fara och prova på afropowerdance, som M var och provade förra veckan! Känner att förkylningen har börjat ge med sig, så nu blir det nog snart att köpa ett årskort på aerobicsstudion :) Känns skönt att komma igång igen och konstigt nog så känns det som om jag har mer egentid och energi nu när jag inte är mammaledig!

Det gick riktigt...

...hyfsat med kollaget, Thea sov ganska länge så då hann man mycket ;) Var svårt att välja ut åtta foton, när det finns hur många andra som helst som man tycker är fina! Tur att man kan byta om ett tag.

Jaaa, det är ju alltid en början :)


Den nya tvbänken/sideboarden från Ikea!



Hittade världens gulligaste stenar på Åhlens som vi har i hallen, fina ord att se när man kommer innanför dörren.
Har tre stycken hjärtformade också, ett litet för Thea och två stora för mig och Kim ;) Funderar på att skriva våra initialer på.



Så nu jäsiken har jag lagt in några sneakbilder på vårat "nya" hem! (för den som är nyfiken!)


Imorgon ska vi till Janina och Jocke och äta lunch, indiskt på menyn! Spännande!
Nu ska jag gå ner och leka lite med Thea innan hon ska gå och sova och vi se Idol! :)

Bildkollage.

Haha, det var inte så värt att fara till Campus idag! Det blev mest bara en massa spånande :P

Sååå... sen jag kom hem har jag klippt gräsmattan (som var en äng!) och lagat lunch till mig och Thea :) Hon ligger och sover lunch just nu, kan jag passa på att kolla vad jag ska ha för bilder i kollaget vi ska ha i vardagsrummet ;) Igår satte vi upp tavellisterna och det blev sååå fint, tände en massa värmeljus och såg Idol.

Ikväll ska vi bara vara hemma... tycker att det är ett ständigt flängande överallt! Vi är som experter på det, men vad gör man om man tycker att det är roligt att träffa folk!

Ev. en av bilderna till kollaget.

Thea ca 6 månader, tokstirrar in i kameran! :)


Plugg.

Sitter och har varit lite duktig med läsloggen... som vanligt så hamnar man ju på sidospår, var bla in på Fridas blogg där det står en massa sanna saker om våra liv som nybörjande studenter :P
Malin är barnvakt åt Thea idag, T ligger ute i vagnen och sover just nu! men snart är det lunch, vi ska äta hemmagjord pizzarester. Kim ska sluta efter lunch och vara med Thea, M ska på skolan :) Läsloggen är så gott som klar... tror att jag ska fundera lite mer över mina reflektioner... göra en sväng på stan med M kanske. Rensa tankarna lite :) Måste dessutom hämta ut mina pengar från CSN, som kom till Swedbank och jag har handesbanken. Blä!

Kvällen är än så länge oplanerad... :) Kanske skulle ta och engagera min sambo i tavellisterna och tavlorna som ska upp... :P


Tisdag.

Känns som att den här dagen har gått i raketfart! Ganska mycket uträttat :)

Kim är och spelar discgolf med Larsson (förhoppningsvis sista kasten för den här säsongen!) och Thea ligger och sover. Hon är på bättringsvägen så imorgon blir det nog förskolan om det inte kommer ett bakslag inatt! Själv ska jag sitta på campus, haaaajle daaan! :)

Skulle ha varit upp till datarummet och fått mer ordning där... men jag ids inte! Ligger hellre i soffan och tittar på tv, tycker att jag är värd det! ;) Känner dock lite stress över läsloggen som ska vara inne på söndag.. men va fasen det är ju om 5 dagar! (pepptalk med mig själv!) Känner ändå att stressen över skolan har lagt sig lite, man har taggat ner och fått många bra tips från andra studenter :) Allt är inte lika nytt längre!

Nu har jag förresten börjat bli lite less på mitt hår, igen! Känner för en förändring, kanske skulle tona det i en brun nyans... gå ut lite försiktigt! Mörkare på hösten-ljusare på sommarn! Vi får se hur det blir :P

Thea hemma imorgon också.

Thea ligger och sover, Kim har just kommit hem från bowlingen (som dragit igång igen!) och jag har kollat om jag har ställt in marratechprogrammet rätt... vet inte om jag blev så mycket klokare... när man kollar testbilden ser allt primaballerina ut... men sen är jag upp och ner och alldenens randig. Pyttsan!

Dagen har gått rätt så hyfsat, har t.o.m hunnit tvätta lite och städa! Thea har varit ganska gnällig, vill gärna att man ska bära runt på henne hela tiden, fast då vill hon samtidigt ner lika fort som man plockat upp henne. :P Hon har ändå lekt på ganska bra, ätit lite dåligt men druckit bra :) Hade 39,5 i feber när vi la henne... får hoppas att hon sover inatt... hon var rätt så trött! Blir ingen förskola imorgon heller, världens snällaste moser ska ta hand om henne :) Dom kommer nog att ha det bra medans jag sitter i campusbiblioteket och gnuggar energiknölarna med tjejerna!

Nu ska vi mysa en stund framför Pirates innan det blir sängen!

Sjukt barn, skoluppgifter, Ikea.

Sitter och funderar vad jag ska prioritera när Thea sover... hon är förkyld och har feber så det blir ingen förskola idag. Tur att Malin kommer klockan ett, så kan man få lite mer gjort.
Thea har inte sovit bra inatt, snorig, feber och ont i magen. Kim steg upp med henne inatt, fick henne inte att sova. Så då väckte han mig och sa förtvivlat att han inte visste vad han skulle göra med vårat gråtande barn. Jag la henne mellan mina vader och strök henne på magen och vips så hade hon somnat :) Meeen då var jag ju så korkad och "la till mig" och då vaknade hon. Så det har blivit lite till-och-från-sova inatt... inte lätt att vara liten och sjuk. Vi har våra aningar om varför hon har ont i magen... ... igår när vi var och firade lillebrors 16-årsdag så kom hon såååååå nöjt med en stor chokladgodis i munnen! Vi tror att hon slukat i sig iaf en dumle också... hon hade alltså nallat ur Freddes godispåse :P

Under fredagskvällen satt vi och spånade på vad vi skulle göra på lördagen... kanske Umeå, Piteå eller Luleå? Näe, på lördagsmorgon blev det en impulstripp till Ikea :) Bla en ny tv-bänk/sideboard och några tusenlappar fattigare, hemma vid åtta-tiden på kvällen. Jag som hade tänkt läsa lite kurslitteratur under färden... så blev det ju inte neeej! Det var såklart mycket roligare att hålla Kim sällskap och titta i Ikeakatalogen! Så idag får jag vara lite effektiv! Powerpiontpresentationen är så gott som klar.. så det blir mest läsning idag. Tjoho.. eller så inte, tror att boken är ganska tradig! Skumläsning!!!

Nu till arbetet!

Torsdagkväll.

Näe, nu lägger jag allt som har med skola att göra på hyllan för ikväll! Blir bra att träffa tjejerna på campus här i stan imorgon! :) Höra hur det har gått för dom och om man kanske gör någorlunda rätt :P

Det blev en tripp på stan med Malin och Thea efter dagis :) Thea var huuur nöjd som helst när vi kom! Började dansa, spexa och vinka hej då till fröken. Hon har vinkat till mig flera gånger idag, tror väl att jag ska lämna henne. Iaf, vi gick in till stan och jag köpte både sockar, lotion och mascara :) Blev dock också en kofta och en scarf :P Glömde kolla USB-minnet.. men det kan K hjälpa mig med sen.. han som är lite insatt ;)


Thea ska badas och lägga sig sen, choklad och mys med sambon i soffan för heeela slanten <3 Känns som att man knappt hunnit se dom på en vecka, har varit så inne i skolvärlden. Hoppas det är nåt bra på tv! Imorgon är det fredag! Den bästa dagen på heeeeeela veckan :D

Mmmm :)

Stan?

Sitter och knåpar med min powerpointpresentation! Ganska roligt faktiskt, det är väl bara att hoppas att man har gjort någorlunda rätt ;P

Snart kommer Malin, undrar om vi ska käka lunch tillsammans... sen tänkte jag erbjuda henne en eftermiddagstripp till stan med oss :) Vet att hon tänkt hem och städa innan Krillbert kommer hem... ... men Thea är nog liiiiite mer lockande ;) Skulle behövt kolla om ett USB-minne, en ny mascara, ansiktslotion och sen blir det ju alltid en massa annat också :) Ska kolla om lite grejer till datatrummet, så man får lite stämning där inne... inte så kul att sitta och kolla på en blå soffa och kala väggar!




3 dagar i Luleå-check!

Igår hade vi våran sista dag (för den här gången) uppe i Luleå. Veckan har gått bra, men varit ganska tung. När man är van att vara hemma och dola på och sen ska man stiga upp 5 på morron, åka upp till Luleå och ha lektioner från 8.15-18.00. Så det är maffiga dagar men ändå skönt att dom trycker ihop det på tre dagar :) Sov hos min moster mellan mån-tis och dom tyckte det var sååå roligt att jag kom. :) Passade på att följa Rolf till min kusin Anders och kika på deras nybyggda hus!
Vandrarhemmet var tydigen ingen hit, så tillslut blev det så vi åkte hem och sov på tidagen. Jätteskönt att få komma hem och sova i sin egen säng och Thea blev som en liten fågel när jag kom hem. Hon låg i sängen och åt väling, fick värsta smilet! :) Åt upp sin välling och sen skulle jag söva henne... men det gick ju som det gick. Thea pratade och busade som bara den, riktigt kvittrade! Men tillslut tog John Blund över ;)

Kim lämnade Thea på "dagis" imorse och Malin ligger och sover. Tror att jag ska gå och väcka henne snart :P Ska jobba hemma idag med en powerpoint uppgift... tänkte jag. Intensivjobba på fm så jag kan hämta Thea vid 13 :D Vi skulle ha varit in till stan och köpt en present till Freddan som fyller 16 år på söndag! Lillebror som inte är så liten längre!

Så nu känns det som att skolan har kommit igång påriktigt, känns dock liiite konstigt att kursen slutar i början av oktober! Det är ju jättesnart!!!

RSS 2.0